Извинявам се, не четох темата от-до (както казва Ястребовки ), нямам нерви, ама някой да е мислил (освен определените инженери в завода на определени коли) за варианта с "пощенската кутия" (hood scoop):
Скептичен съм, че ще измислите нещо гениално смайващо по въпроса. Дано пък да греша... BTW, аз тоже съм с FMIC...
Зависи как направи се таз матракука. Да не бие толкоз на очи, може би... По-плоска, по-смирена и съсредоточена... За мен веч късно е, млади ми джедаи, друг път избрал съм аз. Вие му мислете, просто вариант предложих в този несгоден час.
P.S. Водка пия, с килолитри при това.
Последна промяна от ChimeyJimmey на Чет 27 авг 2009 20:27, променено общо 2 пъти.
Абе еи Джедаят ChimeyJimmey,и като го сложиш това там на капака,след акто нямаш кулер там,за какво да ти е.Аз съм сложил на голфа,ама там ми се намира кулера. Ама колегата с пасата просто се интерисува как да го измисли за неговия дето е в калника.И да си сложи бъздухосборник на капака няма да му помогне.
Ама пак маи повечето хора само еи така си пишат,колкото да са се отбелязали.
Вчера ходих до представителите на "тунинг партс" тук в София и поговорих доста с тях по въпроса.Оказа се, че най малкия вентилатор за кулер който предлагат е 7 инча и малко стърчи от двете страни на кулера пък и мястото за него е доста малко.(говорим за сериен кулер на Ауди А4 и Пасат Б5)Така, че трябва да се търси друго решение. Аз лично се бях навил ако ставаше направо да купя и монтирам, но не било писано-поне за сега.
Здравейте , Изчетох дотук всичко по темата . Да интересна е идеята . Дизела работи с постояннен обем въздух така , че за неразбралите както е казал и мечо пух , колкото повече - толкова повече . Но ви трябва въздух до толкова колкото да изгорите подаденото гориво на 100 % . Когато температурата е висока газа се разширява , респективно пълните по малко количество в единица обем или с други думи казано когато е отворен всмукателния клапан , при въздух от 30 градуса ще имате по - голямо количесто въздух в цилиндрите от колкото ако постъпващия за същото време е 100 градуса. Относно газовете .. всеки газ при дроселиране поглъща енергия от околната среда , разбирайте охлажда средата . Мина ми като идея елемент на пелтие на входа или залепен на самия кулер , може да се включва ( поне първия вариант , този който е на входа) само на байр , където искате мощност , а нямате циркулация на въздух . според мен обаче ще трябват едни 500 - 600 вата , може и на горе . Можете да пробвате и с амонячна система , изпарявате амоняка и при конденза си тои приема енергия за тази си работа .(незнам колко ще е ефективно това , трябва да се изкаже някой хладилен техник , или поне някои по на ти с термодинамиката , но поне ще е затворен цикала .Няма да имате изхвърляне на постоянно количество газ).Изпарението да става примерно от изходящите колектори на двигателя.
а защо несе опитате да го изкарате посредата на бронята и ще изрежете там една част от нея хем ще изглежда добре хем ще охлажда ? според мен може да се направи но нямам време да се занимавам
Чуек,ти не разбра ли,че това е последния вариант,естествено знаем че ще е ефикасен,но като се замислиш,в града пак няма да е с такава ефективност,от колкото ако има перка да духа постоянно.
[quote="racing_team_vidin"]Ето ви нагледно как е Направено Оригинално на Омега 2,5дти вентилатора е отпред и работи на първа степен на перките на радиатора
Колега има ли начин да постнеш размерите на този кулер Д/Ш/В, че пак дойде лято, а аз нищо не свърших
Колега потърси по пунктовете за старо желязо вентилатор за Лада или Москлвич за парно ще стане екстра даже те са на две степени и може да се измисли с някакъв термостат да се включва и изключва но само за пробата дирекно за акумолатора с ЦК ключе.