Слънчев ден и фарове

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Слънчев ден и фарове

Мнениеот kossel » Нед 01 ное 2009 15:13

Аз спазвам закона и пускам фаровете от днес дори и когато пече слънце.
Какво помагат запалените фарове кагато навън пече силно слънце ? Защо в Австрия вече не е задължително да се пускат фаровете през деня, когато е светло, дадена е свобода на шофьора да прецени сам кога да си пуска фаровете, казват че така вредните емисии намалявали поради, по малкоат консумация на гориво. Разбирам да бяхме Финландия да караме на фарове целогодишно(там лятото слънцето залязва в 23.30 бил съм свидетел на това) ама ние сме по скоро до Италия където слънцето грее доста повече дни. Май повечето хора си намират причини да не карат внимателни - трябва да има колани , трябва да има фарове - те да ни пазят.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Слънчев ден и фарове

Мнениеот IvanMan » Нед 01 ное 2009 15:17

още не сме стигнали мисленето на австрийци, германци и т.н. в България много често се виждат коли без фарове и когато е тъмно, мъгла, силен дъжд или снеговалеж.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 01 ное 2009 15:19

handycam написа:още не сме стигнали мисленето на австрийци, германци и т.н. в България много често се виждат коли без фарове и когато е тъмно, мъгла, силен дъжд или снеговалеж.

напълно съм съгласен с колегата :да:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 01 ное 2009 15:21

kacarov_dupnitsa написа:
handycam написа:още не сме стигнали мисленето на австрийци, германци и т.н. в България много често се виждат коли без фарове и когато е тъмно, мъгла, силен дъжд или снеговалеж.

Да и какво ето още една причина да караме внимателно, а не да разчитаме на фарове колани АБС , аербеци и прочие

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 01 ное 2009 15:24

при последното ми пътуване извънграда (преди около месец) някъде около 6 часа дали беше не знам но си е тъмничко тогава до сливен някъде се разминах с бмв каращо само по ангелски очи :lol: гъзарията тресе
представи си че и ти си имаш ангели и натискай копчето,белкем спасиш някой акт

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 01 ное 2009 15:26

parno написа:при последното ми пътуване извънграда (преди около месец) някъде около 6 часа дали беше не знам но си е тъмничко тогава до сливен някъде се разминах с бмв каращо само по ангелски очи :lol: гъзарията тресе
представи си че и ти си имаш ангели и натискай копчето,белкем спасиш някой акт

тоя сигорно на задната седалка си е карал (Ангела пазител от рекламата) :063: :063:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 01 ное 2009 15:28

kossel написа:
kacarov_dupnitsa написа:

Да и какво ето още една причина да караме внимателно, а не да разчитаме на фарове колани АБС , аербеци и прочие

съгласен съм с теб че внимателното каране е много по важно от всички други предпазни мерки, но за жалост малко от шофьорите мислят така, карат като ненормални и си мислят че колана ще ги спаси. :horror:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 01 ное 2009 15:57

На БМВ-тата оригиналните ангелски очи светят доста силно и май минават за дневни светлини, както на аудитата диодите под фаровете :) Един път бях забравил късите и бях само на "ангелски очи" и оп стоп палка. Защо нямаш къси? - веднага влязох в филма - Емиииии аз имам дневни светлини, как на БМВ-тата минават за такива, защо и на голфовете да не може каква е тази дискриминация mhihi Посмяхме се и ме посъветва да си пусна късите, защото той ме пуска, но при някой друг негов колега може да не минат "ангелите". Сега закон е трябва да се изпълнява.. друг е въпроса, че на слънчево време за мен няма разлика дали с фарове или без... при лупата и "белия" ксенон в слънчев ден почти не си личи, че са пуснати. Мисля да пробвам халогените в бронята на 3-ката дали ще минат за 'дневни светлини', най-много да отнеса 2 акта - за самостоятлено използване на халогените и за без къси светлини през зимния период mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 01 ное 2009 16:03

По принцип и аз неискам да шофирам със фарове, през деня, но в повечето случай съм се обедил че помага това да се кара със фарове, особено тези със ксеноните, направо ти бъркат в очнатя ябълка и колко и да си сляп няма начин да не го видиш през деня, и така няма да стават повечето от ПТП-тата, но че някой карали като Луди това си е техен проблем. Вярно че влизаме в разход със тези фарове през деня но това е с цел за по-безопасно шофиране и за наша полза, не че на ония Вратовръзкаджиите им пука много дали ще караме със или без!

п.п Само поглеждайте колеги дали карате на къси или дълги светлини че напоследак останах без зрение от такива дето слагат дълги светлини отгоре на това и ксенонови :shock

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 01 ное 2009 16:12

Как мислите,дали целия форум е по-умен от автоинженерите по цял свят,за да реши дали и защо трябва да се кара на къси светлини.Не напразно всички автопроизводители вграждат такъв тип светлини в новите си модели,а и след 2010 те ще са задължителни за всички автомобили:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 01 ное 2009 16:17

Законът е закон. Има ли смисъл или не е безпредметно да обсъждаме, така или иначе сме длъжни да караме с включени светлини.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”