Б3 - съединителя остава доло- ПАК :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 03 авг 2007 13:45

Yu написа:Аз купих долната помпа за 25лв.Мисля че не си струва да се ремонтира .

Свърши ми боба,за да позная за каква кола говориш,но ,ако е като нашите с Джако,цената ми се струва доста ниска.Дано не се оплачеш скоро!
Вече съм забравил,но май ми искаха над 70лв за долната помпа.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Пет 03 авг 2007 14:01

Тука в Ямбол ми искат над 100 лв. ама не можа да разбера за коя помпа ставаше дума за долната или за горната.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 03 авг 2007 14:16

Jako_ludiq написа:Тука в Ямбол ми искат над 100 лв. ама не можа да разбера за коя помпа ставаше дума за долната или за горната.

Е,така,де,така.
Вземи си качествени гумички,и ,най-вероятно ще си решиш проблема!До 10лв са.Виктор Рейнц,или от този сорт.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Вто 07 авг 2007 12:11

Колега, имах абсолютно същия проблем. Не съм привърженик на варианта смяна на гумички. Едно време си играх с една спирачна помпа, докато накрая купих нова и нещата заспаха. Затова сега направо купих горна и долна помпа и забравих за проблема. Вярно, че е доста по-скъп вариант от гумичките,но не искам някъде насред път да си гледам педала до пода и да се чудя как да се прибирам. Ти си решаваш в крайна сметка.

Потребителски аватар
pasajero
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pasajero » Пон 27 авг 2007 14:56

И аз имах подобен проблем, само че от долната помпа направо си течеше масло и като глътне въздух педала залепва на пода.
Смених гумичките отначало добре, мона 5-6 месеца и пак започна да тече по малко, после си купих по-скъпи гумички 12лв ако не се лъжа и ми на година засега е сухо незнам колко време ще е така обаче.
Как си реши ти проблем или не си още?

basa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот basa » Пет 21 сеп 2007 16:30

Здравейте!!

Аз имам същия проблем... обаче.
Нямам време да се занимавам или поне няма да имам такова в следвашите 2 месеца , а не искам да карам така. Някой дали знае сервиз в София в който ще ми свършат работа.... Аз ако намеря такъв ще пиша.

Потребителски аватар
SSvetlioo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SSvetlioo » Пет 21 сеп 2007 17:38

Здрасти имах същия проблем, и как го оправих много лесно.Просто там където педала ти опира в тапицетията там той си я е проял и там остава,просто трабва да изрежеш малко от тапицерията и всичко се оправя!!!
Поздрави :)
П.С. Поне при мен така се оправи !!!

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 22 сеп 2007 15:13

При мене беше същото,смених гумичките изтрая 2 месеца и незнаех къде ще ме зареже,взех горна помпа/тя е за хода на педала доколкото знам/ за 70 кинта ,някаква от Дания и да чукна на дърво ,засега всичко е тип топ.Иначе кой ще ти свърши работа,ми Никси и Ваското естествено,ако може да се вредиш де :lol: Моя го оправих във Д&Н сервиз намира се до кино Арена в Младост,кадърни и честни хора са.

Потребителски аватар
Jako_ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jako_ludiq » Съб 22 сеп 2007 15:45

Сега питах в друга тема дали ще може да се приспособи някаква друга.

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 22 сеп 2007 17:20

Попринцип неможе,може единствено тъй наречения "НАСТЕВ" да ти сложи гумички който сам си ги прави,да ти я тества и да ти каже ще я бъде или не.Сервизчето му се намира в едно гаражче в центъра на Княжево,взема 10-15 лева и го прави много качествено,но като гледам си от Ямбол и няма да ти е оферта. :roll:

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Re: Б3 - съединителя остава доло- ПАК :(

Мнениеот deepd » Пон 19 окт 2009 16:47

Някой да знае дали на Голф 3 1Z ТДИ 1996 е също с помпи хидравлика, защото вчера педала на съединителя хлътна и така си остана. Извадих от втора за да включа на първа но уви нямаше никой. Остана зацепен и не можах да вкарам на скорост за да си го прибера. В търсачката не можах да намеря точно за този проблем. Всичките са на $почти$ празни ходове.

Потребителски аватар
kaloqn1335
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaloqn1335 » Вто 27 окт 2009 22:13

Колега и аз имах същият на пасата В3.С гумички не стана защото цилиндърчето беше с язвичка.60 български лъжъ за помпа-горна 1 час работа.

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Чет 29 окт 2009 10:45

колега смени направо помпата долната и ще се оправят нещата със сигурност,същият проблем го имах и на едно ауди Б4

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Мнениеот deepd » Пон 02 ное 2009 23:10

Проблемът е решен. Спирачната течност нямаше. Сменена помпа(не знам дали е долна тая която е точно зад педала),но не е сигурно напълно дали е от нея защото след като го смениха както майстора помпеше педала за да обезвъздуши видях как пръска спирачната течност от тръбата между двете помпи. Беше се изяла от някакво триене на гъвкавата част с металната връзка(може да е изгризала мишка). Оттам вече се смени тая тръба и се оправи. Помпата я отворихме за да видим отвътре имаше петна и мисля че не ставаше за употреба и че правилно постъпих като я смених. 150 лв с труд,помпа и тръба.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 02 ное 2009 23:55

deepd написа:... правилно постъпих като я смених. ....

Погрешната смяна сега правилна ли я наричаме :wink: ?
Иначе за протокола : при подобна случка с педала на съединителя аз "минах" през смяна на гумички и стигнах не след дълго до смяна на помпата :idea: .

Върни се в “Passat”