От Пасат 5.5 ... накъде?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: От Пасат 5.5 ... накъде?

Мнениеот jordanpar » Вто 03 ное 2009 12:47

За 12-13К евро има чудесни екземпляри 2002-2004 с малко по маломощните двигатели Е270цди,Е60 525д,само чакане до след нова година се иска и търсене след това.
Съветвам колегата да направи запитвания в други форуми според съответната марка.
Тук повечето са разбирачи тип ´´ето какво намерих в гугъла´´,´´един братчед има същия,возил съм се 20 км´´,´´ама то щом не е фолксваген не става´´ и прочее.
Разберете че когато човек има амбициите за такъв тип и марки автомобили,обичайните болки на собственика на Голф например,като пари за гуми,качествени консумативи,винетка,каско и данък са просто съвсем разбираеми разходи.
Лошо е когато човек търси за съвет за по-луксозен и скъп автомобил собственици на нискобЮджетни автомобили,просто те не могат да отвърнат с адекватни отговори,нищо лично нали против такива хора,но е факт.Все едно вълка да пита овцата какъв е вкуса на свинското mhihi .
Търсенето в чуждоезични форуми винаги е давало по-актуална и меродавна информация,най-малкото че хората от белите страни нямат претенциите да са всичкоразбиращи.Ето само част от форумите,където аз лично съм намирал нужното инфо,в много от случаите напълно достоверно.ИзклЮчително коректни потребители:

http://www.benzworld.org/forums/
http://forums.5series.net/
http://audiforum.org/audi-forum/index.php

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 ное 2009 12:56

Колегата да не се занимава с глупости... защо даваш 22К за Пасата като ще го караш няма и 3 години, покарай го още 2 пък тогава мисли, въобще не ти трябват излишни главоболия! А ако става въпрос за търсене на разнообразие - щом имаш чак такива пари за харчене, купувай си ново направо кво го мислиш ;)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 03 ное 2009 13:31

jordanpar написа:Разберете че когато човек има амбициите за такъв тип и марки автомобили,обичайните болки на собственика на Голф например,като пари за гуми,качествени консумативи,винетка,каско и данък са просто съвсем разбираеми разходи.

Колега, говориш пълни глупости. От какъв зор изброените неща са болка за собственика на Голф? Или може би собствениците на Голфовете гледат да карат без гуми, с М10Д, без винетка, каско и данък? Някой път се захласваш ...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 03 ное 2009 14:07

Аз не виждам за какво въобще спорите. Единствения разумен избор по така изброените критерии на колегата е Мазда 6. Точка по въпроса mhihi

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 03 ное 2009 14:09

Колега hooligan_sk , колата искам да я сменя по няколко причини, нищо че е карана по-малко от 3 години.
1. Идва следваща смяна на ангренаж и прочие ремъци (около 1000 лв)
2. Неприятен теч на масло от турбото, ако не отиде към ново (където са предполагам към 1.5к) рециклиране или ремонт ще е около 500
Оставям настрана синичкия пушек от време на време :cry:
3. Един сладур със един сеат леон се блъсна в мен на един светофар и ми спука задната броня и трябва да се разправям с каско и ремонти (и съответния брой дни без кола, а на мен колата си ми трябва и трябва да изглежда изрядно и да работи)
4. Минал съм общо 60 000 км с тая кола и вече е на 210 (според километраж) а реално сигурно на 350 :) тепърва ме чакат ремонтите като се има предвид, че по окачването още нищо не съм чупил скоро ще започне да се обажда това-онова.

