Въпрос за Polo 1.4 16 v
Въпрос за Polo 1.4 16 v
Здравейте.В момента купуваме кола на съпругата ми. Спряли сме се на едно Поло 1,4 16 в,1998г.,74 кв. Колата е доста запазена. Скъпа ли е поддръжката на този автомобил. Колко струва първоначалното обслужване. Изобщо читава кола ли е?Предварително Ви благодаря.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за Polo 1.4 16 v
Ако ще да е само да кара и да си щрака с палци - това не е вашата кола. Има много теми, в които са разисквани въпросите по наболелите проблеми на тия 16-ки.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
За целта поло 1.4(60ps) или 1.6(75ps) 8v
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
doc_j написа:... само да кара и да си щрака с палци - това не е вашата кола..
@doc_j,
я кажи коя е колата която само се кара и се щрака с пръсти

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
А в този спор май няма да се меся... но ще кажа, че когато си купувах полото изришно няколко мой познати монтьотри ме предупредиха, че ако си взема 16v ще ми е в пъти по скъпа поддръжката
, но в интерес на истината всичко е шанс 
Поздрави!

Поздрави!
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
superemo написа:doc_j написа:... само да кара и да си щрака с палци - това не е вашата кола..
@doc_j,
Чисто новата, която има гаранция

Това малко в "паралелепипеда на шегата". Определено 1.6 8V моно и 1.4 8V дават по-малко проблеми, в смисъл, като се има предвид колко колеги си патят от дросел и скорости на 16V

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doc_j написа:superemo написа:doc_j написа:... само да кара и да си щрака с палци - това не е вашата кола..
@doc_j,
Чисто новата, която има гаранция![]()
Това малко в "паралелепипеда на шегата". Определено 1.6 8V моно и 1.4 8V дават по-малко проблеми, в смисъл, като се има предвид колко колеги си патят от дросел и скорости на 16V
Проблем със скоростите .. имат всички 6N ... дросела .... също е проблемен за всички ... НЕ мисля че му е скъпа подръжката, но за Жена ... предполагам,че ще е градска кола САМО ... т.е. НАСИТИНА НЕ Е ВАШАТА КОЛА!!! Висок е градският разход, а и едва ли жената е някакъв уличен състезател .. .който иска мощност!

Аз бих посъветвал 1,4 MPI (60 к.с.)
Поздрави!
- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
1.6 8v не е моно, нито 1.4
Само да вметна, че разхода и на двете не пада под 10/100км градско и 6.5/100 извънградско
Казвам го защото съм с 1.6 АЕЕ 96г. и никога не съм получавал под гореспоменатия разход. А един от приятелите ми е с 1.4 8v 99г, той е със абсолютно същия
. Предполагам, че за градско каране най-добрия вариант при поло е 1.4 или 1.6 с газов инжекцион, но аз лично нямам опит в този начин на експлоатация на автомобила. Знам със сигурност, че механично газово не може да се сложи на тези мотори защото са с пластмасови колектори:)
Поздрави!
Само да вметна, че разхода и на двете не пада под 10/100км градско и 6.5/100 извънградско
Казвам го защото съм с 1.6 АЕЕ 96г. и никога не съм получавал под гореспоменатия разход. А един от приятелите ми е с 1.4 8v 99г, той е със абсолютно същия

