Всеки потребител на предплатени услуги е задължително да се регистрира*, за да използва своя предплатен номер.
За да направите регистрация е необходимо:
да посетите магазин от търговската мрежа на GLOBUL,MTEL,VIVACOM
да се идентифицирате с документ за самоличност
да подпишете Формуляр за регистриране на потребители на предплатени услуги
Документи, които са необходими за регистрация
За физически лица:
Лична карта, паспорт или шофьорска книжка
* за потребители под 14 години, както и за потребители от 14 до 18 години, които не притежават документ за самоличност, се събират данни за законните им представители;
За юридически лица и ЕТ:
С ЕИК - Удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му или заверено извлечение от търговския регистър
С БУЛСТАТ - Удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му и копие от карта за идентификация по БУЛСТАТ
Крайният срок за регистрация е 31.12.2009.
ВАЖНО! В случай че потребител не предостави данните до крайния срок, изходящите му повиквания и изпращането на кратки текстови съобщения се спират незабавно за срок от един месец. В случай, че данните не бъдат предоставени в този едномесечен срок, GLOBUL спира предоставянето на предплатената услуга до предоставянето на данните, но не по късно от датата, на която изтича валидността на предплатената карта.
* Изискването, условията и сроковете за регистрация са на основание Правила за събиране на данни, необходими за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1 януари 2010 г, приети с Решение № 1085 от 3.IX.2009 г. на Комисията за регулиране на съобщенията.
нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти
нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти
Последна промяна от Layer на Чет 05 ное 2009 11:48, променено общо 2 пъти.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: нещо полезно за притежателите на b-connect
а може би не са, все пак всички телефонни измами са точно от такива картиkacarov_dupnitsa написа:за![]()
![]()
са тия
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Много ясно, че трябва всички карти да са регистрирани на някакво име.
Като се обадят за откуп за отвличане, нали поне ще се види на чие име е картата и ще е някаква начална насока за полицията. А сега като има отвличане, единственото нещо което има полицията е изгоряла бус/автомобил, останал без никакви следи вътре.
Като се обадят за откуп за отвличане, нали поне ще се види на чие име е картата и ще е някаква начална насока за полицията. А сега като има отвличане, единственото нещо което има полицията е изгоряла бус/автомобил, останал без никакви следи вътре.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!
пак не става!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Крайно време беше да се предприеме нещо с тези анонимните карти. Мангалите се оляха. Лошото е, че като ги хванат - 6 месеца на топло и ги пускат. После пак същотото...
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!
Нали се сещаш, че тебе ще дърпат после. Аз лично на никой не бих взел карта или каквото и да било.
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!
Ловят манго после казват му, че ще влезе в затвора, а там много бият и еб*т и манго почва да пее като Софито Маринова

Re: нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти
който иска да прави измами няма да си казва името на манго я.
те сега се продават предплатени карти с хубави номера за 100 лв.
после с гадни за 200 лв.
абе няма управия.

