Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4

Мнениеот gottibg » Вто 03 ное 2009 11:10

Проблема е следния,при първоначално затваряне се чува как се удря пркалено силно,след това проблема изчезва,клапата си затваря нормално /тихо/ и така до следвашия път когато колата е пренощувала.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Re: Клапа за циркулация на въздуха в купето - Б4

Мнениеот GVG » Вто 03 ное 2009 11:43

Колега, не знам каква е причината, но и при мен се наблюдава същото. Като натисна копчето за затваряне на клапата се чува един звук като от разлепване и се затваря с "хлоп". При отваряне нищо не се чува. И това май се появи преди години след първото и единствено яко миене на двигателя. В началото мислех, че на клапата е попаднало малко от миещия препарат и лепи, после му свикнах. Веднъж се опитах да я чистя, но достъпът е много ограничен.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 03 ное 2009 12:54

Климатика оригинал ли е или талянски? Оригиналната е вакуумна. И ако е почнал да и се разлага дунапрена залепва и като се отлепи се чува това хлопване. Аз мойта я изчистих и я облякох със кожа. Не се чува кога се вдига и сваля само се променя силата на духане на вентилатора понеже филтърът на купето малко или много спира част от притокът на въздух.

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gottibg » Сря 04 ное 2009 11:17

Оригинален е май,влиза вакум при тръбите за радятора,не бях се замислял за варянта със залепването....но май е това,за сега не пипам, че е навряно на кучето в г...!Благодаря за помоща :да:

Върни се в “Passat”