Бензинът ми мирише лошо
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Бензинът ми мирише лошо
Колата е пасат Б3 РП мотор 1.8 моно, колата се кара предимно на газ и на метан, винаги се пали на бензин за 1 мин, после помпата спира като премине автоматично на газ. имам около 20 литра в резервоара, ама като че ли е много стар този бензин и мирише лошо, налях 10 литра от ромпетрол А98 и съм решил да го изгоря. Може ли от дълго стоене в резервоара бензина да остарее ? Дали си внушавам нещо?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бензинът ми мирише лошо
да старее . на баща ми пасата ей така мирише защото все капва по малко и само пали а си кара на газ . скоро като му се развали бензиновата помпа и така миришеше кофти , майстора каза че старее . баща ми и той като тебе сега си го изгаря , чака го да свърши и си носи една тубичка с бенз да си налее като го изгори
Изгори го и ще спре да мирише. Нормано е да е така след като само палиш на бензин. Но е хубаво тази процедура да се прави през интервали от време. Чувал съм от майстори че бензина му се променяли качествата като стои повече време в резервоара, нещо ставало с киселинноста му и почва да разяжда гумените маркучи де има допир с тях. Но дори и това да не е така, а маркучите да се скапват поради преклонна възраст, пак е хубаво да се подменя бензина от време на време. Както е добре и колицата да се подкарва на бенц , че да не "забравя" вкуса му.
П.С. Мирише отвратително след като изгори, на ауспуха не се стой.

П.С. Мирише отвратително след като изгори, на ауспуха не се стой.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
наистина разяжда т.к. на баща ми на старата помпа едно гумено уплътнение беше станало на нещо като пихтия
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
ей това може би те чака сега:
viewtopic.php?f=6&t=159373&hilit=%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%81
голям боклук е нашия бензинец
viewtopic.php?f=6&t=159373&hilit=%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%81
голям боклук е нашия бензинец