Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
- milkonikolov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помогнете! Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши
Аз имах същият проблем с AEX двигател и се реши по най-лесният възможен начин, а тоест бобина,(до колкото знам тя е същата и за твоя двигател)нова струва 70 лева при италянеца е 40 лева, сменя се за 5 минути и колата ти се оправя. Можеш да я познаеш дали е от нея ако забележиш дали има пукнатини по нея или нощно време на абсолютно тъмно видиш искри. Ако имаш въпроси покрай бобината питай.
- teodork83
- Автомобил:
- Двигател:
milkonikolov: Благодаря за отговора. Ще проверя и този вариант, но силно се надявам, че не е това, защото я сменях преди месец два и този, който ми я сменя ще се види в чудо ако се окаже, че отново е тя
Надявам се да е Датчика на Хол, защото много мнения твърдят, че е това и ще го сменя при първа възможност и ще кажа отзивите си, за да е що годе ясно и на други с подобен проблем
Надявам се да е Датчика на Хол, защото много мнения твърдят, че е това и ще го сменя при първа възможност и ще кажа отзивите си, за да е що годе ясно и на други с подобен проблем
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик на ХОЛ! 

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
teodork83 написа:От вчера даже взе и нови циркове да си прави (които досега не е правила) - при подаване и отнемане на газта оборотите и падат до около 400-500, получава сътресение и след около секунда-две се оправя. Даже на няколко пъти ми се случи и да светне лампата на акумулатора (по същият начин, когато изгасне).![]()
Точно това го имах преди 1,5 г.
Заминаваща си дроселова клапа. Няма оправия а временно закърпване. Разглобявал съм вътре е чисто нов механизъма / не клапата а елчаста. Даже прах няма. Проблема е от надрани писти на потенциометъра- т.е на бразди са по диаметър. Въпреки , че са взели мерки да се плъзгат по пситите няколко тънки косъмчета плъзгачи пак се получва надиране. Посъветвах я с Контокс преди 1,5 г. Но трябва после да се адаптира към колата . И като магаре на мост не възприема и толкова .пробвах с Vag Com многократно - пълен провал не възприема адаптиране. Пробвах с "Адиа" - същата история. Грешки не два компа. При загасен мотор клапата затворен -палиш оп отворена на 18 градуса и мотора рееве та се къса на 2000 об.
Накрая ми писна и на ревяш мотор разкачих куплунга за клапата и го включих пак на работещ мотор и така 2-3 пъти.
ТОВА не го препоръчвам на никого - по всички правила е неправилно.
Но при мен помогне - нещо се ошашави компа и взе ,че започна адаптация на клапата.
Сега си бая и духам в пазвата и скътавам парици за нова клапа. От морга няма смисъл защото пак е пътник клапата.
Еми да поутупам малко старата тема, че да кажа как е решена мистерията. В началото на края беше посетен един от клубните сервизи/реклама няма да му прая че няма да ви хареса мнението ми/. Там сервизните специалисти сменили на колата дистрибуторна капачка, палеца и датчика на Хол. С обещания че колата вече е ОК. Само че колата продължава да гасне като си реши и и танцуват оборотите,с тази разлика че вече пали ведната а не е нужно да се изчаква каквото и да е било време. Значи имат напредък маисторчетата... Следва обаждане отново до специалистите, обяснение на проблема, и от тяхна страна следва отговор "Дросел клапата трябва да се смени, и тя е заминала". А като е заминала, къде им е бил акъла, та са си мълчали, и гадателите не знаят. Та моя човек се пищисал като му казали за дросел клапата, при положение че се прибирал от работа за почти 2 часа поради капризите на колата. Прибира се, отваря форума и цяла вечер рови с търсачката, чете мнения и съвети. На сутринта става, отива до най-близката бензиностанция и си купува спреи за почистване на карбуратори. Маха си въздушния филтър /панелен Yed/, и започва да човърка и пръска силно замърсената дросел клапа. И след известно време се случило чудото - пали колата и оборотите и не мърдат от 900. Човека се надъхгал, и цял ден обикалял по улиците. От тогава до сега/вече 10 дни/ розовото Поло не е изгаснало нито веднъж и цъка като часовник 

- valski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
имам поло със същия проблем, от много време го прави - когато си поиска обаче, и аз ходих на майстори преди време,с надеждата да се случи точно пред тях /половин ден се мъчих да я запаля преди да ида и не ще/, но там пали пато пушка, поредни 30 пъти ! преди два дни ми каза един приятел, че според него това е дроселова клапа. новите били много скъпи, да съм проверила и втора ръка, в понеделник смятам да знам вече и цените...
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
joromnt написа: Маха си въздушния филтър /панелен Yed/, и започва да човърка и пръска силно замърсената дросел клапа.
Ей това досега къде го кри ?? АЕЕ не е с панелен филтър !!!! Заради някаво самодейство и home made филтър не се сърди на сервизите. Била замърсена клапата , а филтъра мил ли го е някога си ?? И колко е е филтър е друг въпрос.
Re: Поло 1.6 АЕЕ гасне когато си реши.Решено!
Колега, аз не се сърдя на никой. Грешно си ме разбрал. То никои не се е родил научен.
Колата така е купена, с тоя филтър. Никои от техниците дето са гледали колата, не са свалили тоя филтър да се види кво има под него. А последните "специалисти" направо са предложили смяна на дросел клапата,без въобще да споменават че е възможно почистването й. Само за идеята, нова тая клапа струва около 600 лв
Явно пичовете са имали някоя под ръка за продаване.
Явно пичовете са имали някоя под ръка за продаване.Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”