Маншон за спирачни апарати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Маншон за спирачни апарати

Мнениеот tisho_psg » Пет 30 окт 2009 8:49

Колеги,скоро си слагах зимни гуми (нови BF Goodrich g-force winter,дано са добри :Mr Green Fun ) и при смяната забелязах,че има едни маншончета на спирачния апарат и по-точно-има една "пръчка" която задвижва супорта /май така се казва/ и на нея са тежи маншончета.Колата е голф 3 ГТИ 2Е 1993 г. Та въпроса ми е някой знае ли къде мога да си закупя читави такива маншончета на разумна цена. Вчера ходих в Порше център изток и май ми искаха по 29 лева за комплекта маншончета на спирачен апарат.Това прави близо 120 лева за 4-те което ми е скъпо.И втория въпрос-дали ще има проблем ако си изкарам зимата със скъсаните маншончета?

Надявам се да ме е разбрал някои и се извинявам за не достатъчно "техническото" обяснение,но не съм на "ти" с тази терминология :oops:

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Маншон за спирачни апарати

Мнениеот designer1 » Пет 30 окт 2009 9:49

Разбрах те напълно, ми аз миналата година си купих тези маншончета(води се ремонтен комплект в него освен маншоните има и семеренги за буталото, никой непродава само маншончетата) от Ауто+ и цената им беше около 20лв. за едно колело, тупрански. А в последно време забелязвам че цените в Поршето и др. оторизирани сервизи са паднали значително, което ме води на мисълта че са почнали да продават не чак толкова оригинални части. А по въпроса колко ще изкараш, ами трудно е да се отговори с точност, но тези "маншони" са много важни, съветвам те поне тези които са скъсани да ги подмениш, щото разправийте и парите след като ти блокира някой от направлявашите на супорта с в пъти по-големи !!!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Маншон за спирачни апарати

Мнениеот tisho_psg » Съб 31 окт 2009 19:44

намерих си маншончетата в auto1 на черни връх,по 6 лв. комплекта на спирачен апарат (само маншончетата).Взех си и един коплект на Порше център за 29 лв и в него имаше освен маншончетата и пликче с някаква грес и болчетата на който е захванат маншона.Мерси за инфото,колега :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”