Имам странен проблем от около година, когато забелязах, че на пода до задната дясна врата има вода. Изкарах всичко от купето - седалки, тапицерия, вата, всчико до ламарина. Залепих тапите на пода със силикон, прегледах всяко място за което се сетих, но проблемът си остана и винаги когато вали дъжд в колата влиза вода.
Колата е Голф 4 1,4, няма люк, не е удряна, подкалниците са чисти, тапите отдолу залепени, от антената не влиза вода, уплътненията са здрави и на скоро съм ги пръскал със силиконов спрей отвътре и отвън. Вода продължава да влиза и по всичко личи, че тя просто минава през уплъненията.
През кората на вратата е много малко вероятно да влиза вода, защото е суха, а мястото до тонколоната залепено. Когато поливам с вода виждам, как водата преминава през уплътненията и влиза в купето.
Ползвах търсачката, следих мненията за други подобни проблеми около година, търсил съм помощ от майстори, познати ........., но за сега без резултат.
Golf MK4 Теч в купето
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Теч в купето Г4
Сифурен ли си, че проблема е там? Трудно ми е да си представя това "преливане" как ще стане. Според мен проблема ти е другаде. Мокри ли ти се и багажника? Виж дали има вода/влага при резервната гума?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Багажника не се мокри, сух е и преди малко отново го проверих.
Когато поливам с вода виждам как преминава между уплътнението и вратата.
Готов съм на всякакви експерименти, само след това да спра теча на вода в купето.
От предната дясна врата също тече, но по-малко.
В колата влиза повече вода, когато десните гуми са на по-високо.
Когато поливам с вода виждам как преминава между уплътнението и вратата.
Готов съм на всякакви експерименти, само след това да спра теча на вода в купето.
От предната дясна врата също тече, но по-малко.
В колата влиза повече вода, когато десните гуми са на по-високо.
- Haralampi
Това, което си показал на снимките не е преминаване между уплътненията и вратата. Да има вода, там където си начертал според мен е нормално... но тя няма как да прескочи вътре
Като седиш вътре виждаш как капе отгоре ли??
Регулирани ли са вратите? Т.е. плътно ли се затварят?
Според мен проблема ти е другаде (често срещан) и то при отдушниците отзад. Уплътнението се нарушава, влиза вода и се стича под седалките до най-ниската точка.
Провери ги - не коства нищо:
ЕТО, ориентирай се по снимките ако не разбираш езика, не е нужно да махаш цялата тапицерия - само да я томестиш настрани и не е нужно мисля (не съм сигурен) поне за контролата да махаш стопа. Ако имаш въпроси - питай

Регулирани ли са вратите? Т.е. плътно ли се затварят?
Според мен проблема ти е другаде (често срещан) и то при отдушниците отзад. Уплътнението се нарушава, влиза вода и се стича под седалките до най-ниската точка.
Провери ги - не коства нищо:
ЕТО, ориентирай се по снимките ако не разбираш езика, не е нужно да махаш цялата тапицерия - само да я томестиш настрани и не е нужно мисля (не съм сигурен) поне за контролата да махаш стопа. Ако имаш въпроси - питай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Багажника е абсолютно сух, повдигнах тапицерията и там е сухо, даже има малко прах, който щеше да се отмие дори от най-малкия теч или дори влага. Проверих всичко както е показано на снимките от линка, без да махам стоповете разбира се 
Ето снимки, специално снимани преди минута, как водата преминава между вратата и прага.
Вратите не са регулирани и не знам как става това, но се затварят плътно и разстоянията между купето и вратата е нормално и на пръв поглед няма нищо притеснително.

Ето снимки, специално снимани преди минута, как водата преминава между вратата и прага.
Вратите не са регулирани и не знам как става това, но се затварят плътно и разстоянията между купето и вратата е нормално и на пръв поглед няма нищо притеснително.
- Haralampi
При мен подобно нещо се получава понякога на шоф врата, но тя не е регулирана и стърчи леко навън. побвай да ги прибереш малко. Регулират се от куките (П-образни) на самото купе, които влизат в бравата.
Иначе май не ти остава друго освен нови уплътнения....? Коя година е колата?
Иначе май не ти остава друго освен нови уплътнения....? Коя година е колата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е 98 година, преди малко повече от година ми я докараха от Германия. Благодаря ти колега, ще те послушам за регулирането, а пари за уплътнения на ми се дават, защото ева ли ще ми легне по-малко от 100 лв на врата 

- Haralampi
osev написа:Колата е 98 година, преди малко повече от година ми я докараха от Германия. Благодаря ти колега, ще те послушам за регулирането, а пари за уплътнения на ми се дават, защото ева ли ще ми легне по-малко от 100 лв на врата
За шоф. врата мисля е около 160лв. (за ориентир), ама пък по-добре ли е да ти поникне трева отзад...?
- vw_best1973
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам г4 с подобен теч в багажника ,наскоро ми протече и от шофьрската врата.Не си хвьрляй парите на вятьра за упльтнения .Проблема го реших с нанасяне много тьнко на силикон от вьншната страна,между упльтнението и метала, но обиколи по цялата врата.Безцветен силикон не се забелязва и работи.Тече ти от упльтнението,това с прехвьрлянето е твои вьображения.Успех.
- ilia99
- Автомобил: polo 6n 1995
- Двигател: 1.6 AEA
здр колега viewtopic.php?f=7&t=153095 , свали кората на вратата и при затворено положение поливаи с вода ,100% ще разбереш от къде е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това с поливането го правих хиляди пъти. Това на снимките не е дъжд
Поливам го редовно, като цвете, но не расте, все си е Голф 
Това за безцветния силикон е много добра идея, ще го направя, ако не стане с регулирането на вратите
Ще пиша за резултати, когато ги има.

Това за безцветния силикон е много добра идея, ще го направя, ако не стане с регулирането на вратите

Ще пиша за резултати, когато ги има.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да не бараш вратата ! Ако фугите и ръбовете са едно със предната врата и калника , пробваи само са изкараш малко уплътнението навънка . Нещо ако подложиш под самото улпълнение , може и да стане . Пробвал ли си да видиш , дали самото уплътнение не е скъсано в горният краи , където го допира вратата при затвортено положение ?
Deo88 написа:Може и да не бараш вратата ! Ако фугите и ръбовете са едно със предната врата и калника , пробваи само са изкараш малко уплътнението навънка . Нещо ако подложиш под самото улпълнение , може и да стане . Пробвал ли си да видиш , дали самото уплътнение не е скъсано в горният краи , където го допира вратата при затвортено положение ?
направи си сам е по удачно ама отдавна тези коли са напраени така че да пипат хора с опит ане туй дето сме научили от дядовците и бащите по ладите москвичите и полските фиати
- vw_best1973
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай сьс силикона както ти казах,отдолу там окьдето най-вероятно ти е проблемно упльтнението сложи по дебело.Не се забелязва .При мен проблема явно беше в упльтненията сега ,колкото и да вали няма и капка . 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”