Пасат ми е B3 Комби, мога ли сам да си оправя датчика за отворена пета врата (комбито) .Този датчик е свързан с алармата. Но сега като отовря задния капак лампата на плафона не светва т.е и алармата няма да се задейства . Веднъж не бях затворил добре задния капак и бях пуснал алармата и лампата беше светнала след 2 часа и алармата се разпищя та слизах да затварям капака.
Мога ли лесно да го ремонтирам този датчик или трябва цялата брава да сменям ? На шофьорската врата го сменям този датчик всяка година за 5-10 лева.
Мога ли сам да си оправя датчика за отворена пета врата ?
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Мога ли сам да си оправя датчика за отворена пета врата ?
Ето погледни тук
viewtopic.php?f=6&t=150235&hilit=%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0
а на вратите се разглобяват и почистват...защо ги сменяш?
viewtopic.php?f=6&t=150235&hilit=%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0
а на вратите се разглобяват и почистват...защо ги сменяш?

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да я сменяш цялата дръжка- едва ли.
Но че се сваля...
Има едно дълго лостче до вакуум-машинката за централното,което е с реглаж. Именно заради този реглаж моя датчик не работи от както съм купил колата. Страх ме е да си помисля какъв
ще е после настройката му!
Иначе при мен е тотално кородирал куплунга. Крачетата на датчика са откъснати от ръжда.
Провери първо дали не се е окислило при теб. Пръсни куплунга с WD и го вкарай/изкарай няколко пъти
Но че се сваля...

Има едно дълго лостче до вакуум-машинката за централното,което е с реглаж. Именно заради този реглаж моя датчик не работи от както съм купил колата. Страх ме е да си помисля какъв

Иначе при мен е тотално кородирал куплунга. Крачетата на датчика са откъснати от ръжда.
Провери първо дали не се е окислило при теб. Пръсни куплунга с WD и го вкарай/изкарай няколко пъти

- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
вземи за 1лв. нов бутон, пробий на удачно място отвор 10мм за него и 1мм за видията и му вържи кабелите от вградения към новия. виж моя на Passat B5 как съм го направил:
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
gicho76 написа:вземи за 1лв. нов бутон, пробий на удачно място отвор 10мм за него и 1мм за видията и му вържи кабелите от вградения към новия. виж моя на Passat B5 как съм го направил:
Боже, това наистина е чудесна идея ! Благодаря