Като теглиш чертата става ясно че следващите няколко месеца за да е всичко както трябва, трябва да набутам около 2к (или повече) за да е колата в ред ... и се чудя има ли смисъл. Не говорим за почти изтърканите 225х45 zr17 по 300 лв парчето :) Само да не ми каже някой купи си стари гуми! :)

В целия ред на мисли в 7 годишна кола (която реално е инженерната мисъл на 1997 и пооправена 2001) не ми се набутват особено много пари ...
Но пък съм свикнал на удобствата и не ми се слиза надолу, а ако тръгна да вземам чисто нова за да стигна същото ниво минимума е 50к :)
Искам да има фасон но и да не се плаши от каране.
Не ме разбирайте погрешно, тия пари са поддръжка и щом съм взел такава кола съм си направил сметката, но напоследък мисля че е по-добре да отидат за нещо по-съвременно.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 03 ное 2009 14:21

Добрине, за това говори колегата по-горе:
1. Идва следваща смяна на ангренаж и прочие ремъци (около 1000 лв)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 03 ное 2009 14:25

Много напосоки са мненията ти...
Смяташ ли, че на една "нова" кола тези неща ще бъдат наред? Не е казано, че ще се обадят, но това е риск... Щом разполагаш с 10 к отгоре - не виждам какво се оплакваш - имаш парите за поддръжката на собствената си кола ;)
Най-малкото я познаваш какви са й болежките и колко ще ти излезе. Че на "прехваленото" БМВ 530Д разходите по дюзи, дебитомери, турбина и т.н. са меко казано в пъти по-скъпи от тези на VW.
Още повече, че смяната на ангренаж е обслужване на автомобила, а не непредвиден разход... Същото важи и за гуми, накладки и каквото се сетиш. Явно на теб не ти се дават пари за подобни неща :Mr Green Fun
И в крайна сметка какъв е смисълът на подобни теми???

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 03 ное 2009 14:52

Нещо не разбрах какво имаш предвид. Смисълът е че не ми се вкарват точно в тази и питам в каква друга която е по-нова и по-добра и отговаря на условията :) то е ясно че се вкарват

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 03 ное 2009 14:58

Имам предвид това, че каквато и по-нова кола да вземеш (освен чисто нова от магазина), разходите по нея ще са минимум толкова, колкото да си стегнеш напълно притежавания сега автомобил.
Явно при покупката на този пасат си извадил късмет и не си попаднал на много каран автомобил, защото и тук във форума има много колеги, които се опариха с подобни "отлични" возила...
Разбирам да искаш промяна, ако си като мен - да караш "кола" на 17 години, която колкото и да е гледана - всичко почва да се обажда... Но да смениш кола на 6-7 години с една идея по-нова е без особен смисъл (според мен).

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 03 ное 2009 15:15

За това си взимай Мазда 6, при нея нищо не се чупи mhihi

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 03 ное 2009 15:17

rosy написа:Аз не виждам за какво въобще спорите. Единствения разумен избор по така изброените критерии на колегата е Мазда 6. Точка по въпроса mhihi

Супер разумен избор ,няма що,да замениш пасат 5.5. за мега пластмасова мазда 6 с ламарини като станиол и то сигурно щото аутобил я изкара най здравата кола на земята ,че тя тая мазда няма едно болтче да е по-добре направено от на пасата .
Най-новата мазда е същата работа форд мондео в японска премяна.Все пак добре ,че не предложи тойота авензис ,маздата поне може да мине за красива. :ahoy Да не ме сметнеш за голословен отвори капака на най-новата мазда 6 и ми кажи къде му е амортисьора-на кола 2008 г. сме с пръчка като на пасат 79г.,да не говорим,че самия капак е мек и се огъва и леко да пробваш да го усучеш,същата работа са и вратите ,ако се подпреш по грубичко и се смачква,я се пробвай на ламарините на пасата.Вътре плафона на осветлението е с пластмаса достигнала нивото на пасат 88 и далеч от това на 5.5 за таблото и корите на вратите да не говорим и ред други подобни неща сочещи за невнимание към детайла и уюта ,за което и не харесвам японски коли и не ме вълнуват примерно градските легенди за здравината им.Чисто субективно в пасат се чувствам уютно и сигурно,като у дома си,а във всяка японска кола съм като в онея техните къщички със стени от пергамент дет всеки момент мой да изскочи някоя нинджа и да те прободе . mhihi

Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jungleboy » Вто 03 ное 2009 15:21

