Обороти на дизел
Обороти на дизел
Здравейте, вчера купих дизелово поло на 200 000км. Имам следното притеснение, смукачьт изглежда не работи и колата е винаги на 1000 оборота, без значение студена или топла. Какво може да предизвиква това и какви са нормалните и обороти? Благодаря.
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Re: Обороти на дизел
Ами колега не си уточнил точно коя година ти е полото и какъв мотор 1.9 , 1.4 или друг . Аз карам също дизелово поло 96 г . , 1.9 дизел и като го запаля студено оборотите са 1200 някъде а след 3 минути някъде падат на около 950 и така си ги държи . Честита кола
Със здраве да си я караш 

Благодаря колега. Колата е почти сьщата, само че е 97ма 1.9Д. Странното е, че оборотите са постоянно 1000. 950 не е ли сьщо високичко за дизел?
- Milanski
- Двигател:
Ами по - принцип на голфовете са някъде около 900 ама на нашите малки купета този мотор 1.9 им идва малко големичък и ако се намалят оборотите на 800 примерно , вътре в купето много се усилват вибрациите . По -добре не ги закачай ако ме питаш мен , но ти си знаеш .
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
jozord написа:Благодаря колега. Колата е почти сьщата, само че е 97ма 1.9Д. Странното е, че оборотите са постоянно 1000. 950 не е ли сьщо високичко за дизел?
А ти я включи на висока предавка с ниска скорост та да видиш като паднат оборотите под 950 какво става

- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Карай и си свиркай,моето е постоянно на 990 оборота-малко тресе волана но се свиква! Много безаварийни ти пожелавам-мотора е куче 

При мен са 950 като е студено и после се качват на 1000. Така и не разбрах защо, вакуума и жилото си бачкат но явно не както трябва 

Благодаря на всички
Имам още един вьпрос. Искам да сменя маслото, а не виждам кьде стои масленият филтьр. Сигурно като легна отдолу ше го видя 

- Milanski
- Двигател:
Да отдолу ще го видиш ( като застанеш пред колата с вдигнат капак е от предната страна на мотора ) .
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Стои вертикален и е забит на много кофти място... По-добре в сервиз да ти го сменят, не си заслужава мъките 

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже гледам има няколко теми за обороти на дизел искам да ви кажа че като минавах на тахн. преглед и ми мериха вредните газове, закачиха колата към уред измерващ точните обороти и те бяха с около 80 по-ниски от тези на таблото. Значи на таблото дава 960-980 а на уреда 900-910, според хората в сервиза уреда дава абс. точните обороти.....така че имайте едно наум !
Върни се в “Дизелови агрегати”