Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
- milkonikolov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помогнете! Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши
Аз имах същият проблем с AEX двигател и се реши по най-лесният възможен начин, а тоест бобина,(до колкото знам тя е същата и за твоя двигател)нова струва 70 лева при италянеца е 40 лева, сменя се за 5 минути и колата ти се оправя. Можеш да я познаеш дали е от нея ако забележиш дали има пукнатини по нея или нощно време на абсолютно тъмно видиш искри. Ако имаш въпроси покрай бобината питай.
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
milkonikolov: Благодаря за отговора. Ще проверя и този вариант, но силно се надявам, че не е това, защото я сменях преди месец два и този, който ми я сменя ще се види в чудо ако се окаже, че отново е тя
Надявам се да е Датчика на Хол, защото много мнения твърдят, че е това и ще го сменя при първа възможност и ще кажа отзивите си, за да е що годе ясно и на други с подобен проблем

Надявам се да е Датчика на Хол, защото много мнения твърдят, че е това и ще го сменя при първа възможност и ще кажа отзивите си, за да е що годе ясно и на други с подобен проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик на ХОЛ! 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
teodork83 написа:От вчера даже взе и нови циркове да си прави (които досега не е правила) - при подаване и отнемане на газта оборотите и падат до около 400-500, получава сътресение и след около секунда-две се оправя. Даже на няколко пъти ми се случи и да светне лампата на акумулатора (по същият начин, когато изгасне).![]()
Точно това го имах преди 1,5 г.
Заминаваща си дроселова клапа. Няма оправия а временно закърпване. Разглобявал съм вътре е чисто нов механизъма / не клапата а елчаста. Даже прах няма. Проблема е от надрани писти на потенциометъра- т.е на бразди са по диаметър. Въпреки , че са взели мерки да се плъзгат по пситите няколко тънки косъмчета плъзгачи пак се получва надиране. Посъветвах я с Контокс преди 1,5 г. Но трябва после да се адаптира към колата . И като магаре на мост не възприема и толкова .пробвах с Vag Com многократно - пълен провал не възприема адаптиране. Пробвах с "Адиа" - същата история. Грешки не два компа. При загасен мотор клапата затворен -палиш оп отворена на 18 градуса и мотора рееве та се къса на 2000 об.
Накрая ми писна и на ревяш мотор разкачих куплунга за клапата и го включих пак на работещ мотор и така 2-3 пъти.
ТОВА не го препоръчвам на никого - по всички правила е неправилно.
Но при мен помогне - нещо се ошашави компа и взе ,че започна адаптация на клапата.
Сега си бая и духам в пазвата и скътавам парици за нова клапа. От морга няма смисъл защото пак е пътник клапата.
Еми да поутупам малко старата тема, че да кажа как е решена мистерията. В началото на края беше посетен един от клубните сервизи/реклама няма да му прая че няма да ви хареса мнението ми/. Там сервизните специалисти сменили на колата дистрибуторна капачка, палеца и датчика на Хол. С обещания че колата вече е ОК. Само че колата продължава да гасне като си реши и и танцуват оборотите,с тази разлика че вече пали ведната а не е нужно да се изчаква каквото и да е било време. Значи имат напредък маисторчетата... Следва обаждане отново до специалистите, обяснение на проблема, и от тяхна страна следва отговор "Дросел клапата трябва да се смени, и тя е заминала". А като е заминала, къде им е бил акъла, та са си мълчали, и гадателите не знаят. Та моя човек се пищисал като му казали за дросел клапата, при положение че се прибирал от работа за почти 2 часа поради капризите на колата. Прибира се, отваря форума и цяла вечер рови с търсачката, чете мнения и съвети. На сутринта става, отива до най-близката бензиностанция и си купува спреи за почистване на карбуратори. Маха си въздушния филтър /панелен Yed/, и започва да човърка и пръска силно замърсената дросел клапа. И след известно време се случило чудото - пали колата и оборотите и не мърдат от 900. Човека се надъхгал, и цял ден обикалял по улиците. От тогава до сега/вече 10 дни/ розовото Поло не е изгаснало нито веднъж и цъка като часовник 

- valski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
имам поло със същия проблем, от много време го прави - когато си поиска обаче, и аз ходих на майстори преди време,с надеждата да се случи точно пред тях /половин ден се мъчих да я запаля преди да ида и не ще/, но там пали пато пушка, поредни 30 пъти ! преди два дни ми каза един приятел, че според него това е дроселова клапа. новите били много скъпи, да съм проверила и втора ръка, в понеделник смятам да знам вече и цените...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
joromnt написа: Маха си въздушния филтър /панелен Yed/, и започва да човърка и пръска силно замърсената дросел клапа.
Ей това досега къде го кри ?? АЕЕ не е с панелен филтър !!!! Заради някаво самодейство и home made филтър не се сърди на сервизите. Била замърсена клапата , а филтъра мил ли го е някога си ?? И колко е е филтър е друг въпрос.
Re: Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
Колега, аз не се сърдя на никой. Грешно си ме разбрал. То никои не се е родил научен.
Колата така е купена, с тоя филтър. Никои от техниците дето са гледали колата, не са свалили тоя филтър да се види кво има под него. А последните "специалисти" направо са предложили смяна на дросел клапата,без въобще да споменават че е възможно почистването й. Само за идеята, нова тая клапа струва около 600 лв
Явно пичовете са имали някоя под ръка за продаване.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”