BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Hilieca
Автомобил:
Двигател:

Re: BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!

Мнениеот Hilieca » Нед 01 ное 2009 20:24

Kalin72 написа:
Hilieca написа:Колеги пробвал съм повечето бензиностанции в Плевен и в Габрово и чесно казано на OMV повече няма да заредя никога от всичките видове нафта която съм зареждал тази е най - скапаната. За в момента зареждам само на Ромпетрол и честно казано наистина има разлика , защото преди зареждах на Лукоил, но с тази нафра на ромпетрол голчето се чувства много по добре :)

По какво съдиш, че нафтата е калпава? Аз зареждам само от ОМВ, и двата вида, и нямам проблеми. Но може да пробвам Ромпетрол :)

Ами с тая на ромперола по хубаво набира! А от ОМВ се отказах защото като заредих 1 път и колата нещо и стана и почна да прихълцва! и като сипах после от лукоил се оправи , но с нафта от ромпетрол по хубаво дърпа колата от колкото с тази на лукоил като цяло !

Потребителски аватар
andro69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro69 » Нед 01 ное 2009 23:29

в Бургас я има и в омв и лукойл вече две години ползвам редовно за мене е много добра

Потребителски аватар
jiovanni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jiovanni » Пон 02 ное 2009 14:12

Hilieca написа:
Kalin72 написа:
Hilieca написа:Колеги пробвал съм повечето бензиностанции в Плевен и в ...

...

...

Колега, а пробвал ли си ЕКО в Плевен... и по-точно това, на изхода за Ловеч? Освен това от кой точно Ромпетрол в Плевен наливаш?

Потребителски аватар
Hilieca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hilieca » Пон 02 ное 2009 17:47

jiovanni написа:
Hilieca написа:
Kalin72 написа:
Hilieca написа:Колеги пробвал съм повечето бензиностанции в Плевен и в ...

...

...

Колега, а пробвал ли си ЕКО в Плевен... и по-точно това, на изхода за Ловеч? Освен това от кой точно Ромпетрол в Плевен наливаш?

аз на еко несъм зареждал защото бащами ми каза че там не е хубаво горивото, а иначе зареждам на тоя ромпетрол дето е в село Брестовец, защото ми е по близко но предполагам и това до циментовия е същото :)

Потребителски аватар
smirnoff_red
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smirnoff_red » Вто 22 дек 2009 22:13

по темата за нафтата пример баща ми куо голфа от холандия зарежда на 1 км от границата на бг -не мога да ви кажа каде беше случаи преди 5 год, зарежда цял резорвоар гасне пред нас не можа да я и вкара аз сам от Айтос хем като се има предвид беше му писнало и караше в стил РАЦИНГ навсякаде :screwy mhihi след има няма седмица обратно кам София вече с БГ нафта един резервоар ни стигна до Сф ... не повече нафтата тука е мн мръсна като сичкото ни останало де.. :Mr Green Fun няма ко да говорим за чистота освен че тук там има по "чиста"

Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Мнениеот b60_460 » Сря 07 апр 2010 2:30

Да споделя и аз моите наблюдения върху наща си нафта.Вкарах си Пасата АВФ преди близо 2 години от Англия на собствен ход.По пътя заредих в Германия.Не помня точно в коя бензиностанция напълних догоре (ОМВ беше май ама не съм на 100% сигурен) ама при каране с 150-160 и като се има впредвид , че колата беше АБСОЛЮТНО ПЪЛНА с багаж което си беше едно има няма 250-300 кила , плюс моите 80 ми даде разход точно 5,2/100км на компютър.Като се върнах тук и в колата все още нямаше БГ нафта , за да разбереш дали двигателят работи буквално трябваше да си навреш главата до решетката.А количката тогава си беше и на 220к км.Тука с каква ли не нафта я карах:и с ОМВ и с ЕКО и с Петрол и с ЛУК и с Ромпетрол . . . и от туби и варели (които пак си идват от гореспоменатите така или иначе) и от по-скъпите Примиъм,Алпин,ПроФорс и т.н. ама на-разтрака си се като типичния дизел.А си я глезя милата-добавчици и слагам редовно(от препоръчаните из форума)с хубаво масълце я карам(от там си го взех,не от Метро mhihi ) а тя пак си си трака.Може и от километрите да е вече щото станаха към 240к ама аз лично от която и бензиностанция да сипя се си е тая-нито става по тиха,нито върви повече нито харчи по-малко :banghead:
ПП: на колегите , които наистина намират разлика в различните горива и това се отразява положително на колите им лекичко и благородно им завиждам :oops: поддържайте си колиците и ги глезете :bowdown