Поздрави!
- Beatle88
- Автомобил:
- Двигател:
Моето Поло е 1.4 APQ 60 к.с. 1999г. , единственото, което имам като проблем е теча по двигателя, който не може да се спре (почти всички Полота имат този проблем), градско ми харчи 9/100, извънградско ,ако карам спокойно слиза и на 5.5, относно поддръжката- резервни части втора ръка можеш да намери навсякъде, а новите(консумативите) не са скъпи. Ако е както казваш за жената, няма да слагаша големи джанти, следователно евтини гуми, евтино масло и др.
Относно първоначалното обслужване- само за ангренажа отиваш в Юве сервиза да ти го сменят и настроят, защото на много места (специално за този модел) изместват ремъка с 2 зъбеца и човек се чуди защо не му върви колата. Останалите неща можеш да си ги смениш и сам.
Виж чрез търсачката имаше специална тема за това, което трябва да се знае за Полото- добре е описано какви са + и - на колата.
А относно това, което си харесал - не трябва толкова пъргава кола за градско каране. Имай в предвид, че по- "слабата" кола има по- малко данък, по- ниска застраховка, по- малко харчи.
Относно първоначалното обслужване- само за ангренажа отиваш в Юве сервиза да ти го сменят и настроят, защото на много места (специално за този модел) изместват ремъка с 2 зъбеца и човек се чуди защо не му върви колата. Останалите неща можеш да си ги смениш и сам.
Виж чрез търсачката имаше специална тема за това, което трябва да се знае за Полото- добре е описано какви са + и - на колата.
А относно това, което си харесал - не трябва толкова пъргава кола за градско каране. Имай в предвид, че по- "слабата" кола има по- малко данък, по- ниска застраховка, по- малко харчи.
Една Корса същите години е по-разумно решение според мен.Малко по-грозна, но на по-ниска покупна цена, много по-евтина подръжка. Моторите на Опел са много добри, а и ги правят бързи да бягат от ръждата. 

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Да, и корсата същото така, колкото повече остараява толкова по-лека става хаха. Я стига с тия хлопели (лична неприязъм към тях), евтина поддръжка и грозно, че грозно и със слабо окачване. В семейството сме имали такова нещо (1.7 д) и чесно казано никой не остана доволен от тази кола
. Полото си е много готина количка. Ако не знаеш как да я гледаш, нормално да не те слуша 

- moni_barca
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 8v не е моно, нито 1.4
. Предполагам, че за градско каране най-добрия вариант при поло е 1.4 или 1.6 с газов инжекцион, но аз лично нямам опит в този начин на експлоатация на автомобила. Знам със сигурност, че механично газово не може да се сложи на тези мотори защото са с пластмасови колектори:)
Поздрави!
Колега,не съм съгласен с тебе!!
Аз имам същото Поло и със сигурност не ми дава 10 на 100 градско!Със стабелно карене ми дава 8- 8.5!А извънградско толкова 6-6.5 

Поздрави!
Колега,не съм съгласен с тебе!!

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
moni късметлия си приятелю, аз никога не съм можел да го сваля под 9 и то с бабешко каране.
А и по книжка си му го дават 9,8/100 градско. Може би със спортен филтър и генерация само с последно гърне, чип ли... знам ли ... 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
на мой приятел полото е 1.4 60PS с гуми 195/50/15 със скорост не повече от 90-100 без да я ръчка му гори 4.7-5/100 извънградско.и аз не му вярвах ама го видях с очите си.мерихме я пълно-пълно.за 280 км събра някъде 13.3 литра и аз 

- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Чета и не вярвам на ушите си.
Какви са тези разходи, какви са тези хуления на 16 клапановите мотори? Аз съм с 1.4 16V 75кс- само суперлативи, пъргава, маневрена, стабилна в завой и при спиране, и е 100 пъти по удобна за дълъг път от корсата. Въобще не може да става дума за сравнение с корса. И разхода ми е 6,5-7 градско/ 5 литра извънградско без да галя педала с гуми 195/50 R15 (ако лъжа да преям дано).
П.П. Не съм съгласен с мита на газаджийте, че на автомобили с пластмасови колектори не се слагало обикновенна газова уредба. В Ямбол никой газаджия не се нави да ми сложи на един Роувър, сложих си я сам и нямам проблеми, "тайната" е в гръм клапите, 2бр фи 50мм.
Какви са тези разходи, какви са тези хуления на 16 клапановите мотори? Аз съм с 1.4 16V 75кс- само суперлативи, пъргава, маневрена, стабилна в завой и при спиране, и е 100 пъти по удобна за дълъг път от корсата. Въобще не може да става дума за сравнение с корса. И разхода ми е 6,5-7 градско/ 5 литра извънградско без да галя педала с гуми 195/50 R15 (ако лъжа да преям дано).
П.П. Не съм съгласен с мита на газаджийте, че на автомобили с пластмасови колектори не се слагало обикновенна газова уредба. В Ямбол никой газаджия не се нави да ми сложи на един Роувър, сложих си я сам и нямам проблеми, "тайната" е в гръм клапите, 2бр фи 50мм.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”