КАТ прави хайка за колани на задната седалка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Re: КАТ прави хайка за колани на задната седалка
При мен обикновенно отзад се возят децата. А аз ги обичам, и затова са с сложени колани. Направо настръхвам като повсеместно гледам деца застанали между двете предни седалки. Да не говоря за едно семейство, което си беше пуснало бебето да си играе на задната кора на комбито.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
и на мен ми е интересно ка се процедира с 4тия пътник при 2 колана?
закопчават се двама с един колан, аз така си мислих, но аз имах 3 закопчалки и само 2 колана. вероятно има и трети колан като при минивановете, ама не го намерих.
третия ще се вози нащрек просто. спомянм си като ходих за морето бяхме 5 човека и по нощите пътувах все (нямах климатик) и тия отзад с коланите спят, отпред приятелката ми спи, а тоя по средата ми е навигатор, не смееше да дремне момчето
но тва не попречи да объркам пътя при стара загора и да хвана вместо магистралата подбалканския... ее добри спомени със старата барака 
третия ще се вози нащрек просто. спомянм си като ходих за морето бяхме 5 човека и по нощите пътувах все (нямах климатик) и тия отзад с коланите спят, отпред приятелката ми спи, а тоя по средата ми е навигатор, не смееше да дремне момчето

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
че аз отзад имам 3 колана ...
просто някой явно ти е тюнюнговал колата
просто някой явно ти е тюнюнговал колата
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Хората, които не желаят да ползват колани в автомобилите, ако не за друго, могат да си ги слагат за да бъдат верни на следния призив:
Сложи си колана, остави един катаджия гладен ...
Сложи си колана, остави един катаджия гладен ...

- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Принципно изполлзвам колан и тези който се возят също,но както казва колегата Дашо "Сложи си колана, остави един катаджия гладен ...
" то това е една добра кауза

Дашо написа:Сложи си колана, остави един катаджия гладен ...
То май това е начина да започнем масово да си слагаме коланите

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Преди десетина години служебем автомобил деу нексия пътува към морето.
При изпреварване с висока скорост катастрофира, изхвърча във въздуха, прави няколко лупинга и се приземява в нивата.
Резултат - шофьорът и пътникът до него са с колани и са невредими.
Двамата пътници отзад са без колани и изпадат през задното стъкло... Едната е в кома дълго време, болници, операции на главата и т.н. едва оцеля...
Така че коланите са си много важни и всички трябва да ги използваме!
При изпреварване с висока скорост катастрофира, изхвърча във въздуха, прави няколко лупинга и се приземява в нивата.
Резултат - шофьорът и пътникът до него са с колани и са невредими.
Двамата пътници отзад са без колани и изпадат през задното стъкло... Едната е в кома дълго време, болници, операции на главата и т.н. едва оцеля...
Така че коланите са си много важни и всички трябва да ги използваме!
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм ЗА използването на коланите, нооо защо глобяват водача ако някой не си сложи колана. Ако някой не иска да ползва колан трябва да бъде глобен персонално лично той, а не водача. Аз де не съм пъдар, че да следя кой кога ще реши да си откопчее колана по време на път като има подут стомах.Или на всеки пет минути да правя проверки за коланите? Ако караш служебната кола - да не би да кажеш на шефа си - пич няма да тръгна докато не си сложиш колана. Спират те полицаите и хоп - 8 точки ти вземат и глоба защото шефа ти е без колан. Това е крайно недопустимо - хората които се возят в колата ми са достатъчно големи и имат правото да си решават кой как ще се вози и съответно да си носи последиците.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вчера ме спряха за сякакви видове колани отпред и отзад добре че са ми приятели и ме пускат,но ми казаха че има нареждане от БОСА на Милицията да се почне масова проверка за задни колани и всеки нередовен пътник се глобява по 200 лева и 6 точки водача на МПС-то
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Коланите може и да помагат не знам. Обаче знам че създават фалшиво чувство за сигурност. И водача на автомобила предприема повече рискове. Според мен за да се кара внимателно вместо аербеци трябва да има по един остър шиш и да внимава повече, а не да разчиташ на 'активната' и пасивната сигурност. Дразни ме че е задължително поставянето на колан, все пак е лично предпазно средство, всеки само може да си реши защо да се ограничава свободата ?!
R@do написа:и на мен ми е интересно ка се процедира с 4тия пътник при 2 колана?
на мен всичките ми коли са имали 3 колана отзад, като третия е навит или хвърлен под седалката
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Колега embi4a , когато управляваш МПС си водач и трябва да следиш за спазването на правилата в него. Ти си шофьора значи би трябвало ти да си този който определя правилата в него - дали да се пуши , дали да се събуват преди да влязат 
Аз поне винаги казвам на шефа си да си сложи колана ако е пропуснал. Написал съм го по-горе. Естествено не му казвам "Сложи си колана бе" , а му казвам "Моля Ви сложете си колана, глобяват и пишат актове, ще ни загубят времето , парите и точките. Благодаря" Никога не съм имал проблеми с това. Никой не ми е отказвал, сърдил и т.н.
Възможно е хората които возиш да не са шофьори и да не знаят закона , който ги задължава да слагат колани и отзад. Ти като правоспособен водач си длъжен да им кажеш.

Аз поне винаги казвам на шефа си да си сложи колана ако е пропуснал. Написал съм го по-горе. Естествено не му казвам "Сложи си колана бе" , а му казвам "Моля Ви сложете си колана, глобяват и пишат актове, ще ни загубят времето , парите и точките. Благодаря" Никога не съм имал проблеми с това. Никой не ми е отказвал, сърдил и т.н.
Възможно е хората които возиш да не са шофьори и да не знаят закона , който ги задължава да слагат колани и отзад. Ти като правоспособен водач си длъжен да им кажеш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ги бях скрил. И по принцип не съм привърженик на задни колани. Не че съм самонадеян ама ако стане нещо както е двуврата тая кола излизане отзад няма...
Та то си става жив ковчег.
Иначе за отпред да.
Забелязал съм, че и пътниците отзад се чувстват по-спокойни без колани.
Ако е с 4 врати и по-голяма може би да съм съгласен. 
А и с тая газ отзад. Абе изобщо недомислена работа за условията в които шофираме.
Първо да наслагат мантинели навсякъде, че ако се метнем у некоя река с 5 човека в колата те ли ще ги вадят отзад с коланите.

Пак добре са измислили как да натоварят излишно разходите на хората. А и като гледам колко са се вързали...
Каква европа кви 5 леа. Там ако не знаете вероятността да се метнеш в река или язовир без мантинели и падащи камъни клони към 0. А тука е 90%.

Забелязал съм, че и пътниците отзад се чувстват по-спокойни без колани.

А и с тая газ отзад. Абе изобщо недомислена работа за условията в които шофираме.

Първо да наслагат мантинели навсякъде, че ако се метнем у некоя река с 5 човека в колата те ли ще ги вадят отзад с коланите.

Пак добре са измислили как да натоварят излишно разходите на хората. А и като гледам колко са се вързали...

Каква европа кви 5 леа. Там ако не знаете вероятността да се метнеш в река или язовир без мантинели и падащи камъни клони към 0. А тука е 90%.

Последна промяна от black` на Пон 26 окт 2009 10:38, променено общо 7 пъти.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
kossel написа:Дразни ме че е задължително поставянето на колан, все пак е лично предпазно средство, всеки само може да си реши защо да се ограничава свободата ?!
Не може всеки сам да си реши, защото огромния процент от хората са идиоти. А иначе нашата страна следва европейските предписания за безопасност.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”