От Пасат 5.5 ... накъде?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
jungleboy
Автомобил:
Двигател:

Re: От Пасат 5.5 ... накъде?

Мнениеот jungleboy » Сря 04 ное 2009 17:44

Малко съм с предрасъдъци спрямо Лексус, но и никога не съм се качвал да бъда обективен.
Единствения ми по-дълъг допир с Тойота беше с една служебна Корола която карах половин година
и предпоследния Авенсис, който ми се стори пенсионерски.

Не, че Лексуса има нещо общо като клас с тези две. На външен вид ми допада доста, вътре като че ли е една идея по-тясна
от класа на Пасата, но наистина не мога да преценя преди да съм се качил в такова нещо. Ти имаш ли впечатления?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 04 ное 2009 17:47

jungleboy написа:3. Ясно че знаеш твоите как да ги харчиш. Научи се да изкарваш повече, а мен не ме мисли!

ти не знаеш колко вадя аз, че да ми даваш акъл.
само да ти дам джокер-аз шеф нямам от 10 години насам.
и смятам ,че се бъзикаш с хората.
кола се купува като гледаш колите ,а не да слушаш хората който не си виждал и незнаеш дали не са на 12 г.
имал си 10-20к отгоре, то е ясно ,че трябва да махнеш старата mhihi
успех с колата и дано скоро се похвалиш с нова.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Сря 04 ное 2009 17:49

Колега jungleboy, и аз си задавам твоя въпрос от време на време (имам още малко докато дойде време да сменям), и за мен нещата са ясни: Ще бъде една от т.нар. "премиум" марки (Мерц,Ауди, БМВ) или Пасат СС
Не защото мазда, субару или лексус не правят хубави коли(доколко са надеждни е въпрос на проучване и ровене в нета), но аз просто не мога да свикна на табло тип "гладка пластмаса", виж средната конзола

http://www.gotbroken.com/wp-content/upl ... 88x422.jpg
http://p3.focus.de/img/gen/G/l/HBGl0FUY ... _467xA.jpg

Лексуса (последния 220) е страшно готин като дизайн вътре/вън, но спрямо пасата е доста по-тясен.

Отделно сравнен с едно АудиА4 от същата година конзолата на моя пасат не изглежда толкова "мазна"/стабилно направена (моята е като тази светлата, дето е сравнена по-горе със суперба)

Затова моя поглед се е насочил към вече споменатите А6 3.0 ТДИ, 530д или 320 ЦДИ, както и бензиновите им еквиваленти (например Е500 :Mr Green Fun). Кой двигател е вече въпрос до къде ще ти стигне "въздуха". Успех!

П.С. Сега видях, че точно това си писал. Да, седнах, но ми беше тясно, а при мен да ми е широко е основен критерии. Затова този модел за мен умря.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Сря 04 ное 2009 19:48

Нз за вас,но до тук разбрах,че има хора с пари които искат скъпи коли,ама нз коя.Явно не за всеки има "криза".Но определено ако искате премиум клас дали ваген дали друго си има и цена.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 04 ное 2009 19:59

Някой може пак да не ми хареса думите,но фолксвагенов ´´премиум´´ има само при фаетон и туарег моделите.Всичко друго оправдава дизайнерски и като материали понятието народен автомобил,но на ненародни цени.
Няма нищо лошо човек да тръгне от фолксваген и да смени марката с по-добра,просто за една марка това което се води лукс и допълнително оборудване,при друга си е напълно базово,а на еднакви цени.
В 5-а серия на БМВ колегата ще усеща повече динамиката и поведението на колата и ще участва по-активно в управлението,в мерцедес комфорта и уЮта на водача са перфектно изразени,а лексуса който един от съфорумците даде като пример е нещо рядкосрещано по нашите пътища и ще среща доста погледи а с този двигател и завист дори.Между другото цената на посочения е крайно атрактивна,при условие че и акциза и ДДС са платени.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 04 ное 2009 20:08

Айде още един съвет за подходяща към по висок клас смяна на Пасата
http://kia.bg/model.php?id=6
:да:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 04 ное 2009 20:26

rosy написа:Айде още един съвет за подходяща към по висок клас смяна на Пасата
http://kia.bg/model.php?id=6
:да:

Не се сдържах.... :063: :063: :063: Ти се шегуваш нали ?

