Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на осветлението на таблото
ако приказваш за този на голф 3-ката отстрани отляво в горния край се насиска едно краче навътре може и на ръка да го натиснеш и ше се извади
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Traytor написа:Как да сваля тъпя ключ за фаровете? опитах както с отвертка да го изкарам ама само от долната страна поддаде и повече не се прибра като хората сега е леко накриво...
Ето тази част от таблото се вади , и като е извадиш в горния ъгъл на ключа за фаровете има едно зъбче натиска се и дърпаш клуча напред и излиза !

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
А как се маха зелената бленда на часовника и другото дисплейче? в смисъл опитах да го отлепя ама се къса на парченца на парченца и остава по дисплея...
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
опитай да я отлепиш с браснарско ношчe
Traytor написа:А как се маха зелената бленда на часовника и другото дисплейче? в смисъл опитах да го отлепя ама се къса на парченца на парченца и остава по дисплея...
Незнам колеги как ги чагъртате тези неща ама при мене не стана, затова го ирязах внимателно и след това се опитах да го стържа ама пак не стана и накрая се светнах да пробвам друго, взех клечка за уши и я топнах в лакочистител и малко по малко се махна ама не трябва да се прекалява с туркането щото пак се маха черното
П.С. След като натопите в лакочиститела изчакаите малко да изветрее от клечката
П.С. След като натопите в лакочиститела изчакаите малко да изветрее от клечката
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
малко ъп
Става въпрос за парното на голф 3 още преди 3-4 години си бях сменил осветлението и някак си взе да ми омръзва и си рекох малко разнообразие светеше си всичко направил съм го със светодиоди но не светеше равномерно на всякъде знаете как е та вижте каква идея ми хрумна и я реализирах и доста ми харесва как стана
сори за лошото качество но апарата ми не ми е под ръка
номера става пак с диодчета зад всеки символ но облепих(боядисах и двата вариянта стават)чертите иколо самите символи и те в момента не се осветяват стана много тарикатско и е ефектно според мен

сори за лошото качество но апарата ми не ми е под ръка
номера става пак с диодчета зад всеки символ но облепих(боядисах и двата вариянта стават)чертите иколо самите символи и те в момента не се осветяват стана много тарикатско и е ефектно според мен

- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602

- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Може ли да покажеш отвътре как си закрепил диодите? Аз над крушката сложих тройка диоди на самозалепваща лента, но свети само в средата. На таблото му лепнах пак на мястото на крушките тройка диоди самозалепващи и сега е ден, ама парното е гадно.

Последна промяна от Miteto на Пет 11 сеп 2009 22:07, променено общо 1 път.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
ами утре на светло ще го снимам но разпробивах дупки и диодите си влизат в тях и за сигурност им слагам топъл силикон и не мърдат 

- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
Някой да помага, не мога да сваля бутончетата от ключа на климатика (Голф3, бутоните AC и стрелката)
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
охх цеци цеци
отваря се външното черното на което са самите знаци
но да знаеш че е доста трудно ако искаш мога да ти дам скайп да ти обясня как става
но да знаеш че е доста трудно ако искаш мога да ти дам скайп да ти обясня как става
- ceci4
- Автомобил: VW Golf V TDI 16V
- Двигател: BKD 2004
vaso18 написа:охх цеци цеци
Самите знаци за на капачена на бутоните. Капачетата са свалени и виждам лампичките, но как да сваля бутоните? Дали трябва предварително да разпоявам изводите на лампичките и да разворя ключа и тогава се махат бутоните?

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
имаш лс цеци
да отпояват се диодите след това ги изваждаш след това можеш да извадиш целите бели квадратни пластмаски които виждаш може и без да ги сваляш но е по трудно аз съм го правил и по двата начина
да отпояват се диодите след това ги изваждаш след това можеш да извадиш целите бели квадратни пластмаски които виждаш може и без да ги сваляш но е по трудно аз съм го правил и по двата начина
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
ето и как станаха на един колега естесвено че пак аз ги правих малко е с лошо качество снимката но скоро ще има още направих му цялата кола