Е така се почуствах в Пасат 6! Въпреки, че е ФВ е доста далече от усещането на 5.5.
Беше много интересно усещането защото покарах един , дълго време го разглеждах , влизах - излизах , трясках врати , натисках пластмасите , въртях копчетата и т.н. (Копчето за фаровете му беше обелено и отдолу се показваше пластмаса като за кофички от кисело мляко). Говорим за кола произведена 2006 и седяла непродадена 1 година и е highline.
Веднага след това влязох в А6 2001ва и ... все едно влязох в бункер :) всичко масивно , тежко .. да не говорим за затварянето на вратите и материалите по таблото. Дори дървените апликации са "почти" като истински, за разлика от пасат 6

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 03 ное 2009 15:33

jungleboy написа:Е така се почуствах в Пасат 6! Въпреки, че е ФВ е доста далече от усещането на 5.5.
.....................................................................................
Веднага след това влязох в А6 2001ва и ... все едно влязох в бункер :) всичко масивно , тежко .. да не говорим за затварянето на вратите и материалите по таблото. Дори дървените апликации са "почти" като истински, за разлика от пасат 6

Нормално е така да се почувстваш,все пак пасат 6 е поевтинен пасат спрямо 5.5 и на практика е пораснал голф 5 /удължена платформа PQ45 ко се не лъжа/със сходно "качество" на използваните материали,докато пасат 3В/BG си беше на платформа на А4 и си беше един добър автомобил ,с усещане за солидност и мазна возия включително и заради "скъпото" "чупливо" окачване. Все пак дори поевтинения пасат 6 е минимум една идея по-добре като усещане в сравнение с японските пластмасарници .

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 03 ное 2009 15:43

dobrin написа:
jordanpar написа:Разберете че когато човек има амбициите за такъв тип и марки автомобили,обичайните болки на собственика на Голф например,като пари за гуми,качествени консумативи,винетка,каско и данък са просто съвсем разбираеми разходи.

Колега, говориш пълни глупости. От какъв зор изброените неща са болка за собственика на Голф? Или може би собствениците на Голфовете гледат да карат без гуми, с М10Д, без винетка, каско и данък? Някой път се захласваш ...

ще спомена само минимална част оттемите една седмица назад,които опровергават твоите думи:

Годишна екотакса върху автомобилите-11 страници оплаквания как държавата ни ощетявала,как еди-кой си взимал 400 лева и едва си поддържал колата,как щели да имигрират.
Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие- отново 7 страници вой до небесата за едно парче найлонов стикер струващ 70-80 лева,това ли да е проблема на човек каращ 5 серия БМВ или мерцедес или Ауди след 2002г????
какво карах днес - без коментар
КАТ прави хайка за колани на задната седалка-дори толкова елементарен въпрос се превръща в мегаскандализиращо форума събитие равнозначно на 11 страници плЮене по КАТ,държавата,ООН,НАТО,ФБР и кой ли още не.
каква е глобата за необявена в данъчното кола
--опа,тук пак имаме нарушение на закона дори.
Няма да споменавам темите как еди-кой си искал да кара с преправен балон на гумата,защото му се свидели пари за нова;откъде да си намираме евтина нафта с тубите;преди имаше обяви дори за фалшиви винетки;кой каква част си е сменил с такава втора упореба--нещо което дори е подсъдно малко по назапад от нас.

Та от такива потребители ли колегата да иска мнение за кола за 35К лева????
Още веднъж--щом пасата 6 е извън бройката,не е тук правилния форум да се пита за останалите марки.
За кола и жена не се пита кой какво е чувал за тях,а който ги е употребявал :wink: mhihi

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Вто 03 ное 2009 16:03

Новите винетки-старите дупки-нашето бездействие- отново 7 страници вой до небесата за едно парче найлонов стикер струващ 70-80 лева,това ли да е проблема на човек каращ 5 серия БМВ или мерцедес или Ауди след 2002г????

Опа, тук не уцели...вайкането ми, моето конкретно, и на още един-двама само, е по повод нищонеправенето на тези, при които би следвало да отиват парите ни за винетките. И проблема не е в липсата на пари, ами в липсата на желание за вършене на работата ,за която са поставени тези хора.
Инак карам кола за няколко средногодишни заплати на софиянец, изряден съм от всякъде, но ужасно се дразня от манталитета на българите, властеимащите най-вече!
За това и изоках, дет се вика по шопски :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”