Конвектор, баня

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Конвектор, баня

Мнениеот Един » Пет 06 ное 2009 21:47

XpacTa написа:Казвам го, защото печката си е печка - не знам Adax-а какво ще има в повече от тази, пък предполагам че ще му искат 100-тина лева.

Даже 140 му искат, но е малко странно да вземаш насериозно печка за 10лв. Един гол реотан с щепсел може и за 5 лв. да се сглоби.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 06 ное 2009 22:56

убиици на електромери са тия устроиства. :bishop ...Само много уважителна причина трябва да имаш за да си сложиш такова нещо. :roll:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Съб 07 ное 2009 9:30

Е кварцовата на Адакс да не работи с черна магия. Същото е. А печката я вземам насериозно, защото съм с такава в банята и си върши работа. Вярно че за 20 лева я взех, не за 10, ама ако исках можех под марката Дипломат да я взема за 40-тина сигурно. Като цяло всички тея печки са си едно и също - навремето се казваше ИНА-02 май. Никого не принуждавам да си постави такава печка, просто давам информация за да направите информирано решение какво да купите.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 07 ное 2009 19:04

Ниската цена на устройството обикновено е съпроводено с висок разход (на енергия примерно). Както евтините лазерни принтери после печатат скъпо единично копие.

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Съб 07 ное 2009 19:14

Колега, всички електрически уреди (без климатиците) харчат толкова ток колкото пише.
Няма значение печката каква марка е, щом е 2кВ, значи толкова харчи.
Говорили сме и в други теми, че тия Адакс и разни други такива марки искат токова много пари,
не защото печките им са по-икономични, а просто защото имат по-точни релета, и защото самото нагревателно
тяло се загрява до по-ниска температура и така изгаря по-малко кислорода от въздуха.
С други думи отоплението на думи с тях би трябвало да е по-комфортно, но че са по-икономични е леко казано невярно.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 07 ное 2009 19:44

Аз между другото в Банята при нашите имам ИНА-02 и е на има няма 25 години mhihi и си работи перфектно.Само вместо ключ съм с контакт
Храст направихте ли вратата? :deal

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Пон 09 ное 2009 9:04

Не - разсъхна се работата за тая година. Догодина ще видим.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 09 ное 2009 9:56

Преди да сложа климатиците бях с четири Адакса в апартамента , сметките за тока бяха направо потресаващи :shock На един сезон бяха и ги свалих и продадох на комшията на символична цена. Тази зима отново има проблеми човека с инсталацията долу в таблото на входа, направо му топат бушоните и жиците тия Адакси. Както каза колегата по горе : това са убийци на електромери mhihi и трябва верно много уважителна причина за да си сложиш нещо такова при това за толкова пари. За банята аз също съм заложил на кварцова печка от 10 лв, топли перфектно на метър разтояние от нея направо не се седи. :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”