Просто лично мнение не се засягай ама по-горе говориме за премиум... heavy metal zork heavy metal zork

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 04 ное 2009 20:34

Както каза и Чудомир, колата се казва A6 4F. Задължително с 3.0TDI V6 ако е дизел и задължително 6 цилиндров ако е бензин. Кола с уникален комфорт на салона, возия, абе всичко най мога да кажа за този модел.
Пасат СС е е страшно скъп дори на втора употреба ... за сега.

Лично ако търся кола в този момент бих се заинтересувал от този СупърБ защо е 35 000 лв и дали отделно има още вноски по лизинга.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Сря 04 ное 2009 20:46

колега като гледам как изглеждат тези КИИ трябва въобще да ги спрат от производсво :D

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 04 ное 2009 20:52

Е какво ся, киа по-добре от пасат mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 04 ное 2009 20:57

Колеги, нека се придържаме към темата. Наистина, има и бюджетни предложения, но те далеч не са премиум.

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 04 ное 2009 22:23

Брабусе, то този СуперБ толко струва като нов.... Тоя е гол кат пушка.

Иначе и аз съм за А6 3.0 ТДИ, но след нова година. Само да споделя, че ако е типтроник, малсото на този автомобил за типтроника е над 500лв., а се сменя с двигателното ;-) те така, пълна радост няма. А А6 с ръчка е .... ми shit

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Сря 04 ное 2009 22:30

jordanpar написа:Някой може пак да не ми хареса думите,но фолксвагенов ´´премиум´´ има само при фаетон и туарег моделите.Всичко друго оправдава дизайнерски и като материали понятието народен автомобил,но на ненародни цени.
Няма нищо лошо човек да тръгне от фолксваген и да смени марката с по-добра,просто за една марка това което се води лукс и допълнително оборудване,при друга си е напълно базово,а на еднакви цени.
В 5-а серия на БМВ колегата ще усеща повече динамиката и поведението на колата и ще участва по-активно в управлението,в мерцедес комфорта и уЮта на водача са перфектно изразени,а лексуса който един от съфорумците даде като пример е нещо рядкосрещано по нашите пътища и ще среща доста погледи а с този двигател и завист дори.Между другото цената на посочения е крайно атрактивна,при условие че и акциза и ДДС са платени.

Мога да гарантирам 4е има нещо гнило в този автомобил, трудно се намира запазен екземпляр на тази цена тук още пове4е пък и мито и акциз да са платени, но в слу4аи 4е греша което много ме съмнява, взимаи лексуса и не му мисли пове4е ще останеш предоволен стига да не те цакат после с подръжката. Аз не сам сигурен какво то4но търсиш в следващият си автомобил така 4е ако можеш сподели, тогава може да ти дадем пове4е предложения.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 04 ное 2009 22:33

Е то няма как да се метнеш в кола, която като чисто нове преди няма и 4 години е била над 100 000 лв. и след това да се чудиш за 500 лв на година за масло. Както казва един мой познат - ако питаш колко струва една яхта, значи още не си дорасъл да я притежаваш!
За Шкодата не мога да преценя кое ниво на оборудване е. Но може и да си прав, защото Комфорт май беше малко под 40 000 лв.

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 05 ное 2009 2:55

jungleboy написа:Малко съм с предрасъдъци спрямо Лексус, но и никога не съм се качвал да бъда обективен.
Единствения ми по-дълъг допир с Тойота беше с една служебна Корола която карах половин година
и предпоследния Авенсис, който ми се стори пенсионерски.

Не, че Лексуса има нещо общо като клас с тези две. На външен вид ми допада доста, вътре като че ли е една идея по-тясна
от класа на Пасата, но наистина не мога да преценя преди да съм се качил в такова нещо. Ти имаш ли впечатления?

Имам впечатления от този автомобил:

http://www.toyota-ruse.com/index.php?ca ... rBy=&desc=

Карал съм го 6 месеца.Сега се опитваме да го продадем ама това е друг въпрос.Наистина е по-тесен от пасат.Това е защото е спортен автомобил.Просто реших,че може и да ти хареса.Ако идваш към Русе ще ти направя един тест драйв да придобиеш представа за колата.Иначе тя не ти е е във възможностите,но може да харесаш тоя тип коли.Исках да кажа,че и японското си го бива :))))

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”