Повдигам темата, понеже правих трансплантацията в неделя.
Купих стъклен шибедах от Пасат Б4 и използвах тази тема във Вортекса:

Общо взето нещата са добре обяснени, но се натъкнах на някои разлики (моето е фейслифт):
- Наложи ми се да сваля коланите, за да освободя пластмасите на B колоните и C колоните - в темата по-горе вероятно не е посочено, понеже е американско Корадо с автоматични колани;
- За да се освободи пластмасата на B колоните трябва да се свалят планките, които подвеждат коланите и се намират под корите отляво и отдясно на задните седалки;
- Пластмасите на С колоните наистина няма нужда да се свалят, но е необходимо да се откачат и раздалечат хубаво за да може при ваденето на тавана да не опира никъде;
- Ако не искате да си боядисвате/претапицирате тавана (както беше при мен), обърнете внимание дали тапицерията ви е светло сива или светло бежова. И при Корадо и при Пасат ги има и двете опции, докато при Голф е само светло бежово (доколкото съм чел, не знам дали при Голф ги има двата варианта).
Заредете се с търпение и действайте бавно и внимателно, особено при ваденето на тавана. Работата определено върви по-лесно ако имате помощник, а за ваденето на тавана и шибедаха си е направо задължително. На нас ни отне около час и половина да разглобим всичко, да монтираме новата придобивка и около 2 часа да сглобим.
Преди да качим новият шибедах му смазах всички механизми с грес. Не сме мазали със силикон отводнителните маркучи, просто като сложихме стъклото поляхме много обилно тавана за да сме сигурни, че няма течове преди да започнем да сглобяваме.
Финалният резултат е много добър, получава се неразличимо от фабрично, а стъклото пасна на тавана абсолютно перфектно. Не ни се наложи да го регулираме на никъде.