звуков зумер Б5-дали е проблем?

Техническа и сервизна информация за Passat
pasatora
Автомобил:
Двигател:

звуков зумер Б5-дали е проблем?

Мнениеот pasatora » Нед 18 окт 2009 21:22

колеги, да Ви попитам: притежател съм на пасат Б5, от няколко дни, след като застудя(от тогава почна да го прави), сутрин с паленето се чува прекъсната звукова сигнализация, общо три пъти, един след друг. звукът е от зумера, не светят лампи по таблото. според мен е някакво предупреждение, но не съм сигурен.ако някой знае, моля да ми обясни! :banghead:четох подобна тема, но категорично мнение няма

Потребителски аватар
Данко
R.I.P Madcap
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AJM 1999
Контакти:

Re: звуков зумер Б5-дали е проблем?

Мнениеот Данко » Нед 18 окт 2009 22:53

колега това което чуваш предполагам че е зумера за температурата,на мойта В5 също го прави когато температурата е 4 или по малко градуса

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Пон 19 окт 2009 10:58

danko831 написа:колега това което чуваш предполагам че е зумера за температурата,на мойта В5 също го прави когато температурата е 4 или по малко градуса

Преди няколко дни запалих на 2 градуса и нямаше зумер... дали моя е развален или не на всички го правят...
Иначе при тест с Ваг-Ком зумера работи.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 19 окт 2009 14:57

Освен при по ниски температури,и когато акомулатора се е поизтощил.Поне при мен издава тази сигнализация
и през лятото, защото не е читав и е за смяна.Провери след като го заредиш дали ще го прави.Успех!

Badjanak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Badjanak » Съб 24 окт 2009 17:42

Колега, според упътванията, които съм чел, при троен сигнал на зумера трябва НАИСТИНА много сериозно да се замислиш... Означава КРИТИЧЕН проблем... Нещата могат да бъдат много сериозни и моя съвет е по най-бързия начин да отидеш на ВАГ-КОМ за диагностика на някакъв скрит проблем.
При мен след неколкократно предупреждение в рамките на няколко километра (троен зумер) ми изгоря турбото и се оказа впоследствие, че причината е повредена маслена помпа, която причини и половин основен ремонт (предишния собственик много далновидно беше откачил лампата за индикация на проблем с маслото върху таблото... :beat_butt2 )
Дано при теб проблемът е по-лек...

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Нед 25 окт 2009 16:07

Още един глас за акумулатора колега.Аз имах абсолютно същият проблем мин.зима и след зареждане/смяна/ на акумулатора се оправи :) Губеше ми и станциите на радиото също така.

pasatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatora » Нед 25 окт 2009 19:24

благадаря ви за мненията колеги!сега спря да се включва зумера!нищо не съм правил по колата!според мен е свързано с температурата или акумулатора!разбирам, че по въпроса, няма единомислие, явно за да се включва този зумер има няколко причини!ако някой ги знае да пише!

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 27 окт 2009 10:06

При мен също пищи 3 пъти без да свети нищо, но смятам, че е от акумулатора - явно сдава багажа щото напоследък след 1-2 дни престой едва превърта.

Апропо да попитам - погледнах че за акумулатора има закачен един маркуч. Предполагам вентилация. Трябва ли да търся такъв акумулатор дето има подобно нещо, или всякакъв става? 44Ah e.

Потребителски аватар
TheKingslayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheKingslayer » Вто 27 окт 2009 10:54

jivkojj написа:При мен също пищи 3 пъти без да свети нищо, но смятам, че е от акумулатора - явно сдава багажа щото напоследък след 1-2 дни престой едва превърта.

Апропо да попитам - погледнах че за акумулатора има закачен един маркуч. Предполагам вентилация. Трябва ли да търся такъв акумулатор дето има подобно нещо, или всякакъв става? 44Ah e.

Аз също го намерих този маркуч веднъж като махах акумулатора (беше под него). Понеже така и не намерих къде да го пъхна си го оставих така. Така че на мен също ми е интересно за какво е този маркуч.

А относно зумера - при мен пищеше по същия начин за акумулатора, като и аз мислех, че не свети лампата на таблото. Обаче после се позагледах. При даване на контакт светваха няколко от лампите, вкл. за акумулатора и затова не я виждах на общия фон, а тя угасваше с 1-2 секунди по-късно от останалите.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 27 окт 2009 14:12

jivkojj написа:44Ah e.

Това за мотопед ли говорим ?

А за зумера,единия по пискливия си е когато си на резерва или течноста за чистачките е свършила,а по мекия звук,същевременно и по слабичък е за температурата,и ако имаш ФИС,до градусите ти излиза една снежинка.Мин година,един единствен път ми сигнализира,и преди 10ина дена ми припомни,като качвах Шипка :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 27 окт 2009 15:35

feikot написа:
jivkojj написа:44Ah e.

Това за мотопед ли говорим ?

А за зумера,единия по пискливия си е когато си на резерва или течноста за чистачките е свършила,а по мекия звук,същевременно и по слабичък е за температурата,и ако имаш ФИС,до градусите ти излиза една снежинка.Мин година,един единствен път ми сигнализира,и преди 10ина дена ми припомни,като качвах Шипка :Mr Green Fun

и аз за гориво и течност си мислех, но за горивото светва и лампата :lol: ако свети...

този акумулатор е възмъничък
случвало ми се е да сложа такъв и нещо не се харесват даже и с алармата

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Вто 27 окт 2009 16:02

Вече 3-та година карам с него и нямаше доскоро проблеми, а предния собственик не знам кога го е слагал. Като ходих в магазина, имаше една таблица за коли и какъв акумулатор пасва и там също препоръчваха на 3B5 1.8 мотор 44 или 50Ач.
Иначе аз се съмнявам в мътва клетка, щото много прогресивно все да се скапва, но така или иначе до 2-3 дни ще съм с нов :)

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 28 окт 2009 14:41

Вярно че карам ТДИ,ама моя е 80 АЧ,или 88,ще излъжа.За бензинов двг,е нормално да е по малък, ама чак такъв от скутер :063: на жигулата ми едно време беше 65 АЧ

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Сря 28 окт 2009 15:12

По темата - смениха акумулатора и спря 3-то пищене.

Иначе някъде мярнах оплакване, че при смяна се загубили настройките на дебитомера(?) и колата почнала да върви зле докато не са почистили грешките. Освен, че радиото почва да иска код. При мен човека предварително закачи 3-ти акумилатор с щипки и така ги размени.

Иначе новия дето го сложиха е 45Ач.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 28 окт 2009 20:52

на мен не ми се губят никакви настройки :lol: само станциите на радиото

Върни се в “Passat”