проблем с предницата на голф 4 Пд

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ludiafen
Автомобил:
Двигател:

проблем с предницата на голф 4 Пд

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 17:22

Коелги забелязвам тука на скоро голфа почна да прави някакви движения.Да ви обясна по подробно както си карам и настъпя газта и голфа го усештам сякаш поднася без да върти гуми или пък да правя нещо нарочно
бяга повечето на дясно и пак се връща и като настъпя спирачката същата работа имам чувството,че колата поднася обаче не поднася ами си сменя посоката за кратко време и пак се връща обратно.Пътувам с нея доста и на магистралата прави същата работа както си върви и прави едно ляво дясно ама се усещта сякаш аз въртя волана обаче волана си стой на едно положение.Дано да съм можал да ви обясна случая.Някой има ли идея от какво може да е или да се е случвало нещо подобно на някой?Благодаря ви предварително. :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с предницата на голф 4 Пд

Мнениеот morfei1 » Съб 07 ное 2009 17:42

Амортисьори, кормилна рейка.

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 17:48

Винаги колегата морфей първи на помощ.Благодаря ти! от амортисьори не ми се вярва да е друго ме съмнява
то сякаш го прави от това че гумата както карам се клати за малко може би само едната.Гумата от какво може да се клати понякога предница вобще не съм правил.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 07 ное 2009 18:13

Така както го описа, правише колата на колегата Luciano, излезна рейка. Вдигни колата на крик и пробвай дали има луфт - напред/назад, нагоре/надолу.

Износените амортисьори се усещат при висока скорост, неравности по пътя, завои силен вятър.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 07 ное 2009 18:18

тампони на задния мост

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Съб 07 ное 2009 18:57

тампони заден мост
крив заден мост :shock
накрайници
шарнири

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 18:57

утре ще я вдигнаи тогаз ще си пролечи на каде отиват нещата дано не излезе нещо по голямо.

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 19:04

Ludiq написа:тампони заден мост
накрайници
шарнири

Колега незнам обаче само предницата има проблем.Сега представи си караш няма значение с колко примерно с 80 км както си караш колага прави едно размърдване върви направо и извенднъж променя посоката си на движение на ляво или дясно за малко и пак се оправя.

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Съб 07 ное 2009 19:20

ludiafen написа:
накрайници
шарнири

Колега незнам обаче само предницата има проблем.Сега представи си караш няма значение с колко примерно с 80 км както си караш колага прави едно размърдване върви направо и извенднъж променя посоката си на движение на ляво или дясно за малко и пак се оправя.

Напълно ти рабирам проблема защото съм го имал същия.
Настъпвайки на 2-ра примерно и колата се понася цялата примерно наляво.
С 70км/ч примерно при по рязко спиране предницата се разлюлява наляво надясно,все едно има сериозни луфтове.
Аз бях си кривнал задния мост и след смяната му.проблема с заклащането като че ли изчензна.Също този и със спирането.Остана само едно такова сеене по патя и волана ми олеква.
Имам два разбити шарнира и заден тампон на носача.От там като вдигна колата на крик и при заклаштане на гумата усещам лек луфт.Отдавам го на шарнира.
За това както ти казаха колегите вдигни колата на крик(най-хубаво ако имаш канал)поразклати колелото.И виж да ли имаш някъв луфт.С малка щангичка си провери тампоните на носача и тампоните на задния мост.
Ако нямаш проблеми със задния мост мисял че проблема ти идва от:
-накрайници
-рейка(вътрешен луфт)
-шарнири(доста разбити)

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Съб 07 ное 2009 19:38

Ludiq написа:
ludiafen написа:
накрайници
шарнири

Напълно ти рабирам проблема защото съм го имал същия.
Настъпвайки на 2-ра примерно и колата се понася цялата примерно наляво.
С 70км/ч примерно при по рязко спиране предницата се разлюлява наляво надясно,все едно има сериозни луфтове.
Аз бях си кривнал задния мост и след смяната му.проблема с заклащането като че ли изчензна.Също този и със спирането.Остана само едно такова сеене по патя и волана ми олеква.
Имам два разбити шарнира и заден тампон на носача.От там като вдигна колата на крик и при заклаштане на гумата усещам лек луфт.Отдавам го на шарнира.
За това както ти казаха колегите вдигни колата на крик(най-хубаво ако имаш канал)поразклати колелото.И виж да ли имаш някъв луфт.С малка щангичка си провери тампоните на носача и тампоните на задния мост.
Ако нямаш проблеми със задния мост мисял че проблема ти идва от:
-накрайници
-рейка(вътрешен луфт)
-шарнири(доста разбити)

да утре ще го направя това еми то на тез пътища още какво да стане?така си е всяка година ще правим ходова част на колите си мани мани незнам!Все пак ти благодаря за информацията доста е полезна утре ще наблегна на тез неща дето си ги описал!Всико най-хубаво колега. :beer

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 07 ное 2009 19:42

тампони на носачите

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Съб 07 ное 2009 22:12

И аз залагам на тампони на носачите

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Сря 11 ное 2009 13:10

Колеги проблема е следния!Едната гума лекичко се мърда нпред назад смисъл когато я дърпаш към тебе и я буташ навътре свалих я и се чува този звук от кормилната щанга някаде отвътре на нея в средата на голфа!
и като размърдам волана пак се чува от същото място самата кормилна щанга мърда и лекичко трака когато я буташ!

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 11 ное 2009 13:15

Така както го обясняваш в първия пост си мисля, че е рейката...мойта като се разби също не можех да я вкарам в пътя

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Сря 11 ное 2009 13:51

Не колега обясних го горе както трябва обаче проблема се оказа от кормилната щанга самата щанга има луфт когато я мърдаш се чува едно тък тък разбираш ли ме и то само в едната страна другатра страна няма проблеми незнам от какво може да е обаче звука се чува от там кадето излиза щангата има даже едно гумено оплатнение а дали може да се оправи това нещо?

Върни се в “Дизелови агрегати”