Мкар че със следващото изквзване работя крайно срещу себе си то дефакто си е така - не ти е нужен майстор за демонтажа и монтажа на климатика.
Не е крайно сложен процес и ако се захванеш нямам нищо против да ти помогна с каквото мога.Имам точен списък с нешата,които трябва да се демонтират от едната кола за да може да имаш всичко за другата.Процедурата ми е ясна и на сън няма проблем да ти я опиша подробно или направо да ти кажа куде какво да правиш и кое след кое да правиш.
Така спестяваш едни 250-350лв за демонтаж и монтаж.
След като си накичил всичко остава само да отидеш вече на майстор и да ти накичи компонентите един за друг с нови О-пръстени,да тествате системата за течове и да я пълните....което ще ти струва едни около 200лв заедно с новия дехидратор.
Съответно така климатика ти излиза 300 + 200 = 500лв всичко.Разбира се ако не се окаже,че системата тече от къде ли не още понеже тогава се сваля всичко наново и се започва ремонта....който може да излезе още толкова...
Иначе аз съм правил тази процедура на В3 и предимството да ангажираш някого е,че ти не се занимаваш докато не дойде време да се слага на твоята кола...а тогава просто си зарязваш колата и се започва монтажа...след 2-3 дни е готова и си я взимаш.И няма тайни загадки понеже аз лично преди да слагам системата на самата кола я сглобявам и навръзвам както си е насипна и си я тествам за течове - тогава става ясно тече ли радиатор,тече ли компресор,тече ли маркуч и ако има нещо се оправя предварително...което спестява ядовете после....
Ама това не означава,че не може след като си си свалил системата да се сглоби така и да се тества и тогава да си я слагаш...вече с ясната идея колко ще ти струва точно.
Успех!
За каква цена да спазаря климатика
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За каква цена да спазаря климатика
Ето това е едно невероятно предложение,което аз в накакъв случай не бих отказал.
за колегата zfa159.