Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4
Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4
Проблема е следния,при първоначално затваряне се чува как се удря пркалено силно,след това проблема изчезва,клапата си затваря нормално /тихо/ и така до следвашия път когато колата е пренощувала.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Re: Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4
Колега, не знам каква е причината, но и при мен се наблюдава същото. Като натисна копчето за затваряне на клапата се чува един звук като от разлепване и се затваря с "хлоп". При отваряне нищо не се чува. И това май се появи преди години след първото и единствено яко миене на двигателя. В началото мислех, че на клапата е попаднало малко от миещия препарат и лепи, после му свикнах. Веднъж се опитах да я чистя, но достъпът е много ограничен.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Климатика оригинал ли е или талянски? Оригиналната е вакуумна. И ако е почнал да и се разлага дунапрена залепва и като се отлепи се чува това хлопване. Аз мойта я изчистих и я облякох със кожа. Не се чува кога се вдига и сваля само се променя силата на духане на вентилатора понеже филтърът на купето малко или много спира част от притокът на въздух.
Оригинален е май,влиза вакум при тръбите за радятора,не бях се замислял за варянта със залепването....но май е това,за сега не пипам, че е навряно на кучето в г...!Благодаря за помоща