Някои сблъсквал ли се е? Голф-4 TDI 115k.С Vag-Com казва Too high resistance на шофьорския ербег. Как сте го решили пробема и как да си настроя vag-com-a да ми сканира ербеците, че ми изкарва някакво предупреждение че можело да ги повредя?
Ето и грешките:
Saturday,27,June,2009,14:05:19:26365
VCDS Version: Release 805.4
Address 15: Airbags
Control Module Part Number: 6Q0 909 605 A
Component and/or Version: 02 AIRBAG VW5 0004
Software Coding: 12338
Work Shop Code: WSC 01317
2 Faults Found
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
32-10 - Resistance too High - Intermittent
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
32-00 - Resistance too High

Airbag-a ми светна
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Airbag-a ми светна
Последна промяна от batkotivalio на Вто 27 окт 2009 13:42, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Airbag-a ми светна
Няма какво да настройваш, съобщението е стандартно предупреждение - сканирай смело и следвай инструкциите на програмата.
Уверен ли си, че не е удряна.....?
Уверен ли си, че не е удряна.....?
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
,високо съпротивление или ти е заминала шината която се върти около волана или аирбага здрав ли е аирбага да не е запушен с пяна
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
мърдал ли си шофьорската седалка? твърде вероятно е да се е разкачила буксата под седалката!
- Haralampi
DimoNN написа:мърдал ли си шофьорската седалка? твърде вероятно е да се е разкачила буксата под седалката!
Това важи доколкото знам за AirBag-а в седалката, а колегата говори за Airbaga на волана май, чиито кабели мисля нямат никаква работа под седалката...
- batkotivalio
- Контакти:
Ами, не е удряна, грешката до колкото си спомням беше за "driver side"
Последно местих пасажерската седалка, но не вярвам да има някаква връзка, а по между другото попаднах на някакъв форум в който един човек (работещ в тамошния дилър) се изказа, че проблема при тях го лекували като махат буксата под седалката...?!?
И на мен ми казаха за този лентов кабел на волана - скъпичък ли е?
P.S.http://omgili.com/jmp/.0rSU5LtMgzVF_OUb ... _d2ATrcrrW
Последно местих пасажерската седалка, но не вярвам да има някаква връзка, а по между другото попаднах на някакъв форум в който един човек (работещ в тамошния дилър) се изказа, че проблема при тях го лекували като махат буксата под седалката...?!?

И на мен ми казаха за този лентов кабел на волана - скъпичък ли е?
P.S.http://omgili.com/jmp/.0rSU5LtMgzVF_OUb ... _d2ATrcrrW
Последна промяна от batkotivalio на Пон 26 окт 2009 0:39, променено общо 1 път.
- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
А тази гадна букса под седалката откъде се бърка да се оправя че откадедо и да се опитам нещо не мога
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
и при мен има същия проблем. Опитах да откача буксата под седалката но не можах!!! С ВАГ-а не смея да тествам щото и мен ме предупреждава. Не мога да разбера от предупреждението, ще се повреди ли модула, или ще гръмне някой аирбег??? 

- batkotivalio
- Контакти:
Гадната букса се напипва най добре кат се свали седалката. Буксата се елиминира - кабелите се свързват директно... ще намеря къде го четох тва...
А, чак да си гръмнеш ербеците не ми се вярва (много глупаво инженерно решение) дори и не си го и помислям че е възможно, просто някой ми беше казал че контролера нещо се прецаквал и лампата светва постоянно, ама тва са приказки по скоро можеби...
А, чак да си гръмнеш ербеците не ми се вярва (много глупаво инженерно решение) дори и не си го и помислям че е възможно, просто някой ми беше казал че контролера нещо се прецаквал и лампата светва постоянно, ама тва са приказки по скоро можеби...
Последна промяна от batkotivalio на Нед 25 окт 2009 21:11, променено общо 2 пъти.
- Haralampi
Нищо няма да стане бе хора... по-смеличко! Десетки пъти съм ги тествал на няколко коли, още съм с всичките си зъби 

- batkotivalio
- Контакти:
Нека някой със сигурност да каже за предните ербеците или за в седалката става въпрос, понеже имам доста противоречиви мнения...
- stevie_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тествайте смело, няма да гръмне айрбага, правил съм тест на поне 15 коли!
Аз имам същия проблем, буксата под седалката е проверена, после за експеримента свързах кабелите директно! Проблема мисля стига до самия айрбаг в облегалката на шофьора, дава по ниско съпротивление! Някой може ли да каже на кои пинове на буксата под седалката се свързва съпротивлението което се предполага че ще излъже компа че всичко е наред?! Съпротивлението 2,2 Ома (5 вата)
Аз имам същия проблем, буксата под седалката е проверена, после за експеримента свързах кабелите директно! Проблема мисля стига до самия айрбаг в облегалката на шофьора, дава по ниско съпротивление! Някой може ли да каже на кои пинове на буксата под седалката се свързва съпротивлението което се предполага че ще излъже компа че всичко е наред?! Съпротивлението 2,2 Ома (5 вата)

Събуждам стара тема, но за да не пускам нова ще попитам тук. Приятел иска да му изчистя грешка на еърбега-лампата му свети, но ваг кома ме предупреждава че мога да повредя модула ако е с този номер(като на колегата от първия пост) и колата е 2000/2001г. Колата по документи е 1999г. Как мога да разбера номера на модула? Възможно ли е да стане нещо?
- batkotivalio
- Контакти:
Не знам, аз на мой познат, по негово настояване му сканирах ербега с кабел от 20лв (Vag-com 311), че му светело постоянно и го дразнело. Въпреки предупрежденията ми, той настоя и аз к'во да права му сканирах контролера и изтрих някаква грешка каквато бе записана - резултата беше, че лампата за бега въобще и не светна повече (при подаване на контакт). Това го казвам от опит ... Все пак съм сигурен че това предупреждение не е напразно...
В крайна сметка той остана доволен щот все пак лампата не свети и не го дразни, но дали ербеците бачкат си е загадка...(дано и не разбира!)
П.С. Аз специално за проблема с моя ербег си купих хубав скъп кабел...
В крайна сметка той остана доволен щот все пак лампата не свети и не го дразни, но дали ербеците бачкат си е загадка...(дано и не разбира!)
П.С. Аз специално за проблема с моя ербег си купих хубав скъп кабел...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”