Имам голф 4 1.9 тди и както много други турбото постояно изклучва обаче като вали и като мина през 2-3 локви не изключва вече. Качих я на vag-com и ми вади грешка
18034 - Powertrain Data Bus: Missing Message from TCU Допитах се до няколко мясторо и те неможаха да кажат какво такаче ако има тука някой да ми кайе или да ме посъветва ще съм много благодарен. Мерси предварително .
Грешка Missing Message from TCU
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Грешка Missing Message from TCU
С автоматична кутия ли си?
Колега не със ръчни скорости е . Интересното е че когато мина през 2-3 локви и колата се намокри върви както трябва и не изключва.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
А от кой модул я вади тази грешка, ABS-а ?
мисля че не, вади ми я отделно, вадеми също друга грешка Turbo charger в момента незнам как и беше номера ако се налага ще отида до колата да я видя . Тези две грешки ми вади само. Но когато взех колата като загрееше и трудно палеше . И един не толкова голям разбирач с vag-com Промени някакви стойности не съм сигорен но мисля че на горивото то беше на 02 той го направи 01 и колата почна да си пали но не съм сигорен дали трябва да е така .
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
hopar написа:вади ми я отделно,
Не знам какво значи това.
Грешките са за определен контролер (двигател, имобилайзер, абс, ....)
Иначе това 02->01 е промяна на компютъра да ползва горивната карта като за автоматик (до колкото знам) и така частично се решава проблема с топлото палене при TDI.
Колега вади следните грешка
18034 - Powertrain Data Bus: Missing Message from TCU
17958 - Charge Pressure: Control Deviation и другата грешка е с номер:01315 която незнам за какво е
18034 - Powertrain Data Bus: Missing Message from TCU
17958 - Charge Pressure: Control Deviation и другата грешка е с номер:01315 която незнам за какво е
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
ЕCU-то е "прекодирано" за автоматична скоростна кутия, заради проблема с топлото палене (но не е това начина за решаване на проблема). За туй ЕЦУ-то търси комуникация с автоматичната кутия, ама кутия... нъцки 
Другата грешка си е за проблем в налагането на турбината.
Обаче просто не виждам как локвите променят нещата

Другата грешка си е за проблем в налагането на турбината.
Обаче просто не виждам как локвите променят нещата

Аз за това не казах че го е правил майстор а един разбирач
Трябва да промена стойностите ли да се оправи? . А колега за локвите и аз немога да си го обясна и почвам да си мисля че турбото може да е затлачено .

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
колегата Dobromirski много добре ти е написал !
И аз съм прекодирал на автомат въпреки че съм с чип ,който ми оправи топлото палене,но ми остана претрисането при спиране и за това минах пак на автомат кадето го няма! В следствие от това и при мен ,грешката която имаш е постоянна ,просто ЕКУ-то си търси автоматичната скоростна кутия
Това няма какво да те претеснява. Виж оправи другата! Почисти турбото и/или смени Н75 ,проверка на вакум маркучи!!!
И аз съм прекодирал на автомат въпреки че съм с чип ,който ми оправи топлото палене,но ми остана претрисането при спиране и за това минах пак на автомат кадето го няма! В следствие от това и при мен ,грешката която имаш е постоянна ,просто ЕКУ-то си търси автоматичната скоростна кутия

Това няма какво да те претеснява. Виж оправи другата! Почисти турбото и/или смени Н75 ,проверка на вакум маркучи!!!
Но в момента като е прекодирана за автомат колата не върви по същия начин по който като не беше, при смяна на скоростите сега се получава едно забавяне. А ко направя стойностите на 3 или на 4 освен да пали тругно колата можели нещо друго да стане .A N75 може ли да е от него ?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
колега полезно е да се ползва търсачката ,наистина
виждам че си нов тук,порови из темите ,прочети има тонове материал ,който като прочетеш доста неща ще ти станат ясни
Иначе за момента едвали ще можеш сам да се справиш с проблема с турбото, така че върви при някой от форумните майстори и да ти е мирна главата!
Един от добрите за които знам е във Варна ifidik ще ти реши проблема веднага! или Andonov Ямбол

виждам че си нов тук,порови из темите ,прочети има тонове материал ,който като прочетеш доста неща ще ти станат ясни

Иначе за момента едвали ще можеш сам да се справиш с проблема с турбото, така че върви при някой от форумните майстори и да ти е мирна главата!

Един от добрите за които знам е във Варна ifidik ще ти реши проблема веднага! или Andonov Ямбол
За това ок а ще ми кажеш ли за другия ми въпрос дали ако променя цифрите на 3 или 4 дали освен да не пали може да стане нещо друго ?
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Няма 3,4 ...10 и т.н. Има само 1 и 2 . Цифрата просто "казва" на Ецу-то, кои МАП таблици да ползва и вариантите са само 2 !
Ок благодаря на всички които се включиха в темата . Сега остава аз да се погрижа за другото, много е хубаво хората да си помагат така мисля че се спестяват пари от лъжливи майстори 

Върни се в “Дизелови агрегати”