Защо така ?Карам на газ , а бензина ми свършва!

Техническа и сервизна информация за Passat
yov4o
Автомобил:
Двигател:

Защо така ?Карам на газ , а бензина ми свършва!

Мнениеот yov4o » Съб 31 окт 2009 16:29

Колеги ,от известно време на Пасат б3 не мога да му изчисля разхода !
Гори ми и газ, и бензин! зареждам бензин за 10 лева , и след месец нищо !
Сутрин като паля ако се задържа на контакт , после трябва да въртя доста с малко газ за да запали(паля на газ,ползвам бензин само ако ми свърши газта ).Ако ли пък не е загряла достатъчно ,пак трудно пали !
помагайте :обичам ви

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо така ?Карам на газ , а бензина ми свършва!

Мнениеот al_lukanov » Съб 31 окт 2009 16:45

yov4o написа: зареждам бензин за 10 лева , и след месец нищо !

Пробвай да зареждаш повече месечно :)

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 31 окт 2009 16:58

И при мен е така.Като я запалиш и веднага я угасиш когато е студена и поискаш ли пак да запалиш почва едно въртенееее .Имаше го някаде обяснено това но не помня къде.Не се притесняваи...караи така.А за бензина...колегата е прав...сипваи повечко.....За 10 лева...са си 5 кила...в това студено времв дори и за припалване...за месец е нормално.Пък ако искаш да провериш затвори крана на бутилката и ако колата продължава да ти работи значи деиствително има някакъв проблем.Искам да попитам...след като минеш на газ помпата за бензина спира ли да ти работи?...И си пали винаги на бензин!Така няма да скапеш много работи. :beer Понякога дребната икономия води до безмислени преразходи.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 31 окт 2009 18:26

провери също и клапана газ-бензин.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 31 окт 2009 23:00

Добре беше да напишеш, yov4o, какъв е модела на двигателя. Знаеш, че В3 е модела на купето и тази информация, само, не се връзва с въпроса ти.
Все пак, провери редуцира за налягането на бензина. Той е с вакуумно регулиране. Ако мембраната му е пробита, бензина преминава през нея и по вакуумните тръбички, които са свързани, отива в горивния колектор, а част от него до въздушния филтър. След време разяжда гумените снадки и мембрани и или изтича, или влиза във филтъра. Така че Пасата гори едновременно смес от газ и бензин, включително и част от бензина, която не е успяла да се оттече през дренажния отвор на кутията на въздушния филтър.
Най-лесно е да провериш дали има бензин в шлаухчетата, които отиват до филтъра. Ако има, всичко описано по-горе е вярно. Прощаваш се с около 100 лв. за нов регуцир вентил за налягането на бензина и вече няма да ти гори бензин.
Всичко това е валидно, ако системата на захранване с бензин е такава, каквато ми е позната ( за двигател 2Е е така). Но ако не е, а това зависи според мен от двигателя, пиши и вярвам колегите ще ти помогнат.
Успех!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 01 ное 2009 10:05

yov4o написа:зареждам бензин за 10 лева , и след месец нищо !

Колега ти си мразиш колата.... :screwy

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Нед 01 ное 2009 11:00

ARusev написа:...Прощаваш се с около 100 лв. за ...Успех!

Прощаваш се с около 100лв. както е казал колегата, но за да си напълниш резервоара до горе, за да няма свободен обем за изпаряване на бензина и доливаш до горе при всяко падане на стрелката с 2-3мм от максимума. Поне ние дизелджиите караме така. :D

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 01 ное 2009 11:46

Хъм.
Първо - зреди и повече гориво на тази кола понеже с бензин за 10лв...все едно няма нищо вътре :)
Оттам нататък е доста важно какъв е двигателя на колата.
Ако е моно спокойно може да тече дюзата или горивния регулатор да изпуска и да си налива по малко бензин в моното докато си работи на газ...дори да спираш помпата с реле,както повечето газаджии правят все пак на всяко палене ще изтича по малко гориво докато спадне налягането в системата.
Ако си пълен инжекцион (2Е) там колегите са казали за горивния регулатор.
Може и просто да се изпарява това гориво...те 10лв са....5 клиа...а 5 кила на 70литра резервоар стигат само да намокриш стените.
Пробвай да сипеш за...50 примерно и си гледай стрелката дали пада с времето....за месец-два ще го видиш.
И....това,че като ти свърши газта караш на бензин е основателна причина да ти ги няма 10-те лв.Това са средно 30-40км пробег (5 литра бензин),които по 4-5км на бензин минават неустено за едни месец :)
Успех!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 01 ное 2009 14:32

Не оставяйте с месеци един и същ бензин в резервоара за да няма после разядени гумени уплътнения и чудесии.

