Секретни болтове за Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Секретни болтове за Г4

Мнениеот joromnt » Чет 29 окт 2009 23:15

А щото последния идиот не може да си купи комплекта направо ако се продават заедно? Така ли ? :076:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 30 окт 2009 0:08

XmUrF написа:Аз това не мога да го разбера. Ако се продава само ключът отделно, то тогава какъв е смисъла от болтовете? И последният идиот може да отиде и да си купи ключ за тях.

Ключа не е универсален - това е смисъла. Има незнам си колко хиляди комбинации. За да си купиш ключа отиваш или с код към болтовете или със самия болт и почват да ти търсят :)))))

това, което си написал е все едно - "какъв е смисъла да слагаш брава на вратата, ако можеш да си купиш после само ключ за нея - то така всеки може" :D :D :D
Мисли малко :idea:

До колкото знам, при тези които са оригинални към автомобила ти продават ключа по номер на рамата - т.е. по номера знаят кой е ключа и могат да ти го продадат отделно :)

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Съб 31 окт 2009 11:05

joromnt написа:А щото последния идиот не може да си купи комплекта направо ако се продават заедно? Така ли ? :076:

Ако са комплект, то тогава се предполага, че за всеки комплект ще си има специфичен ключ. Докато така както беше казано отиваш и си зимаш само ключ и все едно всички комплекти са с един ключ.

Но след обяснението на Haralampi става ясно, че не е така.

П.П.
Примерът с бравата подкрепя точно моята теза. Щото за брава не можеш да си купиш само ключ, никой не знае къв точно ключ трябва за твоята брава. Трябва да отидеш с ключ и по тоя ключ да ти изкарат дубликат, не става само да кажеш абе имам такава и такава брава, дайте ключ. Освен и ако там няма вече по серийни номера да ти изкарват.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 31 окт 2009 12:00

Разбира се че всеки комплект е с различен профил на ключа ,иначе ако са еднакви ,какво им е секретното :D
Аз взех от тази фирма ,български ,мисля че са добри около 25-30лв.
http://www.etebg.com/autospares/security.html

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 окт 2009 12:10

И аз вече съм с такива ;) :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”