Задържане на предни спирачки на пасат В3
- kaloqn1335
- Автомобил:
- Двигател:
Задържане на предни спирачки на пасат В3
Смених накладките на предните спирачки на пасата и от тогава ми задържат и греят.Слагам старите нито греят нито задържат.Моля за помощ.От какво може да е?
Последна промяна от kaloqn1335 на Чет 05 ное 2009 18:52, променено общо 1 път.
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задържане на предни спирачки на пасат В3
Здравей колега:)
Не,че разбирам ама проблема може да е във водачите на супортите.....може да са криви.....може да са клеясали.....и сега като си сложил новите накладки вече работят на съвсем друго място и затова задържат....провери ли дали апарата се движи свободно преди да сложиш новите накладки???
Освен това може накладките да са някакви ментаци....и да влизат много плътно в леглата си
Освен това съм чувал че има накладки за вентилирани и други видове дискове:).....с различна дебелина...как влизат новите ти накладки в спирачния апарат?
Сефте изказвам предположение-дано да е уместно:)
Не,че разбирам ама проблема може да е във водачите на супортите.....може да са криви.....може да са клеясали.....и сега като си сложил новите накладки вече работят на съвсем друго място и затова задържат....провери ли дали апарата се движи свободно преди да сложиш новите накладки???
Освен това може накладките да са някакви ментаци....и да влизат много плътно в леглата си

Освен това съм чувал че има накладки за вентилирани и други видове дискове:).....с различна дебелина...как влизат новите ти накладки в спирачния апарат?
Сефте изказвам предположение-дано да е уместно:)
- kaloqn1335
- Автомобил:
- Двигател:
Колега водчите съм ги чистил.Наклатките са DELHI мисля.Буталцата трудно ги връштам.Но мерси за мнението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега около буталото има една гума(като маншон на каре е збръчкана) която трябва да го отдалечи от диска като пуснеш спирачката. АКо е скъсъна или9 нацепена,
не успява да го върне а и влизат боклуци около буталото и става още по лошо.
не успява да го върне а и влизат боклуци около буталото и става още по лошо.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не бих казал, че маншончето връща буталцето, но да- в тази 'гума' най-вероятно е проблема.
Ако я повдигнеш леко ще останеш силно разочарован от гледката на ръжда и язви по буталцето
Поне аз останах...
При слагането на нови накладки няма как- върнал си буталото навътре.
Да, ама тогава тази част, която е с ръждичка попада в работната област и вече не може да се върне.
Съществува шанс да се свали и полира, да се смени маншончето и т.н., но ако има язвички- забрави да стане нещо!
Аз проблема го реших с нов (от морга) апарат.
Ако я повдигнеш леко ще останеш силно разочарован от гледката на ръжда и язви по буталцето

Поне аз останах...
При слагането на нови накладки няма как- върнал си буталото навътре.
Да, ама тогава тази част, която е с ръждичка попада в работната област и вече не може да се върне.
Съществува шанс да се свали и полира, да се смени маншончето и т.н., но ако има язвички- забрави да стане нещо!
Аз проблема го реших с нов (от морга) апарат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако водачите са добре, според мен следва нови дискове + отново нови накладки. От неравномерно износените дискове беше проблема.
- kaloqn1335
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще взема ремонтен комплект за апаратите и ще вида какво ще стане.Язви по цилиндърчето не видиях,ама като го вдигна после не прилепва хубаво и седи набръчкано в горния край от към апарата.
- kaloqn1335
- Автомобил:
- Двигател:
Със смяна на ремонтен комплект на предните апарати и почистване,вече незадържат