Избор на Голф 4? Какво е вашето мнение?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 27 мар 2006 19:03

mam_mike написа:...

да, бързичко карам, признавам си - ограниченията спазвам само в населени места. Често проповядвам внимателно шофиране, заради една част от работата ми, но друга част пък ми дава възможност да беснея безопасно на воля. Така или иначе имам повече бензин от колкото кръв във вените. :D Има нещо друго, че на тази кола 160 си е съвсем нормална скорост. Особено на хубав път си заспива. Разликата м/у Golf III и Golf IV е значителна като комфорт и обезшумяване. Много ми допада и на мен, защото наистина е компакта, удобна кола, която е чудесна за градско и извънградско пътуване дори и на дълги разстояния. Много ми е уютно вътре. Успокоява ме тази кола .. не знам защо, но ме успокоява?! Всъщност говоря глупости .. не пропускам да накажа някой рацер с Е36 от групата, BMW е най-добрата и най-бързата кола ;)

Абе Golf-а е най-великата кола бе!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 27 мар 2006 19:43

mam_mike написа:LoL "Sir T" ти си я караш колата мажката :) аз всащност едно време карах така като теб, обаче последните години гледам по кротко да карам и си спазвам знаците :) всъщност се спрях на голф4 защото ми харесва отвънка и отвътре и освен това е компактен, а и за 90кг човек и то понякога x4 такива ще е приемливо. освен това карам 90% в софия и ако е дизел и икономичен (под9/100 т.е. да ми харчи по малко от на бензин). имам впечатления от 1.4 тди което дава макс 6/100 във задрастванията във софия и затова търся такава кола за градски условия и малко извънградско...надявам се съм се спрял на правилния избор :)

Специално с 4Х90кг пътници поне на двама от тях ще им е доста тесничко! Колата е много широка странично но мястото на задните седалки за краката е меко казано недостатъчно! Ама то не може всички хубавини на едно място :wink:

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Пон 03 апр 2006 20:42

Чудех се дали да пусна нова тема, но видях тази и ще пиша в нея.

Та, за какво иде реч.
С баща ми ще купуваме кола и ни попадна една 4-ка 1.4. Колата е много пазена, просто вътре си мирише на новичко и след подробен оглед съм абсолютно склонен да вярвам, че тези 130к километра са кажи-речи реални. Бащата я е карал - казва, че с 140 се държала много добре, като цяло и си ускорява плавно. Което е недостатъка, за рязко ускорение може да забравим, но то се очаква с този малък мотор и мисля може да се преживее. За разхода да питам, по каталог пише 5 и нещо междуградско и 8 и нещо градско, което ми се струва доволно - цифрите предполагам са горе-долу отговарящи на истината?
Бащата е бил съученик със собственика на автокъщата и му я дават за 1000 лева по-малко, разбирай - 11 хилки(има си цд кенуд и цд чейнджър 10 диска). Ясно, че моторът може и по-добър да е, но си мисля, че предвид цветущото състояние на колата, офертата сякаш не е за изпускане.

И да уточня, по принцип спортно каране и рискове на пътя са чужди и на мен, и на бащата. По-важно е работа да върши и да си пърпоря наляво надясно с една наистина красиво изглеждаща кола като този голф, без кой знае колко голям разход.

Е, чакам някое мненийце :)

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 03 апр 2006 21:03

55kW/5000 min-1
126Nm/3300min-1
макс. ск. 171
разход
8.9 градско
5.3 извън
6.6 смесено

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 03 апр 2006 21:07

Ами по-горе мисля, че има мнения за 1.4
Лично аз смятам, че е доста слаб за тази кола. Разхода както и да го смяташ, градско ще се върти коло 10 независимо дали е 1.4; 1.6 или 1.8.
Извънградско пак има значение как я караш - в най-добрият случай ще ти гори 5 ако я караш с 80-90, но всяка кола ще гори при това положение 6-7.

Аз не бих си взел 1.4 VW, освен ако не е Лупо

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Вто 04 апр 2006 7:03

Благодаря за своевременните мнения!
Така като гледам сигурно ще я вземем(макар че съм си с едно на ум още откакто чух, че е 1.4 и с две на ум откакто прочетох и мненията тук), пък и щом на баща ми му е харесал толкова, надали ще успея да го разубедя. Просто не вярвам да попаднем на толкова запазен екземпляр 1.8Т или 1.9 ТДИ - или ако случим, ще е на цена 14+ хилки. 3-4 бона не са малко пари, както и да го гледам.
Утре сигурно ще я караме на диагностика и в най-скоро време ще сме колеги, както се очертава(то дори да не вземем тоя голф, пак ще е ФВ 95%).

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Вто 04 апр 2006 7:43

musura написа:Лично аз смятам, че е доста слаб за тази кола. Разхода както и да го смяташ, градско ще се върти коло 10 независимо дали е 1.4; 1.6 или 1.8.
Извънградско пак има значение как я караш - в най-добрият случай ще ти гори 5 ако я караш с 80-90, но всяка кола ще гори при това положение 6-7.