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Вто 03 ное 2009 9:35

Отговора на въпроса: Защо ми свършва бензина като карам на газ?
Защото най-вероятно бензиновата ти помпа не е спряна и подава бензин към мотора.
А защо това е направено?
Защото ако не подава бензин към мотора ще се запушат инжекторите и после майко милааа.....
Така е правилно, така трябва да бъде и на всички газ. инжекциони.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 03 ное 2009 16:10

drakano написа:Отговора на въпроса: Защо ми свършва бензина като карам на газ?
Защото най-вероятно бензиновата ти помпа не е спряна и подава бензин към мотора.
А защо това е направено?
Защото ако не подава бензин към мотора ще се запушат инжекторите и после майко милааа.....

И файда да караш на газ никаква. Караш една кола, харчиш два вида горива + това и разказваш играта. А, дойде ли студа не знаеш дали ще запали. Не си е работа тая газ :banghead:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 04 ное 2009 0:12

K написа:
drakano написа:Отговора на въпроса: Защо ми свършва бензина като карам на газ?
А защо това е направено?

И файда да караш на газ никаква. Караш една кола, харчиш два вида горива + това и разказваш играта. А, дойде ли студа не знаеш дали ще запали. Не си е работа тая газ :banghead:

Едното гориво струва 1.02,другото даже незнам колко струва вече.
VW-тата са създадениа за газ ;)
Сметни си икономията...и ше видиш защо е по-изгодно на 100 000км да си смениш двигателя даже ако трябва (а то нищо му няма понеже лично съм навъртал и повече км на кола с газова уредба без ремонт на двигателя или последици) и пак ще ти е по-изгодно.
Пък и темата е за съвсем друго - има си други теми,където можем да си спорим колкото искаме за предимства и недостатъци на газовите уредби и т.н. ...

Потребителски аватар
eraser13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eraser13 » Чет 05 ное 2009 0:18

Подкрепям колегата и аз кара вече 100 000 км без проблем с газовото,а то е и турско,а предимства е не само цената а с един резервоар газ и един бензин се минава разстояние за което не сте и мечтали с дизела(шегичка дразня ви )Хайде да не се засегне някой .Лек и Безавариен Път(ако има такъв нашата страна)!!!!

yov4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yov4o » Чет 05 ное 2009 15:43

Я ,темата ми е провокирала и положителни и отрицателни мнения !Съжелявам за отсъствието си няколко дни.Днес го заведох на доктор ,като съм и разпечатал вашите мнения.В началото се обидиха, но после се зачетоха и искаха да им оставя листа ! Като са готови ще ви иформирам какво е било!

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Чет 05 ное 2009 16:07

Хаха радвам се, че провокирах мненията ви.Искам само да кажа, че който не харесва газта да не си слага всеки има право на избор,
По повод двигателите на VW, нямат абсолютно никакъв проблем да си вървят на газ най малкото защото са здрави а и ГАЗТА има по-голямо октаново число от бензина. Тук съм сигурен, че ще има опулени лица пред мониторите. А това че колата не върви, като на бензин когато се кара на газ е защото в завода в ЕКУ-то се прави горивна карта на мотора. При газовия инж. пак я има само че не е толкова добре настроена и затова колата е малко по-спъната на ниски обороти, за разлика от високите обороти. Аз лично с мойта кола на газ с още един човек и багаж съм дигал 205км/ч на магистралата покрай Пазарджик.Отделно колата ми е на 12години - без коментар.И последно докато си карам пасата на Газ спестявам за новия всеки път когато отида до бензиностанцията.

Върни се в “Passat”