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 07 апр 2010 7:09

b60_460 написа:Да споделя и аз моите наблюдения върху наща си нафта.Вкарах си Пасата АВФ преди близо 2 години от Англия на собствен ход.По пътя заредих в Германия.Не помня точно в коя бензиностанция напълних догоре (ОМВ беше май ама не съм на 100% сигурен) ама при каране с 150-160 и като се има впредвид , че колата беше АБСОЛЮТНО ПЪЛНА с багаж което си беше едно има няма 250-300 кила , плюс моите 80 ми даде разход точно 5,2/100км на компютър.Като се върнах тук и в колата все още нямаше БГ нафта , за да разбереш дали двигателят работи буквално трябваше да си навреш главата до решетката.А количката тогава си беше и на 220к км.Тука с каква ли не нафта я карах:и с ОМВ и с ЕКО и с Петрол и с ЛУК и с Ромпетрол . . . и от туби и варели (които пак си идват от гореспоменатите така или иначе) и от по-скъпите Примиъм,Алпин,ПроФорс и т.н. ама на-разтрака си се като типичния дизел.А си я глезя милата-добавчици и слагам редовно(от препоръчаните из форума)с хубаво масълце я карам(от там си го взех,не от Метро mhihi ) а тя пак си си трака.Може и от километрите да е вече щото станаха към 240к ама аз лично от която и бензиностанция да сипя се си е тая-нито става по тиха,нито върви повече нито харчи по-малко :banghead:
ПП: на колегите , които наистина намират разлика в различните горива и това се отразява положително на колите им лекичко и благородно им завиждам :oops: поддържайте си колиците и ги глезете :bowdown

Колега прав си аз това го писах вав една друга тема но другите колеги запо4наха да ме нападат и да ми разправят 4е не е вярно,лятото като си бях вав бг сас голфа сас тази нафта там направо стана все едно друга кола по4на да трака да пу6и да не варви.като си трагнах заредих 20лв и на калотина ми светна лампата веднага 6том минах заредих на срабското омв и колата стана все едно друга.

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 12 апр 2010 18:30

И аз съм твърдо за РОМПЕТРОЛ :024: -поне докато не я развалят по български=ОМВ-никога-колата не върви.ЕКО никога несъм пробвал,но няма как да ме убедят че във Варна зареждат гръцка нафта.А за РОМПЕТРОЛ-а поне с очите си виждам румънския камион да зарежда.

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Пон 12 апр 2010 21:26

SMEL написа:И аз съм твърдо за РОМПЕТРОЛ :024: -поне докато не я развалят по български=ОМВ-никога-колата не върви.ЕКО никога несъм пробвал,но няма как да ме убедят че във Варна зареждат гръцка нафта.А за РОМПЕТРОЛ-а поне с очите си виждам румънския камион да зарежда.