Аз не бих си взел 1.4 VW, освен ако не е Лупо

и аз съм на същото мнение, писахме го не веднъж, но повечето тук сме с по-тежки крака mhihi

Ако си спокоен и уравновесен шофьор колата ще ти върши работа, просто при изпреварвания извън града ще се налага да си преценяваш повече карането, но всъщност не знам от каква кола слизаш и каква мощност има тя .. Като купих моя 1.6 (101к.с.) слязох от по-бърза кола, но първия месец се возих и бях много щастлив, докато не тръгнах за София и видях, че трябва повече мощност просто за мен, стила ми на каране не е за тази кола. Едно е сигурно, ще ти е комфортно, разхода ще ти е аналогичен с моделите, които е посочил колегата горе и не само 140, а и 180 ще поддръжа, просто ще гори повече от 1.9TDI и 1.8Т при тези скорости. Купето идва малко тежичко за този двигател.
Щом колата е много запазена и не сте състезатели - мятайте се! И чакаме снимки .. :wink:

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Вто 04 апр 2006 13:57

Значи аз по принцип да си уточня, че съм на 17(колата ще я наследя просто догодина, живот и здраве) и още нямам правоспособност да шофирам(уж де), което не мисля ще ме прави кой знае колко по-низш член на форума, надявам се искрено поне :P
Сеа, би било тъпо да се правя на някъв шофьор и на по-голям и по-знаещ, отколкото съм, има време за всичко.
Та в тоя ред на мисли - наистина виждам компетентни хора тук, готови да дадат акъл и да помогнат с каквото могат при нужда - което в днешни дни си е манна небесна.

Обратно на темата, карал съм и съм се возил много в Suzuki Vitara 1.6 16в 90-95(която е 97 коня, макс скорост 152, 132 въртящ момент и 0-100 14 секунди) на 250000 км, което разбирате не е нещо особено като мощност и следователно не съм свикнал на кой знае колко високи скорости. Другото, което си карам и в момента при възможност,(например на село) е жигулка :) Така че надали голфа 1.4 ще ми се стори слабичък :)

Стискайте палци утре на диагностиката да не излезе никъв проблем и я взимаме най-вероятно. Определено и ще се похваля със снимчици :)

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Вто 04 апр 2006 14:18

Ако колата е добра и не ти пречи че мотора е отвратитлено малък за това купе го взимай,аз лично не бих направил такъв компромис в никакъв случай,моного ми е слаб тоя мотор на мен,а пък и стова тежко купе разхода ще е същия ако не по-голям от на 1.6,1.8

Потребителски аватар
Iv4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv4o » Вто 11 апр 2006 9:43

Справка за технически характеристики тук
на руски

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Вто 11 апр 2006 11:52

Значи най-компетентно мнение искаш от Томкет или Sir T както е последно, той е по 4-ките...както и да звучи това 8)

Иначе следващата мисля да взема или 1.8Т /най-вероятно/ или 1.9...дизелчето. Определено нищо друго като двигател от 4-ките!

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 11 апр 2006 12:03

Ами момчета .. аз само да споделя челен опит.... В неделя се върнах от Германия, ходих с мойта кола. Там по магистралите коли бавно не се карат. Просто да ви кажа, знам че немските коли много ги хвалят, ама ВЕРВАЙТЕ ми аз карах със 160 поради скоростния идекс на зимните гуми, ама онези момчета ме изпреварваха се едно съм спрял, някакъв кошмар, даже доживях едно туинго да ме задмине със 180 някъде.... :horror: Изобщо не споменавам горните класове автомобили дето шпореха с 300 сигурно... така че правете изводите за двигателите...... Мисля че в Италия има ограничения.....

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 11 апр 2006 12:12

Какъв е проблема да се кара бързо техническата подръжка е важна предпочитам колата да е карана с 200 и да е сменяно маслото по книга, отколкото с 120 и да е сменяно над 100х. за 1-ви път .

Голф4 е добра машина, особенно с двигател от 1,8 нагоре.
Проблема е високата цена за разлика от наборите си от същия клас.
Трябва да се отчете и факта разликата м/у 1,4 и 1,8Т като цена е доста голяма по мои наблюдения за 1,9 ТДИ също, така че всеки според възможностите си

:wink:

Последна промяна от L&R на Вто 11 апр 2006 12:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 11 апр 2006 12:14

relaxxx написа:...... Мисля че в Италия има ограничения.....

Ахам има ->5 км/ч в градовете!Първа на полусъединител! И нЕма здрава броня и калник!
Спора дали Немско или Италианско сме го дъвкали много, важно е правилния подбор и повечко късметец. Иначе и от Лапландия да е все тая. 8)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 11 апр 2006 13:06

[quote="L&R"]Какъв е проблема да се кара бързо техническата подръжка е важна предпочитам колата да е карана с 200 и да е сменяно маслото по книга, отколкото с 120 и да е сменяно над 100х. за 1-ви път .

Ами проблема е че като караш на границата на възможностите на колата двигателя си заминава мнооого бързоооо , колкото и да му сменяш маслото. Ти представяш ли си туинго да шпори със 180??

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”