Здравейте,отскоро съм тук във форума понеже наскоро се сдобих със полото и въпросите са ми безкрайни.В момента сменям консумативи,но отидох на няколко места и се оказа че не могат да ми сменят бензиновия филтър.Нямали инструменти.Това ме учуди.Та питането ми е къде бих могла да го направя и колко ще ми струва горе долу тая смяна и смяната на филтъра на климатика.Полото ми е 1997 г.
Двигатела е АЕХ.
Смяна бензинов филтър
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми струваше 15.80 лв филтъра за климатика, 13 лв за бензиновия филтър. Труд... макс 5 лв да ти вземат
.
И ми е чудно какви инструменти им трябват... Моя голям зор видя тоя докато го намери, щото се беше скрил... после го свали съвсем лесно с отверка.. Разви скобите на маркучето там, махна филтъра, сложи новия и пак ги затегна. За 3 минути свърши цялата процедура.

И ми е чудно какви инструменти им трябват... Моя голям зор видя тоя докато го намери, щото се беше скрил... после го свали съвсем лесно с отверка.. Разви скобите на маркучето там, махна филтъра, сложи новия и пак ги затегна. За 3 минути свърши цялата процедура.
-
- Автомобил:
- Двигател:
значи моето поло е 98 година но предполагам са еднакви, филтъра на климатика се сменя за около 2 до три минути с миенето на ръцете, а цената му както каза колегата е в тези рамки, що се отнася до бензиновия филтър, току що смених моя, за смяната са му нужни много странния и скъп (рядко срещан )инструмент - кръстата отверка
и нищо повече.Поне на моето, а предполагам и на твоето поло е с жлебчета и става за същото време както и климатичния филтър.
Успех с полото и дано не се налага от тук нататък да ти го човърка никой.

Успех с полото и дано не се налага от тук нататък да ти го човърка никой.
Айде първо едно:welcome_to_group
Иди в друг сервиз!
Колеги,ако под ник-а Meri се крие жена-нали се сещате че няма да хвърли една черга под колата и сама да сменя пусти филтър?

Иди в друг сервиз!

Колеги,ако под ник-а Meri се крие жена-нали се сещате че няма да хвърли една черга под колата и сама да сменя пусти филтър?

Последна промяна от chy на Пет 24 авг 2007 23:25, променено общо 1 път.
..
Да,жена съм.Колеги технически съм грамотна,но наистина не мога да се навра под колата и да действам,а от 2 сервиза ме върнаха,че нямат инструмент за смяната.Това е учудващото.На едното мясно не намериха бензиновия филтър,а на другото нямали инструмент.Истината ви казвам.
Re: ..
meri написа:Да,жена съм.Колеги технически съм грамотна,но наистина не мога да се навра под колата и да действам,а от 2 сервиза ме върнаха,че нямат инструмент за смяната.Това е учудващото.На едното мясно не намериха бензиновия филтър,а на другото нямали инструмент.Истината ви казвам.
Здравей отново,аз съм Чочо.Иди в някой много лъскав сервиз(нищо че ще те одрусат повече-примерно Европа)Все пак смяната на този консуматив влиза в графата важни!!!!
Нямали инструмент-ако това е филтъра с който е произведена колата(при мен беше така-няма да ти пълня темата за да описвам какви неволи ми причини

- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Стига глупости-не можели да го намерят или нямали инструмент
аман от майстори-печалбари и измамници
Помоли някой познат да ти смени филтрите за 10 мин става,или ела аз ще ти ги сменя.Като видят жена която не разбира се самозабравят направо
От всичко най - мразя да давам пари на маистори -некадърници

От всичко най - мразя да давам пари на маистори -некадърници

orelko написа:Chy,
сега като се замисля, моето също беше с оригиналната скоба и я махна човека с отверка и сложи същата за 50 стотинки. И въпреки това пак стана за 3 мин.
Аз рязах маркуча-беше се прокъсал!А тъпия филтър се беше разпаднал и от частиците хартия(или нещо такова)беше блокирала бенз.помпа

Та правих някакви магарии-иначе ми искаха 300 и отгоре пари за нова

Meri сори че ти спамя темата,ама това все пак е важен консуматив

Пиши ми да ти дам телефон на сервиз в Люлин
Просто се чудя, че това може да е проблем за сервиз !
Re: Смяна бензинов филтър
как да си смена бензиновия филтър, при положение, че стария го няма!Имам филтър- само че не знам точно на къде трябва да сочи тази стрелка. Помощ!
- boiko_bb
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че стрелката трябва да сочи на ляво, поне при мен е така. Но пък като се поогледаш сам ще разбереш, да не го обърнеш към резервоара 

На лично съобщение ще ти дам координати на магазин в Люлин - всичко ще ти дадат за Polo и това с различни цени и производители - губил съм си времето за семеринг на скоростната кутия например в други магазини - не знаят кой точно да ти дадат и ти отива времето. Не го правя във форума да не се тълкува като реклама.
А филтър за бензина иси взех например от Auto+ на Мария Луиза - той е уникален и не могат да сбъркат в кой да е магазин.
А филтър за бензина иси взех например от Auto+ на Мария Луиза - той е уникален и не могат да сбъркат в кой да е магазин.
- carhartt
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се, че така се намсевам в темата ама въпросния семеринг на скоростната кутия какъв размер е в крайна сметка! Питам, щото ходих в 3 магазина и всичките ми искаха стария за да ми дадат нов ( в смисъл да го измерят), а товя някакси не ме кефи!?!?!
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
bugsi13 написа:как да си смена бензиновия филтър, при положение, че стария го няма!Имам филтър- само че не знам точно на къде трябва да сочи тази стрелка. Помощ!
Стрелката трябва да сочи от резервоара към двигателя, посоката в която тече бензина

carhartt написа:Извинявам се, че така се намсевам в темата ама въпросния семеринг на скоростната кутия какъв размер е в крайна сметка! Питам, щото ходих в 3 магазина и всичките ми искаха стария за да ми дадат нов ( в смисъл да го измерят), а товя някакси не ме кефи!?!?!
Абе по-добре си го свали и отиди с него, да не стане некой фал да го объркат

Че имам горчив опит от тия магазини за авточасти... Станал съм свидетел на много циркове в тях

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”