Значи, колеги, близо 2 часа четох теми за скоростни кутии и в крайна сметка няма консенсус по въпроса колко масло събира скоростна кутия тио 085 (мисля, че с букви кодът беше CHL). В Аутодата пише 3.1 литра, но повечето кутии на VW са за около 2-и-нещо литра масло..
А каква марка масълце да си взема? Аз за Motul си мислех, защото Castrol-ът ми се видя скъпичък...
Колко масло събира СК 085?
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Колко масло събира СК 085?
и моята е CHL ,за съжaление - 3,200l.Лично съм се убедил...,(а писано е, да.)
viewtopic.php?f=5&t=110866
viewtopic.php?f=5&t=110866
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моята е CKM пак е 085, с източване на абсолютно цялото масло събра около 3.3-3.4 литра.
Честито 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Пу де***
Аз се надявах на грешка в аутодатата... А каква марка да си взема? За Кастрол ми искат 40 лева за литър
... т.е. аз трябва да дам 160 лева за смяна на масло на скоростите.. За мотул ми искат по 25 лева за литър, пак 75/90 пълна синтетика, но дали маслото им за СК е също толкова добро като моторното?
Аз се надявах на грешка в аутодатата... А каква марка да си взема? За Кастрол ми искат 40 лева за литър

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На мен ми сложиха Мобил за 15 лева литъра. Да ти кажа и преди, и сега не хъркат скоростите, сменят се нормално, не видях разлика след смяната...
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
icefire написа: А каква марка да си взема? За Кастрол ми искат 40 лева за литър... т.е. аз трябва да дам 160 лева за смяна на масло на скоростите.. За мотул ми искат по 25 лева
Цитат:
"Маслото трябва да е 75/90 пълна синтетика, ГЛ4+ или ГЛ4/5 и да отговаря на фолксвагеннорм."
споменава се и Кастрол

Преценявай ,аз ги дадох.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Мда.. споменава се.. и цитираната цена се потвърждава...
Стефанчо, мобил е по-евтино, но и в България се продават много ментета именно на тази марка и не ми се иска да рискувам.. Иначе аз с хъркане на скоростите проблеми нямам, но започват да ми вият като върна газта и това адски ме дразни.....
И все пак - някой колега пробвал ли е мотул-а? Питам така настойчиво, защото ми се вижда като добър компромис относно цената..
Стефанчо, мобил е по-евтино, но и в България се продават много ментета именно на тази марка и не ми се иска да рискувам.. Иначе аз с хъркане на скоростите проблеми нямам, но започват да ми вият като върна газта и това адски ме дразни.....
И все пак - някой колега пробвал ли е мотул-а? Питам така настойчиво, защото ми се вижда като добър компромис относно цената..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”