табло или по точно километраж

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

табло или по точно километраж

Мнениеот golf2949 » Сря 28 окт 2009 21:06

та колеги днеска се сдобих с табло от един колега от форума,което уж беше изрядно отвсякаде.старото ми беше с часовник и го смених с такова с оборотомер.проблема е там че сега дневния и общия километраж не отчитат нищо,тоест не се помръдват въобще.ако някой колега се е сблъсквал с този проблем да сподели как го е отстранил,защото няма да знам за напреде примерно кога да си сменям маслото. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Re: табло или по точно километраж

Мнениеот nazgyl » Сря 28 окт 2009 22:04

щракнал ли си хубаво жилото на километража в таблото между другото моя километраж напече ли го сльнцето спира да работи :banghead:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 28 окт 2009 22:11

Проблемът се решава, като от двете направиш едно. Вече два пъти съм правил подобно нещо и няма оплаквания :Mr Green Fun Ако колегата, на който му го правих чете, нека и той потвърди.

Потребителски аватар
golf2949

Мнениеот golf2949 » Сря 28 окт 2009 22:29

stefan4o написа:Проблемът се решава, като от двете направиш едно. Вече два пъти съм правил подобно нещо и няма оплаквания :Mr Green Fun Ако колегата, на който му го правих чете, нека и той потвърди.

колега то и аз съм чувал за такива сглобки,ама кото не знам как става може да счупя и двете табла.и на горния колега да отговоря,че ми показва скороста.значи е вкарано жилото добре или бъркам

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Сря 28 окт 2009 22:54

да бе верно ама сьм тьп

Потребителски аватар
vromos86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vromos86 » Чет 29 окт 2009 0:50

golf2949 написа:
stefan4o написа:Проблемът се решава, като от двете направиш едно. Вече два пъти съм правил подобно нещо и няма оплаквания :Mr Green Fun Ако колегата, на който му го правих чете, нека и той потвърди.

колега то и аз съм чувал за такива сглобки,ама кото не знам как става може да счупя и двете табла.и на горния колега да отговоря,че ми показва скороста.значи е вкарано жилото добре или бъркам

Щом ти показва скоростта значи не е от жилото,наи вероятно е износено някои зъбно колело.Използвай километража от старото си табло.Трябва да разкачеш буксите и да извадиш внимателно пистите,после има 6 болчета отзад,развиват се и се изважда само километража.Сглобяването е по обратния ред.Първо пробвай със старото си табло :)

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Чет 29 окт 2009 7:48

Преди дни направих подобна смяна,само че на стрелката за температурата.Много трябва да се внимава да не се скъса някоя пистичка от платката зад самия километраж,че тогава става страшно-на мен от такова скъсване ми се губеха мигачите и даваше грешно ниво на бензина и температурата на водата.
При теб лошото е че след като искаш да смениш самия километраж(циферблата),на него има буксичка със шест клемички които влизат в него.Внимавай да не прекъснеш някоя от тях,че всичко отива по дяволите.
Иначе с повече внимание и старание,ще стане.Ако се намираше по-близо,бих ти помогнал с това начинание.
Поздрави и успех!

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Чет 29 окт 2009 8:01

Извинявам се за двата последователни поста,но ето за това говоря:
Изображение

Последна промяна от келеш на Чет 29 окт 2009 17:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 окт 2009 10:10

Тази букса се вади много внимателно с минусова отвертка, повдига се от едната, от другата, от едната, другата и така 2-3 пъти и излиза. Лесно е, след първото вадене ще е лесно като детска игра. :beer
Ако предавателното число на километражите е еднакво ще минеш направо със смяна на целият "блок" километраж+спидометър. Инак ще падне голямо разглобяване :bishop

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Чет 29 окт 2009 18:36

колега кажи каква ти е колата ако е г2,днес оправях същият проблем,скоростомерът върви а цифрите не ,ако е г2 аз знам каде еболното място mhihi

Потребителски аватар
golf2949

Мнениеот golf2949 » Чет 29 окт 2009 19:59

vaikata_milen написа:колега кажи каква ти е колата ако е г2,днес оправях същият проблем,скоростомерът върви а цифрите не ,ако е г2 аз знам каде еболното място mhihi

колега точно голф 2 е
благодаря и на съветите и на другите колеги.събота или неделя ще пробвам.между другото забелязах че и лампичката на акумулатора не свети въобще като дам на контакт,но това е бял кахър май.поздрави

Потребителски аватар
nazgyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nazgyl » Чет 29 окт 2009 23:12

vaikata_milen написа:колега кажи каква ти е колата ако е г2,днес оправях същият проблем,скоростомерът върви а цифрите не ,ако е г2 аз знам каде еболното място mhihi

колега кажи какьв е проблема

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 окт 2009 9:37

Ще ти отговоря вместо него, щото вече съм се сблъсквал няколко пъти и явно там е слабото място. Там, където влиза жилото от другия му край излиза метална ос, която върти механизъм рейка и зъбно колело. Разбира се те и двете са от пластмаса. Точно при тях почти винаги е проблемът. Аз веднъж се опитах всячески да спася старото си табло да отчита километри, ама твърдо не стана и се отказах да се занимавам с него. След това си взех табло от ГТИ, там пък оста, където са наредени цифрите беше хлътнала навъртре и излязла някакси от предвиденото място, наместих я, поработи малко после пак спря, така се оказа, че колелцето дето движи оста на километража да върти цифрите би трябвало да седи неподвижно на тази ос, а то се въртеше свободно на нея, та след това от двете табла, които имах успях да направя едно читаво, което работи и до ден-днешен.

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Пет 30 окт 2009 14:45

Забравих да допълня,че когато разглобявате километража на Голфа,не забравяйте да развиете предварително бутончето за нулиране на изминатите километри под самата стрелка :!: Аз забравих и то се счупи :oops:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 30 окт 2009 15:01

Яворе може да помогнем с Ванко обади се и ще нагодим нещата.Знаеш че сме се ровили в тези неща много. :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”