Въпрос за запотяване на стъклата при пускане на парното
Въпрос за запотяване на стъклата при пускане на парното
Здравейте, става дума за Пасат 3, 1,6i, 1995г. При пускане на парното стъклата се запотяват до такава степен, че не се вижда нищо. След като включа климатика за секунди стъклата се изчистват, но в купето става много студено. Смених филтъра под предното стълко, но проблема си остана. Моля, ако някой има представа, какво трябва да направя да ми пише.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Въпрос за запотяване на стъклата при пускане на парното
И при мене е така но аз си го обяснявам с с влажното и студено време.Нормално е.
Колеги,смяна на радиаторчето на парното ,най-вероятно,и при мен беше така
- drago_tr
dancho1 написа:Колеги,смяна на радиаторчето на парното ,най-вероятно,и при мен беше така
това е при условие че ти губи антифриз
Нека и това провери колегата.- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Колега аз преди имах Калибра и като пусна климатроника на топло беше така.Правеше го ако съм я мил или е валял дъжд.така и не можах да го оправя защото колата се счупи много повече на друго място,но си мисля че влизаше вода някъде в системата и като се нагрее и пусна духалките се превръщаше в пара
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
само с включен климатик и врътката на парното на топло - въздуха преминава първо през изпарителя на климатика , там кондензира и съответно конденза изкапва навън, а сухия вече въздух преминава през радиатора на парното, затопля се и веднага стъклото става чисто.
Така за настроени да работят и всички климатроници - при натискане на копчето за изсушаване на предно стъкло, климатика сам се пуска и въздуха прави гореспоменатата процедура.
Така за настроени да работят и всички климатроници - при натискане на копчето за изсушаване на предно стъкло, климатика сам се пуска и въздуха прави гореспоменатата процедура.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Само при пускане на парното ли ви го прави, понеже ако си е по принцип е възможно и да сте за смяна на филтъра за въздух към купето, от него също се запотяват стъкла. Но иначе и при мен е така (Б5.5), но е много малко, не чак да не се вижда.
Може ли някой да ми обясни къде се намира клапата за външния въздух, казаха ми че може да не работи,въздуха да циркулира само в купето и от там да ми се изпотяват стъклата.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Първо- да те зарадвам, пък ти ще черпиш!
Колата ти не е Пассат 3, а следващия модел или по-точно В4!
Честито!
Справка- тук -> viewtopic.php?f=6&t=38785
Клапата ти се намира под филтъра за входящия в купето въздух. А той пък се намира под пластмасовата кора под пасажерската чистачка. Отваряш капака на двигателя, махаш пластмасата до джама- те там е!
Ако не си сменял този филтър- най-вероятно е от него.
Почисти внимателската всички листа, клонки, калища и всякакви мизерии, дето са там. Има дренажни отвори, които се запушват и в резултат в контролера на двигателя може да гледаш рибки, а в купето тече вода
п.п. и се запотяват стъклата!
mdpa написа:става дума за Пасат 3, 1,6i, 1995г.
Колата ти не е Пассат 3, а следващия модел или по-точно В4!
Честито!
Справка- тук -> viewtopic.php?f=6&t=38785
Клапата ти се намира под филтъра за входящия в купето въздух. А той пък се намира под пластмасовата кора под пасажерската чистачка. Отваряш капака на двигателя, махаш пластмасата до джама- те там е!
Ако не си сменял този филтър- най-вероятно е от него.
Почисти внимателската всички листа, клонки, калища и всякакви мизерии, дето са там. Има дренажни отвори, които се запушват и в резултат в контролера на двигателя може да гледаш рибки, а в купето тече вода
п.п. и се запотяват стъклата!

-
Гергин
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Сменял съм филтъра и не съм виждал дренаж! Вътре в самата кутия ли е под филтъра??
- drago_tr
sasho07 написа:Сменял съм филтъра и не съм виждал дренаж! Вътре в самата кутия ли е под филтъра??
колегата имаше в предвид кадето се оттича водата....сипи малко вода с едно канче и ще видиш.Та там този целиа отсек трябва да е чисто за да не се запушат дуките на оттичането.
А може да е запушен шлауха за изтичане на конденза от изпарителя, който се получава при работа на климатика през лятото. Тогава се образува локвичка, която се изпарява при работа на парното. Намери изхода на шлауха под купето и се увери, че не е запушен (шлауха) - с тел, с въздух и т.н.( и внимавай да не те залее с "мизерия"). Успех!
-
Гергин
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
За кондензът дренажа е ясен. Ясни са и дренажите по които се отчита водата от предното стъклото между калниците. Не разбрах дали има дренаж под самия филтър за купето, който не се вижда без да се махне.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
sasho07 написа:...по които се отчита водата...
Малко офф: я раздуй каква е врътката в отчитането на водата, за фаровете знам, че някои шофьори са на електромер и вечерно време не ги пускат, ма за водата
иначе ако ти влезне вода през филтъра, то тя би трябвало да се стече надолу и да стигне до дренажа на изпарителя, или аз поне така си мисля
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
sasho07 написа: Ясни са и дренажите по които се отчита водата от предното стъклото между калниците.
За този дренаж говорех
Съжалявам, ако не съм се изразил ясно.