Знам, че темата за накладките е много разисквана, ама аз сега се триума. Та ще помоля за помощ и мнения. Интересува ме съотношението цена/качество. И понеже никога не съм карал с никоя от трите марки, ще помоля за помощ.Става въпрос за три вида предни накладки за пасат;
1. АТЕ - 61 лева (от Хеед91)
2.Бендикс - 40 лева (от Канекс)
3. Текстар - 60 лева
Накладки: триума се!!!
Re: Накладки: триума се!!!
scuba написа:Знам, че темата за накладките е много разисквана, ама аз сега се триума. Та ще помоля за помощ и мнения. Интересува ме съотношението цена/качество. И понеже никога не съм карал с никоя от трите марки, ще помоля за помощ.Става въпрос за три вида предни накладки за пасат;
1. АТЕ - 61 лева (от Хеед91)
2.Бендикс - 40 лева (от Канекс)
3. Текстар - 60 лева
Г2, с АТЕ съм и съм доволен. Спират добре и не се трият супер бързо, а аз доста спирам.
Другите не съм ги ползвал.
Проблем беше само докато улегнат, защото не сменях дискове този път.
АТЕ май се слагат фабрично на ФВ, без да го твърдя със сигурност. Така са ми казвали.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
feb написа:АТЕ май се слагат фабрично на ФВ, без да го твърдя със сигурност. Така са ми казвали.
Те VW излизат с различни спирачни системи , но определено ATE е една от тях.
Вземи си АТЕ няма да съжаляваш, недостатъка е само високата цена, но с времето през което ще ги ползваш ще се изплатят.
Твърдо вземай АТЕ няма да съжаляваш.Досега съм карал с АТЕ, Ferodo,Lucas и Pagid и най-доволен съм от АТЕ .Другите са ебах ти жмела или ще скърцат или ще се отлепят или ще се запалят.От тея дето ги изброих най-голямото дърво са Ferodo плътно следвани от Lucas ,а Pagid стават,но по-мое мнение не са по-добри от АТЕ.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бендикс съм слагал недоволен много.. загряваха яко, и не спираха добре...
Това от което съм оставал адски доволен беше Феродо.. вярно, че за 25 000 мешано се изтъркаха и цапат много в черно, ама пък за сметка на това спират уникално, и никога не са ми загрявали...
/с вметване, че по принцип пазя спирачки.../
Това от което съм оставал адски доволен беше Феродо.. вярно, че за 25 000 мешано се изтъркаха и цапат много в черно, ама пък за сметка на това спират уникално, и никога не са ми загрявали...
/с вметване, че по принцип пазя спирачки.../
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:feb написа:АТЕ май се слагат фабрично на ФВ, без да го твърдя със сигурност. Така са ми казвали.
Те VW излизат с различни спирачни системи , но определено ATE е една от тях.
Вземи си АТЕ няма да съжаляваш, недостатъка е само високата цена, но с времето през което ще ги ползваш ще се изплатят.
И как ще се изплатят бе колега...
Само не ми развивай теориите за компромисите и прочие... Карал съм с най различни марки ... разликите не са толкова огромни колкото цените им... Плюс това пази боже да опреш до едни накладки да те вадят от лайната...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
silent написа:И как ще се изплатят бе колега...
Само не ми развивай теориите за компромисите и прочие...
Теб загрявала ли ти е спирачка..? май не.... а да знаеш, че голфа по принцип има склонност към загряване?
А пак да знееш какво е да се "изпече" феродо?
Пък като си говорим за компромис..
Що не хванеш да си ковеш феродо.. Много е добро.. 5 кинта и имаш нови накладки.. Тате москала все с такива го кара...
Ей...
То хората нямаше да дават по 400 кинта само за дискове и накладки, ако нема смисъл..
Моля избягвай да даваш съвети, които могат да струват нечии живот.. това, че ще се набута повече или по-малко... се компенсира.. с ден два работа.. ама другото не.
И да ти кажа, че разлика от 50 см може да струва много повече от колкото си и помисляш... та на фона на това.. замисли се малко.. твърдиш че си карал с много накладки.. ми замисли се какво са 50 кинта разлика, и какво 50 см...
В това накладките да те вадят.. добре.. ама по тази логика, и АБС нямаше да има и еърбези и щехме си караме каручки..
Щото идеята е да мислиш преди да е станало.. не после да викаш ех мамка му що не мислих...
Щом движиш тон и половина с повече от 10 километра в час... никакви компромиси по отношение на начина му на спиране, или сигурността...
Това е моето мнение.. дано съм те накарал да помислиш и от другата гледка...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:silent написа:И как ще се изплатят бе колега...
Само не ми развивай теориите за компромисите и прочие...
Теб загрявала ли ти е спирачка..? май не.... а да знаеш, че голфа по принцип има склонност към загряване?
А пак да знееш какво е да се "изпече" феродо?
Пък като си говорим за компромис..
Що не хванеш да си ковеш феродо.. Много е добро.. 5 кинта и имаш нови накладки.. Тате москала все с такива го кара...
Ей...
То хората нямаше да дават по 400 кинта само за дискове и накладки, ако нема смисъл..
Моля избягвай да даваш съвети, които могат да струват нечии живот.. това, че ще се набута повече или по-малко... се компенсира.. с ден два работа.. ама другото не.
И да ти кажа, че разлика от 50 см може да струва много повече от колкото си и помисляш... та на фона на това.. замисли се малко.. твърдиш че си карал с много накладки.. ми замисли се какво са 50 кинта разлика, и какво 50 см...
В това накладките да те вадят.. добре.. ама по тази логика, и АБС нямаше да има и еърбези и щехме си караме каручки..
Щото идеята е да мислиш преди да е станало.. не после да викаш ех мамка му що не мислих...
Щом движиш тон и половина с повече от 10 километра в час... никакви компромиси по отношение на начина му на спиране, или сигурността...
Това е моето мнение.. дано съм те накарал да помислиш и от другата гледка...
Не бе от луната падам.. Вчера на кола се качихте и големи професори. станахте... Карайте си с квото искате аз мнението си го изразих.. Като подтекста беше че такива с накладки по 120 лева се трепят по пътищат и други трепят щото накладките им обратна тяга правят...
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
silent написа:...Вчера на кола се качихте и големи професори. станахте...
аз карам от онзи ден

и напълно подкрепям мнението на wili98.
гласувал съм за textar.

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
silent какво е твоето мнение по темата ???
Дотук само размисли
Който не е патил той не знае смени 3 пъти калпави накладки за 10 000км. , разори си дисковете пък да видим колко ще си на далавера.
Дотук само размисли
Който не е патил той не знае смени 3 пъти калпави накладки за 10 000км. , разори си дисковете пък да видим колко ще си на далавера.
Последна промяна от L&R на Вто 11 апр 2006 10:29, променено общо 3 пъти.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”