нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Мнениеот Layer » Чет 05 ное 2009 11:26

Всеки потребител на предплатени услуги е задължително да се регистрира*, за да използва своя предплатен номер.

За да направите регистрация е необходимо:

да посетите магазин от търговската мрежа на GLOBUL,MTEL,VIVACOM
да се идентифицирате с документ за самоличност
да подпишете Формуляр за регистриране на потребители на предплатени услуги
Документи, които са необходими за регистрация

За физически лица:

Лична карта, паспорт или шофьорска книжка
* за потребители под 14 години, както и за потребители от 14 до 18 години, които не притежават документ за самоличност, се събират данни за законните им представители;
За юридически лица и ЕТ:

С ЕИК - Удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му или заверено извлечение от търговския регистър

С БУЛСТАТ - Удостоверение за актуално състояние, издадено не по-късно от 6 (шест) месеца преди представянето му и копие от карта за идентификация по БУЛСТАТ

Крайният срок за регистрация е 31.12.2009.

ВАЖНО! В случай че потребител не предостави данните до крайния срок, изходящите му повиквания и изпращането на кратки текстови съобщения се спират незабавно за срок от един месец. В случай, че данните не бъдат предоставени в този едномесечен срок, GLOBUL спира предоставянето на предплатената услуга до предоставянето на данните, но не по късно от датата, на която изтича валидността на предплатената карта.

* Изискването, условията и сроковете за регистрация са на основание Правила за събиране на данни, необходими за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1 януари 2010 г, приети с Решение № 1085 от 3.IX.2009 г. на Комисията за регулиране на съобщенията.

Последна промяна от Layer на Чет 05 ное 2009 11:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: нещо полезно за притежателите на b-connect

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 05 ное 2009 11:31

за :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 са тия

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 05 ное 2009 11:36

kacarov_dupnitsa написа:за :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 са тия
а може би не са, все пак всички телефонни измами са точно от такива карти

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Чет 05 ное 2009 11:40

Много ясно, че трябва всички карти да са регистрирани на някакво име.
Като се обадят за откуп за отвличане, нали поне ще се види на чие име е картата и ще е някаква начална насока за полицията. А сега като има отвличане, единственото нещо което има полицията е изгоряла бус/автомобил, останал без никакви следи вътре.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 05 ное 2009 11:42

отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 05 ное 2009 11:44

Крайно време беше да се предприеме нещо с тези анонимните карти. Мангалите се оляха. Лошото е, че като ги хванат - 6 месеца на топло и ги пускат. После пак същотото...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 05 ное 2009 11:45

Vizor написа:отиваш с манго.. взимаш си бикънект .. и си готов..
пак не става!

Нали се сещаш, че тебе ще дърпат после. Аз лично на никой не бих взел карта или каквото и да било.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Чет 05 ное 2009 11:46

пак не става!

Ловят манго после казват му, че ще влезе в затвора, а там много бият и еб*т и манго почва да пее като Софито Маринова mhihi

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Мнениеот Layer » Чет 05 ное 2009 11:49

който иска да прави измами няма да си казва името на манго я. :screwy
те сега се продават предплатени карти с хубави номера за 100 лв.
после с гадни за 200 лв.
абе няма управия.

Последна промяна от Layer на Чет 05 ное 2009 11:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 05 ное 2009 11:49

А нека аз изкажа нещо отностно регистрирането на Прима картите.
Извадка от сайта на Мтел : http://mtel.net/mobiltel/services/prima ... 9c0ec6d30&

Код: Избери всички

Какви данни се предоставят?

* За физически лица български граждани - три имена и Eдинен граждански номер. Потребители, които започват ползването на предплатена услуга след 01.01.2010 г. трябва да предоставят и постоянен адрес.
    * За чуждестранни граждани – име, номер на паспорта (или друг документ за самоличност) и личен номер, ако има такъв. Чуждестранни лица, които не притежават личен номер представят номер на паспорта или друг еквивалентен документ за самоличност.
    * За юридически лица и еднолични търговци – наименование, седалище, адрес на управление и идентификационен код.
    * За потребители, които нямат навършени 18 години и нямат документ за самоличност се събират данните на родителите им (или попечители/настойници)