аз също зареждам от ромпетрола във варна и съм доволен,но преди седмица заредих пак ромпетрол,но на околовръстното на стара загора и колата се разтрака и ми вдигна разхода почти с 1,5л.в крайна сметка стигнах до извода,че твърдо не трябва да се зарежда от бензиностанции извън градовете разчитащи на случайни клиенти.ЕКО-то във варна до цирковата засега е ок.вече задължително ползвам добавка за повишаване на цетана.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Съб 13 ное 2010 13:30

Ходих до Букурещ. Колата ми е Туарег 2008 3,0 ТДИ автомат. На излизане от Варна налях до горе на Лукойла в началото на магистралата. Успях да изпраня резервоара и на връщане като излязох от Букурещ напълних до горе от Ромпетрол. На отиване и връщане съм карал с относително еднаква скорост, с еднакви изпреварвания и т.н.

Резултат по борд компютър (който при мен е много точен):
С нафта лукойл - среден разход 10.3л/100км
С нафта от ромпетрол - среден разход 8,4л/100 км

Както написах при пускането на темата BG нафтата sucks

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Нед 21 ное 2010 23:34

Здравейте колеги!Карам Пасат Б3 ААЗ(леко "сапунисан")общо взето доста пипан.От различните бензиностанций съм имал и различен разход на гориво,като рекорда държи Лукоил Стара Загора,като с тяхната нафта при нормално каране(100-120км/ч) извънградско ми даде 8.5л/100км :shock :shock :shock колата работеше малко по-остро и като и подам газ,гледката през задното стъкло се скриваше от мъгла :lol: вървеж.....все едно някой цилиндър липсваше.
Подобна бе ситуацията и при зареждане от малкото ОМВ в Стара Загора....общо взето ужас :( от Екото положението беше малко по-добре,но не и розово.
Започнах да зареждам само от Ромпетрол,на околовръсното на Стара Загора,и немога да си позная колата,работи перфектно,мотора работи доста по-тихо,не пуши,пали на точка без значение от температурата,и върви прекрасно.Онзи ден заредих 40лв(17 литра и малко) минах точно 300 километра(от които поне 50 градско) и дори ми остана още нафта!

Супер доволен съм от тази бензиностанция,живея на другия край на града но докато горивата там са хубави няма да спра да обикалям целия град за да заредя.Ако ще и да угасна някъде,друга нафта не слагам!
Надявам се да не почнат да ги побългаряват :D

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пон 22 ное 2010 12:39

Да изкажа и аз мнение единствено като на потребител. Возя се с моята кола вече около 3 години. Това са доста километри и знам начина и на работа разход и тн. Абе всяка малка промяна в нея ми прави впечатление и ето какво мога да кажа. От Монтана съм, когато заредя на ОМВ колата не върви, тромава е и дава по висок разход с около 1л. на 100км повече. Нафтата е жълта със синьо-зеленикав отенък. Лукойл ми зацапва турбото много бързо и ми блокира геометрията особенно при градско каране. Зареждам само на ШЕЛ (на околовръстното срещу Техномаркет) от там съм най-доволен като разход и вървеж на колата. Нафтата е жълта с червеникав отенък. Никога не съм сипвал на Ромпетрол или ЕКО и немога да изкажа впечатления. Имам приятели които карат дизели и зареждат само от Ромпетрол понеже им я дават на преференциална цена и са доволни от качеството, това е само като мнение аз лично не съм го изпитал.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 26 ное 2010 0:20

Имаше една тема в офроуд форума за температурата на която замръзваха различните нафти,трябва да я изровя,че става актуална.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 26 ное 2010 0:28

Мда, в безпристрастността на която тема силно се съмнявам. :wink:
То не бяха хвалби по адрес на ОМВ, то не беше чудо. Дори ги вкараха в сутрешния блок на БТВ. Каква случайност!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 26 ное 2010 8:58

М,не,те взимаха по 500 мл от различните бензиностанции в София,после се разрасна и чак си пращаха по Еконт нафта от различните градове.Че и от чужбина даже.В един ги слагаха и замерваха колко се сгъстява,в какво състояние са на определени градуси и така на татък.Не беше реклама.

Върни се в “Дизелови агрегати”