Да слагам ли АГУ ? golf 1.3 NZ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Да слагам ли АГУ ? golf 1.3 NZ

Мнениеот kokobul » Съб 01 апр 2006 20:12

чета чета........и започвам леко полеко да се убеждавам да си сложа газова уредба............ама не ме убеждават вашите писания ...
....а цената на бензина 1.68 лв

АЕ ГАЗАДЖИЙ ентусиясти убедете ме че като сложа газова уредба няма да имам проблеми с ускорението и ще имам равномерни обороти

с пълна инжекция съм 1.3 мотор ЕН ЗЕТ [....по горе посочените проблеми ги имам и при работа с бензин .........
справки Ваското1 .....всичко ми е наред(КОМПРЕСИЯ 11,4) и не ще да ускорява пъргаво ....дееееееееебитомер тъп

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТГОВОРИЛИ КОМПЕТЕНТНО
mod edit: golfer
заглавието

Последна промяна от kokobul на Нед 02 апр 2006 9:02, променено общо 3 пъти.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 01 апр 2006 20:37

Брат с това двигателче ама честно ти казвам няма смисал. Пък и си мисля че разхода на газ ще си вдигне повече от 20% заради слабия мотор. :wink: Що не си опраиш бензина? :idea:

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!?!

Мнениеот kokobul » Съб 01 апр 2006 20:49

за 1 год съм дал към 150 лв ..само за диагностика.....
..........резултат никакъв

майстори много ...... но само да взимат пари ..........и ако може да оправят това което е най лесно и най добре платено .......на никой не му се занимава ....ама това работи срещу него ........ае стига толкова

няма какво да се извинявам на майсторите .......... т'ва е.............

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 01 апр 2006 20:54

Еми колега тогава слагай некой изпарител 100 КВ и перкай. Марката няма значка стига да ти го монтират добре и после да го регулират и избягваш проблемите с бензина. Но за сметка на това идват нови. Аз засега от 10000 на газ само един път чупих кабела от бубината към делкото ама знам ли дали от тва стана. :roll: Въздушни филтри и тн. Ще видиш. :wink:

pvas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pvas » Нед 02 апр 2006 10:10

добре, че има аутодата на света....този NZ се монтира на Голф и Джета май? Та колко пъргави трябва да са тия 55 кончета? Ти да не ги сравняваш с някое ГТИ?
А по въпроса за газта - добре монтирана уредба няма да ти качи разхода в литри повече от 10-на % макс, а ще премахне някои от капризите на инжекциона...друг е въпроса, че след 1-2 години каране само на газ излизат проблеми с дюзи, горивна помпа, резервоар /зависи от колата, колко зле е поддържана де/. Но едва ли някой ще седне да те убеждава - щом имаш книжка, си голямо момче и сам си решаваш ;)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 02 апр 2006 12:04

Ами аз сам на сьщото мнение,ако имаш проблеми на бензин слагай газ и всичко ще се оправи.А пьк за вьрвенето не е голяма разликата от бензин на газ,даже ако е прецакана на бензин може да трагне повече на газ.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 03 апр 2006 7:56

blacki написа:Брат с това двигателче ама честно ти казвам няма смисал. Пък и си мисля че разхода на газ ще си вдигне повече от 20% заради слабия мотор. :wink: Що не си опраиш бензина? :idea:

Понякога не е лошо да премълчиш!

колега предишната ми Джета беше с този мотор - малко капризен си пада. Проблема с дебитомера го имаше и при мен - отстраниха го в една пряка на "Козлодуй" - сега нещо чувам че станали "голЕмо добр'утро" там. Също така и правят добри диагностики, чистене дюзи ала-бала. Та на въпроса - ОК ще имаш проблеми, но мисля че всичко зависи от това колко караш??? Пример: Аз съм навъртял около 75-80к.км за две години -> проста сметка: от разлика в цената на горивата съм спестил 3400лв. близо ....... все си мисля че мога да си позволя 300-400 за ремонти и диагностики!
п.с. Ако в момента ти харчи около 7,5-8 на сто бензин - очаквай разход около 9 на сто газ. Поне при мене беше толкова.
Този мотор върви перфектно за конете си до към 80-90 км/ч - след това е умрял кон, но пък е мно'о здрав. Успех. Не знам къде можеш да си сложиш газ, по простата причина че много хора - много мнения...

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 03 апр 2006 17:51

blacki написа:Брат с това двигателче ама честно ти казвам няма смисал. Пък и си мисля че разхода на газ ще си вдигне повече от 20% заради слабия мотор. :wink: Що не си опраиш бензина? :idea:
Моето е 1000 кубика и разхода на газ ми се вдигна по сравнение с бензина с 0,5 литра а като вървене няма никаква разлика.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 03 апр 2006 17:58

Разхода вече зависи повече от настройката в сервиза и след донастройването. Аз примерно като искам да върви повече отвивам кранчето като не искам си го връщам на старото положение. Тва е. :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 05 апр 2006 14:49

и аз съм с NZ и аз мислех за газова. още се чудя.
проблема с невървенето скоро ще го реша генерално с друг разпределителен вал.
иначе моя инжекцион никога не ми е създавал главоболия, при нормална поддръжка си работи ок.
ако са ти малко конете сложи разпределителен вал от 3F мотор и трябва да си ок. ако тогава пак са ти малко ми пиши ЛС да ти кажа как става.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 05 апр 2006 18:49

4. Сменяш редовно въздушен филтър (на 5000км).

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

беше хубаво

Мнениеот kokobul » Нед 09 апр 2006 10:30

беше хубаво някой да ми каже че кихалката която се слага зад дебитомера не работи ефикасно и има голям риск за дебитомера при гръм ............ милиони говореха говореха говореха

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Re: беше хубаво

Мнениеот yossarian » Нед 09 апр 2006 17:17

kokobul написа:беше хубаво някой да ми каже че кихалката която се слага зад дебитомера не работи ефикасно и има голям риск за дебитомера при гръм ............ милиони говореха говореха говореха

Е кога успя и газ да сложиш и да кихне или само реторични въпроси задаваш?

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кога ли ?

Мнениеот kokobul » Нед 09 апр 2006 17:44

колко често киха и кога?

ами нямаше да сложа ако знаех какви са рисковете за дебитомера ....... струва 1700 български лева

Върни се в “Автогазови уредби”