Имам си една такава прима карта от няколко години и не искам да я сменям с абонамент на Мтел защо няма да коментирам.
Отивам преди 2 седмици в мтел под халите и гледам опашка народ всеки регистрира картите.
Чакам си аз реда и наблюдавам как една млада надута девойка взима личните карти на хората и ги сканира. След това им подава парче хартия с място да се подпишат без изобщо да ги почака да четата или нещо такова.
Сядам аз тя ми иска личната карта аз и диктивум имета и ЕГН'то тя ми казва не можело да се регистрира без Лична карта аз и казвам ето напишете си ги от тук без да ми сканирате карта. Това не било скенер а четец който четял всичко и двете страни на картата ( ААА каква е разликата ???? )

Седим си един срещу друг и се гледаме. Аз я питам какво ще правиме тя ми повтаря едно и също без лични данни не можело. Поисках документа който го подава на всички да се подписват там пише накратко следното :
Съгласявам се изрично с това, че Мтел има право да използва данните на подписания.

Поисках да говоря с управител, нямало защото е било събота попитах кога ще се върне понеделник. Тази събота живот и здраве отново ще отида с разпечатка от техния сайт с опит да си регистрирам картата.
Ако и при глобул правят същото бъдете нащрек.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 05 ное 2009 11:52

npachovski написа:
пак не става!

Ловят манго после казват му, че ще влезе в затвора, а там много бият и еб*т и манго почва да пее като Софито Маринова mhihi

на манго и езика могат да му прережат след това.. и не само :)
начини винаги ще има.. и това няма да спре никой!
ще видим резултата съвсем скоро! гарантирам за това...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 05 ное 2009 11:55

То по тази логика щом се подписваш, че имат право да използват данните ти могат да правят какво ли не... Нещо не ми се връзва. Неможе да не е уточнено за какво се използват...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 05 ное 2009 11:58

npachovski написа:
пак не става!

На манго целия трудов стаж е от затвора и е верен фен на гАзис-плашиш куче със салам mhihi
Все пак това с регистрацията е нещо правилно(с изключение на декларацията)

Последна промяна от icoico на Чет 05 ное 2009 12:01, променено общо 1 път.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 05 ное 2009 12:00

Една търговийка с лични данни ще започне сега.
Едни далаверки пак,и всичко законспирирано в името на добруването на обикновения човечец.
Какво ми пречи да използвам уличен телефон за да правя лошото което съм си намислил???Или и там първо ще ме свържат с БТК и след половинчасово интервЮ ще ми разрешат да проведа разговора??
А разговорите до полиция,пожарна,112,някои от които дори не е нужно да има поставена карта в телефона за да се проведат как ще стане работата,след като нямат право да ги блокират и всеки пишлигар може да продължава да се бъзика с тях??
Данни за всичко се събират,от догодина и чипове в документите с отпечатъци и проследяващ сигнал,без изплатени здравни осигуровки и сметки към ВИК,БТК и енерго няма да те пускат и на екскурзия дори да идеш,мен ми мирише на друга работа,ама ще поживеем ще видим.
Не е това начина да те карат да оставаш в БГ.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 05 ное 2009 12:06

jordanpar написа:Една търговийка с лични данни ще започне сега.
Едни далаверки пак,и всичко законспирирано в името на добруването на обикновения човечец.
Какво ми пречи да използвам уличен телефон за да правя лошото което съм си намислил???Или и там първо ще ме свържат с БТК и след половинчасово интервЮ ще ми разрешат да проведа разговора??
А разговорите до полиция,пожарна,112,някои от които дори не е нужно да има поставена карта в телефона за да се проведат как ще стане работата,след като нямат право да ги блокират и всеки пишлигар може да продължава да се бъзика с тях??
Данни за всичко се събират,от догодина и чипове в документите с отпечатъци и проследяващ сигнал,без изплатени здравни осигуровки и сметки към ВИК,БТК и енерго няма да те пускат и на екскурзия дори да идеш,мен ми мирише на друга работа,ама ще поживеем ще видим.
Не е това начина да те карат да оставаш в БГ.

Злоупотребите с телефон 112 няма да спрат никога. Винаги ще има такива, които ще си правят майтапи. Най-интересното е, че в България това се случва най-много. Манталитета на българина е такъв.
Относно документите с чипове - няма да се слагат в лични карти и шофьорски книжки за момента.
Дали това е начина да те накарат да останеш в БГ - 100 мнения по въпроса ще има. Ние ги избрахме тези, които да ни управляват и тях ще слушаме. Опитват се хората, ама нещо не се получава.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”