Крушки за фаровете на 6N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nesk1
Автомобил:
Двигател:

Re: Крушки за фаровете на 6N

Мнениеот nesk1 » Чет 29 окт 2009 16:06

здравайте и аз имам същия ПОЛОвер обаче и аз хич не съм доволен от светлините мислех си да му сложа 90/110 (мисля че бяха по-силните) крушки обаче се замислих 4е мога да се запаля и ако искам да сложа такива какво още трябва да се направи (сложи). а да и последен въпрос как се регулират фаровете щото вътре на таблото нямам регулатор а тея моите бият в земята на безобразие и евентуално може ли да се монтира ел. регулатор като на нормалните коли?!
благодаря предварително за отговора. :)
поздрави

Daido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daido » Чет 29 окт 2009 20:25

Първо искам да благодаря за изчерпателните отговори :bowdown . Само да кажа че на OSRAM на опаковката си пише че животът на кушката е на половина по къс от този на обикновенната крушка, така че това не е тайна. Все пак никой не те кара да си ги вземаш на сила изборът си е твой. А колкото до PHILIPS незнам за тях. На Bosch също има нов каталог с яки модели, но май OSRAM са по хубави.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Вто 03 ное 2009 18:46

Колеги ето ви малко основи на електротехниката:
Мощността е равна на напрежението умножено по тока т.е. P=U.I. Мощността ви е примерно стандартната 110вата за двете крушки, напрежението е 12волта, търсим тока. I=P/U т.е. тока е равен на 110/12=9ампера т.е няма проблем за 10амперовия бушон. Но за 90ватова крушка нещата не стоят така.
Дано съм ви бил полезен!

_M_A_N_O_L_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _M_A_N_O_L_ » Вто 03 ное 2009 20:04

Колега аз също бях много зле с фаровете - взех си комплект Phillips Blue Vision както и за габаритите, отидох на раглаж в СБА и всичко стана идеално - отлична осветеност и значително по-бяла светлина.
Поздрави!!

nesk1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesk1 » Вто 03 ное 2009 22:16

Да и аз си мислех за това сега нали заради тази "акция светлина" сега в СБА организират безплатно регулиране на фаровете и се замислих да се възползвам но иначе имали възможност и смисал да си зема вместо 55 вата 90 вата
мерси предварително за отговора

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Вто 03 ное 2009 22:34

:deal
През един пост съм написал!
Две крушки по 90вата са 180 вата, това прави 15 ампера, и бушон от 10 или 15 ампера няма да издържи!!! А ако го смениш с 20 амперов бушон може да скапеш контакторните пластинки на ключа или по-лошо.

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Вто 03 ное 2009 22:50

Колеги не си правете шега с тези по силни крушки освен всичко и че заслепявате тези пред вас а за ментетата дето светят във всички посоки но не и напред не ми се коментира изобщо, че мога да пребия някой с такива като ме заслепява вечер.
пс: и аз съм със сини крушки някакви блу бяха от бриколажа ама не заслепяват и си светят нормално добре.
Айде със здраве :beer

riahov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riahov » Пон 09 ное 2009 17:04

здр.колега ако нямасх релета на форовете си сложи и значително щетисе промени светлината

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”