Въпрос за удар по колата Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Въпрос за удар по колата Б4

Мнениеот Johnny_Brawo » Пон 26 окт 2009 13:39

Здравейте колеги,
Оня ден ми се случи нещо тъпичко и се опитвам да реша какво да правя. Един колега също ,с голф-че не погледна ,че съм спрял парахода зад него и ми сви дясната врата. ето как изглежда ,та въпроса ми е следния :
Да я сменям ли с нова врата, само ламарината и кожуха на огледалото, или да я пращам в сервиза да я оправят??? Мнения ?
Боята ми е напукана 4 пръста надолу от лайсната където ми е беше. "напукана" имам предвид ,че Събота я отворих да я изправя малко , че не ми се отваря прозореца до долу. и като я напънах и взе да се лющи боята.
искам да попитам кое ще е по-.... да речем безболезнения вариант. Колата ми трябва ежедневно!!!
Прикачени файлове
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
14.jpg (11.25 KиБ) Видяна 1253 пъти

tzon
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за удар по колата Б4

Мнениеот tzon » Пон 26 окт 2009 13:43

нищо и няма ,как нова отивай на майстор ще стане като нова

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 26 окт 2009 13:43

Кофти случка колега, Значи по моя преценка ( незнам дали е правилна да не те подведа) мисля че вратата може да се изчука (да се опъне, да се оправи) и слет това да се оправи, но има един проблем, после когато погледнеш колата отстрани под ъгъл както е на последната снимка (ако не се лъжа) ще забележиш че има леки гънки в боята, това се получава от самия КИТ, или от това че неможе да се изправи вратата както е била като преди, Но всичко е до човек.
Другия вариант е по скъп и по добър.
Аз лично бих я направил ще ти излезе по евтино!

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Пон 26 окт 2009 13:49

Ами да де ,ама ... аз имам 1 кутия боя от тази моята си - същия номер бяло. 60-70 лева врата , пръскам си я и си я слагам. Ако сервиза ще ми вземе по-малко от 100 лева - мож и да я дам ,ама ходих на 3-4 и там като ми наредиха едни цифри ,та взех да се чудя аз врата ли оправям или .... таван.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 26 окт 2009 15:36

Според мен най добре е да си потърсиш бяла необорудвана врата в добро състояние. Няма да се налага да я изправяш и да боядисваш.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Пон 26 окт 2009 15:48

на там клоня и аз ... засега. Само ламарина, лайсна и кожуха на огледалото. без апарати,стъкла, кори-мори ... Боядисвам си я и си я слагам.така ще мога да докарам и формата и цвета. Нямам им доверие на тия сервизи, 2-ри път ме удрят така ,че да не мога да си я оправя, и ... от последния "майстор" не ми свети десния габарит и фара свети дето си иска.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Сря 28 окт 2009 17:29

Здравей колега:)

Според мен няма да спестиш кой знае колко ако тръгнеш да изправяш старата врата......
Ако я изправяш......половината врата ще бъде в кит-ще стане с едно кило по-тежка:)

След-N на брой затваряния кита ще почне да се пука и ще стане мазало:)
Ще платиш на тенекеджия да я изчука....после боя,материали....и там кинти.

Земи си една втора употреба-с повече късмет ако има с твоя цвят и си решаваш проблема до следващия удар:)

АКо няма твоя цвят-ще платиш само на бояджия-на който така или иначе ще плащаш дори и да направиш твоята старата!

Не,че е невъзможно да се направи-въпроса е дали има смисъл:)

Все някой колега ще ти намери....бела врата-кат за тебе:)

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Сря 28 окт 2009 18:29

Благодарности за всички ! Пуснал съм обява , търся си врата, по възможност бяла наистина. Изправянето, китосването и всички галимации ( доколкото се интересувах тия дни ) излиза около 200 лева. Просто когато се изпъва втарата и боята пада. Маааа й боя. За ефекта се досещате,че при едно напълно изправяне - половината врата остава на ламарина. Файдата просто. Аз ,може би , излишно съм повдигнал темата преди да пробвам, но ... една ми е - гледам си я като жива :oops: . Смянам вратата , пък ако не намеря - бъркам в гаража за боица, пръс - пръс и айде.
Знам ,че не е голяма работа, ама ... ще снимам процедурата ,да има мат'рял. Лека и безаварийна на всички !

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 28 окт 2009 22:18

Johnny_Brawo написа:Боядисвам си я и си я слагам.така ще мога да докарам и формата и цвета.

Важна подробност!!!-Когато боядисваш гледай детаила да е в това положение в което седи и на колата!!!Не да я сложиш на масата и да пръскаш отгоре...щото така се получават разлики в цвета спрямо другите детайли.....Най- добре първо се разтърси за направо бяла врата!!!

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Чет 29 окт 2009 1:49

Колега, ако не успееш да намериш врата иди в София, или накарай някой познат да провери в Овча купел в авто моргата при Италианеца!Там не може да няма бяла врата за Б4. Само трябва да съобразиш дали ти трябва с ел.стъкло, или не!
Успех!

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 29 окт 2009 11:35

При Италианеца малко скъпички ми идват частите , но ще отида, да ! Това ми е втория вариант. Първо искам да видя някой ,който продава на части дали няма да се обади за такава врата. Не го бързам кой знае колко. Ако не - другата седмица отивам да видя какво има по моргите. А иначе детайлите и вратата ще ги боядисвам на колата и разбира се при човек ,който разбира от тия неща. Все си мисля ,че някъде ще има Здрава , права и подходяща врата. А и мисля да вземам само ламарина и лайсна. Всичко ми е работещо по вратата. В тоя смисъл ,че не ми трябват стъкла, огледала и т.н. Просто всичко работи. Мисля си само ,че трябва да не прибързвам с покупки и мерки. За хубавите неща трябва търпение :)

Върни се в “Passat”