От Пасат 5.5 ... накъде?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: От Пасат 5.5 ... накъде?
колега искам да попитам за лексуса на колко км дават по гаранция да се сменя маслото, защото имам един познат го карат на всеки 5000км да сменя масло,а тои кара доста и му се налага на всеки месец да влиза поне по 2-пъти за смяна на масло,което за съвременна кола си е направо смешно,а от финансова гледна то4ка да не говорим 

mladvampirTDI написа:Брабусе, то този СуперБ толко струва като нов.... Тоя е гол кат пушка.
Иначе и аз съм за А6 3.0 ТДИ, но след нова година. Само да споделя, че ако е типтроник, малсото на този автомобил за типтроника е над 500лв., а се сменя с двигателнототе така, пълна радост няма. А А6 с ръчка е .... ми shit
Леко ще опонирам тук,двигателното масло при точно тоя модел се сменя на 15К километра,независимо от общия пробег на автомобила,а трансмисионното на 40К,което погледнато щом според твоите думи е 500 лева за 40 000 километра при среден разход 9 на този автомобил е 3600 литра или 7200 лева за гориво го слагаме грубо.Още 500 лева отгоре за масло не са болка за умиране според мен.
Проблемите на всички автоматици на Ауди са точно заради това че доста хора или ги мързи или незнаят за тази подмяна на маслото на скоростната на всеки 40 000 километра,което сериозен пропуск е че не е отбелязано дори в техническите книжки на първите модели.
и аз да се намеся , мислил съм по въпроса за следваща каручка но ще е поне след година като вариантите за мен са 2
1 БМВ 330i за предпочитане комби след 2001(пада акциза
)
2 Субару Форестер Турбо 2005
и двете влизат в този бюджет до 25 000
иначе Пасата си супер и комфорт и качество на материали , трудно го бият другите марки от тоя клас незнам..
1 БМВ 330i за предпочитане комби след 2001(пада акциза

2 Субару Форестер Турбо 2005
и двете влизат в този бюджет до 25 000
иначе Пасата си супер и комфорт и качество на материали , трудно го бият другите марки от тоя клас незнам..
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rosy написа:Колега maimo, тия работи ги пишат в тестовете на Аутобилд. Факти колега, факти. Това е положението, японците са много по-напред в това отношение. Иначе ако някой ми даде една Мазда 6 веднага му давам голфа(4) без да се замислям
колега, не се мъчи да ги убедиш
аз лично знам за какво говориш- маздите новите са в пъти по-читави от фау-ве-то
били се обезценявали бла бал- ми нали я връщаш и почваш да плащаш нова, кво ти дреме
щото пък пасата стои все на една цена
айде стига
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Мазда 6 дизел с автоматични скорости май няма.И не знам как решихте че Маздата е класа над Пасата.
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Като човек на 25 години карал 3 различни марки,баща ми кара спортна италианска марка,няма да казвам каква-той ми каза след 400 хил км съм осънал едно"vw" е най голямата марка.Има по-скъпи и донякъе по-добри коли-но като цяло си е номер едно.Религията е ваген.Да,ава ми да карам неговата от време на време,да караме я рядко поради финансовви причини,но пасата си е пасат.Лека вечер на всички и да сте живи и здрави за да си карате колите(каквито и да са те).
- worldcoolesdude_
- Автомобил:
- Двигател:
los_tigros написа:jungleboy написа:Малко съм с предрасъдъци спрямо Лексус, но и никога не съм се качвал да бъда обективен.
Единствения ми по-дълъг допир с Тойота беше с една служебна Корола която карах половин година
и предпоследния Авенсис, който ми се стори пенсионерски.
Не, че Лексуса има нещо общо като клас с тези две. На външен вид ми допада доста, вътре като че ли е една идея по-тясна
от класа на Пасата, но наистина не мога да преценя преди да съм се качил в такова нещо. Ти имаш ли впечатления?
Имам впечатления от този автомобил:
http://www.toyota-ruse.com/index.php?ca ... rBy=&desc=
Карал съм го 6 месеца.Сега се опитваме да го продадем ама това е друг въпрос.Наистина е по-тесен от пасат.Това е защото е спортен автомобил.Просто реших,че може и да ти хареса.Ако идваш към Русе ще ти направя един тест драйв да придобиеш представа за колата.Иначе тя не ти е е във възможностите,но може да харесаш тоя тип коли.Исках да кажа,че и японското си го бива)))
Преди 4ас карах ис350 отново

- jungleboy
- Автомобил:
- Двигател:
Като че ли най-умното е да се изчака още 2 месеца да видим какво ще стане с акциза. Поразгледах офертите и в Германия има доста 525d/525i premium selection директно от дилърите на под 90к км за около 16 хил. евро , което с пазарлъка трябва да падне дори под 30к лв. Само да няма акциз!
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
сравенеие с маздата направо си седи на една цена.xаиде xаиде мазда по-4итава от vw тези ги приказваи на някои друг и в друг форум.
прав е колега като не могат да направят един дизел автомат какво ми ги xвалиш.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само едно ще ти кажа - за тия пари си вземам А6 2004г. 3.0 TDI 224 ps. Около 30 000 може да се вместиш, особено като се има предвид, че в началото цените май ще са доста надолу.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
dobrin написа:Само едно ще ти кажа - за тия пари си вземам А6 2004г. 3.0 TDI 224 ps. Около 30 000 може да се вместиш, особено като се има предвид, че в началото цените май ще са доста надолу.
Макар, че леко ще избягам от поддръзката си за e60, съм склонен да подкрепя Добри напълно. Съвсем нормално е от пасат да се скочи на по-големия батко на фауве - АУДИ!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съвсем честно мога да кажа, че това е един от малкото автомобили, в които съм влизал напоследък и съм оставал очарован - като оборудване, като дизайн, като удобство, като усещане. Просто се чувстваш като в президентския стол. Вярно, че екземплярът, за който говорим, беше с всичко, което може да се поръча като екстра, но усещането е супер!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
maimo написа:колега искам да попитам за лексуса на колко км дават по гаранция да се сменя маслото, защото имам един познат го карат на всеки 5000км да сменя масло,а тои кара доста и му се налага на всеки месец да влиза поне по 2-пъти за смяна на масло,което за съвременна кола си е направо смешно,а от финансова гледна то4ка да не говорим
Колега, чичо ми има внесен от Америка Lexus ES 350 и по книжка на всеки 5000 мили (в километри - 8000) трябва да се сменя маслото. Като досадното напомняне почва още на 4500 мили...
И на мен ми беше много чудно защо са толко къси интервалите, но явно си е така при Лексус
dobrin написа:Съвсем честно мога да кажа, че това е един от малкото автомобили, в които съм влизал напоследък и съм оставал очарован - като оборудване, като дизайн, като удобство, като усещане. Просто се чувстваш като в президентския стол. Вярно, че екземплярът, за който говорим, беше с всичко, което може да се поръча като екстра, но усещането е супер!
Така е,спор няма.
Лошото на точно този модел е че е почти двойно по-скъп за поддръжка от аналога му в лицето на БМВ-Е60 530д.
Дори Е-класа 320цди е по-евтин като месечни разходи.
Ако мога да го окачествя най-точно,това е автомобил с тежкарски вид,но прекалено нежна душа.
Е60 е автомобил който изисква по-малко паpи и грижи,а това са фактори съвсем не за подценяване в българската действителност.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам че много го хвалите Е60.Да ви питам нещо за рейките да сте чували?Турбините и те са супер здрави според човек който си го купи ново и смени три.Така че не знам кое му е евтино в подръжката.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”