На един приятел му изпадна много евтино едно ударено А3 с перфектен 1.9ТДИ мотор. Понеже го е купил вече, а не му се занимава да го ремонтира, иска да си сложи мотора на неговия пасат Б5, който в момента е с 1.6 бензинов мотор.
Въпроса ми е дали мотора ТДИ ще може да се захване с лапи за пасат към коша, или самия блок и оборудване са различно разположени? Знаете, че при аудито двигателят е напречен, а при пасата надлъжен. Аз мисля, че би трябвало блоковете да са еднакви и да си имат дупки за болтовете на различните лапи, но не съм сигурен. За скоростите е ясно, че трябват пасатови, но дали ще паснат на блока от аудито? Оттам идват и нови полуоски, вероятно...
Сложно е, но като реално мотора е без пари, може да се пробва... инсталацията от аудито мисля, че ще може да се насади...
Вие как мислите?
Питане за смяна на двигател
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за смяна на двигател
1.научи се кое е надлъжно или напречно разположен двигател и тогава влез във форума и задавай въпроси.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Ние мислим, че няма нищо невъзможно, но цялата операция (без гаранция за някакъв успех) ще е такъв цветен HiDef филм, че ви се иска да натирите и донора, и приемника у най-дЛибокото на Суходолското езеро, а после да избягате и да станете моряци на тайвански траулер.
Лек "тийзър":
Някой, ако желае, да допълва.
Ако сте истински орли и след всичко това все още сте твърдо решени, желаем ви успех... И приятна игра!
P.S. По-смислен вариант е да продаде А3-ката на части, да купи бензинов 1.8Т В5 с десен волан за 1000 леффа и да корми/присажда от него, а после да го разпродаде и него на части. Това с напречен ДИЗЕЛ от А3 към бензинов В5...
Лек "тийзър":
- Предният тампон на двигателя се прави нов;
Горивни пътища се прочистват/сменят с помпата в резервоара;
Полуоски с карета трябват - почти сигурно е, че тези от А3-ката няма да станат;
Компресорът на климатика от 1.6 няма да стане;
Тотална врътня в коша с тоя напречен към надлъжен двигател;
Скоростна кутия за надлъжен двигател;
Инсталация с новото ECU;
Връзване към табло и букса, с последващо препрограмиране на имобилайзера в таблото на 1.6 (ПРИМЕРЕН вариант);
Ако догодите двигателя някакси в коша - нова генерация "от-до" на друг размер от фланеца на турбината до края;
145098234234 милиарда други прАстатии.
Някой, ако желае, да допълва.
Ако сте истински орли и след всичко това все още сте твърдо решени, желаем ви успех... И приятна игра!

P.S. По-смислен вариант е да продаде А3-ката на части, да купи бензинов 1.8Т В5 с десен волан за 1000 леффа и да корми/присажда от него, а после да го разпродаде и него на части. Това с напречен ДИЗЕЛ от А3 към бензинов В5...

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси ChimeyJimmey, прав си че упражнението е доста сложно, в събота оглеждахме мотора от аудито и общо взето се отказахме от цялата простотия.
А ти геле 1223 като нямаш нищо смислено да кажеш по темата по-добре си трай, за да не се излагаш още повече. Голям специалист си евала.
А ти геле 1223 като нямаш нищо смислено да кажеш по темата по-добре си трай, за да не се излагаш още повече. Голям специалист си евала.