Баси "колегите" баси хората ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
чакала
Автомобил:
Двигател:

Re: Баси "колегите" баси хората ...

Мнениеот чакала » Пон 02 ное 2009 15:12

smg написа:Много просто е колеги.
Не търгувате по кориер с хора, на които нямате доверие.
Търговията с непознати, трябва да протича очи в очи.

То така, но като си на 2 туби нафта от мен как да стане, при условие че търгуваме нещо на стойност 10-50 лв?! :banghead:

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Пон 02 ное 2009 15:49

Е то пълна угодия - няма.
Или рискуваш тези 10-50лв или чакаш друга оферта.
Едва ли има смисъл да вложиш 20лв доставка, на продукт със стойност 50лв. Не вярвам това да е било сделката на годината ;)

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 02 ное 2009 17:26

Аз след този случай съм нямал проблеми, но преди да търгувам гледам много обстойно профила на човека и чета всичките му мнения, и долу-горе добивам някаква представа за него.
А това, че ще има такива хора, които не помагат на себе си, а напротив пречат на другите и ги поставят в неудобна позиция, която почти винаги е свързана с пари.А те са това гадно нещо, от което зависи всеки :cry:

Затова колеги, най-добре разгледайте обявите пускани от хора, които наистина са от форума, а не просто регнати само и само да си набутат стоката.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 02 ное 2009 18:08

lyuboo написа:....

ПП. А някой пуснал ли е тема "некоректни потребители" че не намерих такава тема.

Има цяла група потребители, т.е две групи ИЗМАМНИЦИ и НЕКОРЕКТНИ ТЪРГОВЦИ, никовете им са боядисани в синичко :D

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пон 02 ное 2009 22:17

К.Одаджийски написа:
lyuboo написа:....

ПП. А някой пуснал ли е тема "некоректни потребители" че не намерих такава тема.

Има цяла група потребители, т.е две групи ИЗМАМНИЦИ и НЕКОРЕКТНИ ТЪРГОВЦИ, никовете им са боядисани в синичко :D

а колко има които никой не ги бръсне и волно лъжат хората..., не всеки се оплаква ама и ако почне всеки...интернет търговията е нож с 2 остриета тема с +и- е най-добре ама тоя форум е доооста голям от друга гледна точка. Най-добре е според мен както прави колегата пакобой да четеш хронологията на дадения агент и да си преценяваш, най-сигурно е май май

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 02 ное 2009 22:40

не е по темата но да ви кажа нещо

понеже и на мен ми се е случвало да купувам или продавам доста неща (във форума тук само колата продадох и още едно нещо) но по принцип говоря. когато купувам телефон или някаква техника, която не мога да пробвам винаги я взимам само от човек в софия. с куриери не се занимавам!
освен това най-лесния трик против измама е следния (аз го прилагам в 90% от случаите). просто като се видим с човека му казвам - покажи ми гърба на личната си карта! хем не му чета личните данни като имена и ЕГН, но му виждам адреса (много рядко някой не живее на адреса си от личната карта) :012: ако има проблем знам къде да го търся, и той знае. откакто го прилагам веднъж един ми върна парите за един мп3 плейър :Mr Green Fun а преди да го прилагам си купих видеокарта, но за съжаление изгоряла :lol: :lol:

е това е, успех

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 03 ное 2009 0:37

Къде на гърба не четеш личнте данни бе? Не пиши глупости - я гледай малко - пише и ЕГН, и номер на лична карта. Нали това отдолу на картата ( не го знам как се казва, има някво специфично име) се прекарва през четеца бе! АМАН ОТ ПРОСТОТИИ! Я си виж картата и тогава пиши!

хем не му чета личните данни като имена и ЕГН,

Има ги и имената!

Последна промяна от Tyan на Вто 03 ное 2009 9:42, променено общо 1 път.
Причина: Хайде да не се караш толкова.....

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Вто 03 ное 2009 10:59

абе то верно ги има, ама от тия >>><<<< разбери
мене адреса ме интересува, почти никой не ми е отказал, както и аз нямам против ако някой иска да му я покажа ак оси купи нещо от мен, някякъв вид застраховка. а пък и с пръст може да скрие долу тия неща

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 04 ное 2009 0:33

Проблема би се решил с т.нар. Feedback, някой го смпомена преди. Аз лично нямам намерение да чета нам си колко страници тема пълна със положителни или отрицателни мнения за някои хора, както предлага колегата Pichaga например. Аман от теми,важни, маловажни.... В data.bg подобна тема беше станала 200+ страници..... Сложете една такава опция и всичко се вижда на момента, човека пуска обява, влизаш във Feedback профила му и сичко ти става ясно, коректен/некоректен, като купувач/продавач, нема шест пет. Хората са го измислили и работи, нема нужда да откриваме топлата вода. Може да се направи за всеки, който за първи път пуска обява във подфорум "Продава" и автоматично да получава feedback профил, ще си му стои закачено за ника, независимо дали ще пусне нова тема за покупка или продажба. Незнам, нещо такова. Наясно съм, че не сме комерсиален или търговски форум, но се правят сделки така или иначе и е добре да се правят информирано. Ако 10 човека ти върнат удолетворителен отговор от осъществена сделка, това е силен сигнал за единадесетия, както и обратното. После няма да се пуска тема онзи ме излъга или еди-какво си стана и тая тема да става 5-10 страници с разни обиди, плюене и т.н. Аз това мога да предложа, както казах в подкрепа на писаното по същия въпрос, от колега преди мен.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”