те сега се продават предплатени карти с хубави номера за 100 лв.
после с гадни за 200 лв.
абе няма управия.
Последна промяна от Layer на Чет 05 ное 2009 11:52, променено общо 1 път.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А нека аз изкажа нещо отностно регистрирането на Прима картите.
Извадка от сайта на Мтел : http://mtel.net/mobiltel/services/prima ... 9c0ec6d30&
Имам си една такава прима карта от няколко години и не искам да я сменям с абонамент на Мтел защо няма да коментирам.
Отивам преди 2 седмици в мтел под халите и гледам опашка народ всеки регистрира картите.
Чакам си аз реда и наблюдавам как една млада надута девойка взима личните карти на хората и ги сканира. След това им подава парче хартия с място да се подпишат без изобщо да ги почака да четата или нещо такова.
Сядам аз тя ми иска личната карта аз и диктивум имета и ЕГН'то тя ми казва не можело да се регистрира без Лична карта аз и казвам ето напишете си ги от тук без да ми сканирате карта. Това не било скенер а четец който четял всичко и двете страни на картата ( ААА каква е разликата ???? )
Седим си един срещу друг и се гледаме. Аз я питам какво ще правиме тя ми повтаря едно и също без лични данни не можело. Поисках документа който го подава на всички да се подписват там пише накратко следното :
Съгласявам се изрично с това, че Мтел има право да използва данните на подписания.
Поисках да говоря с управител, нямало защото е било събота попитах кога ще се върне понеделник. Тази събота живот и здраве отново ще отида с разпечатка от техния сайт с опит да си регистрирам картата.
Ако и при глобул правят същото бъдете нащрек.
Извадка от сайта на Мтел : http://mtel.net/mobiltel/services/prima ... 9c0ec6d30&
Код: Избери всички
Какви данни се предоставят?
* За физически лица български граждани - три имена и Eдинен граждански номер. Потребители, които започват ползването на предплатена услуга след 01.01.2010 г. трябва да предоставят и постоянен адрес.
* За чуждестранни граждани – име, номер на паспорта (или друг документ за самоличност) и личен номер, ако има такъв. Чуждестранни лица, които не притежават личен номер представят номер на паспорта или друг еквивалентен документ за самоличност.
* За юридически лица и еднолични търговци – наименование, седалище, адрес на управление и идентификационен код.
* За потребители, които нямат навършени 18 години и нямат документ за самоличност се събират данните на родителите им (или попечители/настойници)
Имам си една такава прима карта от няколко години и не искам да я сменям с абонамент на Мтел защо няма да коментирам.
Отивам преди 2 седмици в мтел под халите и гледам опашка народ всеки регистрира картите.
Чакам си аз реда и наблюдавам как една млада надута девойка взима личните карти на хората и ги сканира. След това им подава парче хартия с място да се подпишат без изобщо да ги почака да четата или нещо такова.
Сядам аз тя ми иска личната карта аз и диктивум имета и ЕГН'то тя ми казва не можело да се регистрира без Лична карта аз и казвам ето напишете си ги от тук без да ми сканирате карта. Това не било скенер а четец който четял всичко и двете страни на картата ( ААА каква е разликата ???? )
Седим си един срещу друг и се гледаме. Аз я питам какво ще правиме тя ми повтаря едно и също без лични данни не можело. Поисках документа който го подава на всички да се подписват там пише накратко следното :
Съгласявам се изрично с това, че Мтел има право да използва данните на подписания.
Поисках да говоря с управител, нямало защото е било събота попитах кога ще се върне понеделник. Тази събота живот и здраве отново ще отида с разпечатка от техния сайт с опит да си регистрирам картата.
Ако и при глобул правят същото бъдете нащрек.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
npachovski написа:Vizor написа:отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!
Ловят манго после казват му, че ще влезе в затвора, а там много бият и еб*т и манго почва да пее като Софито Маринова
на манго и езика могат да му прережат след това.. и не само

начини винаги ще има.. и това няма да спре никой!
ще видим резултата съвсем скоро! гарантирам за това...
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То по тази логика щом се подписваш, че имат право да използват данните ти могат да правят какво ли не... Нещо не ми се връзва. Неможе да не е уточнено за какво се използват...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
npachovski написа:Vizor написа:отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!
На манго целия трудов стаж е от затвора и е верен фен на гАзис-плашиш куче със салам

Все пак това с регистрацията е нещо правилно(с изключение на декларацията)
Последна промяна от icoico на Чет 05 ное 2009 12:01, променено общо 1 път.
Една търговийка с лични данни ще започне сега.
Едни далаверки пак,и всичко законспирирано в името на добруването на обикновения човечец.
Какво ми пречи да използвам уличен телефон за да правя лошото което съм си намислил???Или и там първо ще ме свържат с БТК и след половинчасово интервЮ ще ми разрешат да проведа разговора??
А разговорите до полиция,пожарна,112,някои от които дори не е нужно да има поставена карта в телефона за да се проведат как ще стане работата,след като нямат право да ги блокират и всеки пишлигар може да продължава да се бъзика с тях??
Данни за всичко се събират,от догодина и чипове в документите с отпечатъци и проследяващ сигнал,без изплатени здравни осигуровки и сметки към ВИК,БТК и енерго няма да те пускат и на екскурзия дори да идеш,мен ми мирише на друга работа,ама ще поживеем ще видим.
Не е това начина да те карат да оставаш в БГ.
Едни далаверки пак,и всичко законспирирано в името на добруването на обикновения човечец.
Какво ми пречи да използвам уличен телефон за да правя лошото което съм си намислил???Или и там първо ще ме свържат с БТК и след половинчасово интервЮ ще ми разрешат да проведа разговора??
А разговорите до полиция,пожарна,112,някои от които дори не е нужно да има поставена карта в телефона за да се проведат как ще стане работата,след като нямат право да ги блокират и всеки пишлигар може да продължава да се бъзика с тях??
Данни за всичко се събират,от догодина и чипове в документите с отпечатъци и проследяващ сигнал,без изплатени здравни осигуровки и сметки към ВИК,БТК и енерго няма да те пускат и на екскурзия дори да идеш,мен ми мирише на друга работа,ама ще поживеем ще видим.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jordanpar написа:Една търговийка с лични данни ще започне сега.
Злоупотребите с телефон 112 няма да спрат никога. Винаги ще има такива, които ще си правят майтапи. Най-интересното е, че в България това се случва най-много. Манталитета на българина е такъв.
Относно документите с чипове - няма да се слагат в лични карти и шофьорски книжки за момента.
Дали това е начина да те накарат да останеш в БГ - 100 мнения по въпроса ще има. Ние ги избрахме тези, които да ни управляват и тях ще слушаме. Опитват се хората, ама нещо не се получава.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”