Къв мотор е Голф-а?
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ти знаеш ли как изглежда като го измих. Жалко, че за някакъв един месец такси са го пребоядисвали, защото е ударил в бордюр и е кривнал носача. Сменихме му дискове, трябва само и тампоните на задния мост да му сменим и е готов, сложени са му чисто нови предни и задни амортисьори, задните Закс, предните забравих и това му е, евентуално една боя, червена ... ше стъпи около 1800-1900 лева, ма ше е слънце ...
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
K_Power написа:..... Та водяхме ЕКУ-то и разбрахме, че собственика си е мислил, че е моно-инжекция. Колата е била с електронен карбуратор...
Малко късно видях темата

Ако колата е била с електронен карбуратор - значи мотора ти е PN 1.6.
А и PN е със скоростна кутия 4S! Макар че като гледам годината на производство - нещо ме съмнява...
Можеш да познаеш дали е била RP или PN още и по ЕКУ-то(броя на пиновете), както вече си се ориентирал, и по датчиците по двигателя....
По диаметъра на тръбите от генерацията също може да се познае - на 1.6 е по-малък!
Има и друг вариант - намираш някой друг с 1.6 или 1.8 и ги слагате на чертата - ще се разбере бързо

Последна промяна от Li4o на Чет 11 май 2006 15:10, променено общо 1 път.
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе пичове, вече да ви кажа не ми пука особено къв мотор е, щото с баща ми(аз съм на 16 между другото) купихме един мотор от Ауди 80 Б2. 1800 кубика, DS мотор, Мотора е като нов, той си го е купил преди 10 години от Швейцария на 30 000км, и за тея 10 години е ходил няколко пъти до Швейцария и на работа, само на бензин е работил, повече 100 000-110 000 не му е навъртял. та го взехме за 150 лева, със изпускателен колектор, всмукателен колектор, карбуратор пиербург 2Е2, съединител, феродов, притискателен, алтернатор, радиатор и стартер. След около час ще ви пусна снимки да се похваля 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”