нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Eee
Автомобил:
Двигател:

Re: нещо полезно за притежателите на всички предплатени карти

Мнениеот Eee » Пет 06 ное 2009 14:08

Дашо написа:Телефонните измами се извършват ВИНАГИ от предплатени карти.
Когато е отвлечен човек, похитителите ВИНАГИ използват за връзка предплатени карти.

Ако има поне 1 държава е Европа, където продават предплатени карти без документ е достатъчно да отиде потенциалният измамник дотам и да си вземе 20-30 броя резерв. Има си роуминг и ще бачкат и тук. Тъй че категорията "похитители" ги задрасквам - регистрацията няма да им промени особено дейността. При измамниците е по-различно, но според мен винаги може някой скитник да им купи карта и дори да го хванат после (ако могат да открият къде се намира), той ще каже "дадох картата на едни хора, не ги познавам". Просто ще им усложнят малко работата - иначе мисля че могат да ги ловят и сега, но няма желание.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 06 ное 2009 19:25

Мобилните оператори боб хвьрлят те за нашите данни да ви кажа аз, ама аиде. Дьржавата ги натиска според мен. Пьк и отидеш в общината например оп лична карта, отбиеш се с някоя приятелка на хотелче опсс лична карта,в банката лична карта, никои не те пита дори искаш ли не искаш ли, е за кви пет лева говорим за кви лични данни и други такива.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 06 ное 2009 22:36

:patriot А мисля може и така...ако искаш да си дадеш данните цената на картата да ти бъде 5 лева...а ако не искаш....примерно 100 лева. За какви лични данни говорите? Има ли нещо което може да се скрие в малка България? Още като си се родил и се знае всичко за тебе....просто някои трябва да поиска инфо за теб и готово.Маи параноята ни е много голяма. :roll: така си мисля аз :roll: п.с.Да се притесняват тия с многото пари...аз имам само една кожа на гърба и чифте пищови :D :beer Да живее България!!!!!! :patriot

Последна промяна от drago_tr на Пет 06 ное 2009 22:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 06 ное 2009 22:39

Въпросът по-скоро е откъде накъде ще искат да снимат картите - иначе за данните е все едно. Другата интересна аномалия, която забелязах в някои от формулярите е съгласието да получаваш рекламни съобщения - да не се окаже, че цялата работа е после да побъркат народа от sms-спам и ако някой се оплаче да му извадят "документа" че е "съгласен"...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 06 ное 2009 22:44

Правилата за регистриране на потребители на предплатени SIM карти са рестриктивни, небалансирани и в разрез с интереса на клиентите. Това е записано в становището на Мобилтел относно реда и начина, по който операторите ще събират данни за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1 януари 2010 г. От компанията настояват срокът за регистрация на настоящите потребители да бъде удължен с две години до декември 2011 година, каквато е практиката в Испания. Крайният срок, предвиден от КРС, а именно 31 декември тази година, не е съобразен с големия брой клиенти на предплатени SIM карти, коментират още в становището си Мобилтел. Според заложеното в правилата, ако потребителите не се регистрират в този срок, те няма да имат възможност да използват услуга, за която предварително са заплатили, без да е предвидена компенсация за тях. КРС предвижда също регистрирането на абонатите, използващи предплатени услуги, да става лично. Това предполага посещение на място в обект на оператора, загуба на време и излишна бюрократичност и ще доведе до затрудняване на клиентите, категорични са от оператора.
Това мислят от Ментел.Никой оператор не е възторг от идеята защото ще лъсне наяве реалният брой абонати :mrgreen:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 06 ное 2009 22:48

icoico написа:Правилата за регистриране на потребители на предплатени SIM карти са рестриктивни, небалансирани и в разрез с интереса на клиентите. Това е записано в становището на Мобилтел относно реда и начина, по който операторите ще събират данни за идентифициране на потребители на предплатени услуги преди 1 януари 2010 г. От компанията настояват срокът за регистрация на настоящите потребители да бъде удължен с две години до декември 2011 година, каквато е практиката в Испания. Крайният срок, предвиден от КРС, а именно 31 декември тази година, не е съобразен с големия брой клиенти на предплатени SIM карти, коментират още в становището си Мобилтел. Според заложеното в правилата, ако потребителите не се регистрират в този срок, те няма да имат възможност да използват услуга, за която предварително са заплатили, без да е предвидена компенсация за тях. КРС предвижда също регистрирането на абонатите, използващи предплатени услуги, да става лично. Това предполага посещение на място в обект на оператора, загуба на време и излишна бюрократичност и ще доведе до затрудняване на клиентите, категорични са от оператора.
Това мислят от Ментел.Никой оператор не е възторг от идеята защото ще лъсне наяве реалният брой абонати :mrgreen:

...Абе намирисва ми че ще стане като със смяната на номерата на колите....ще се извият едни опашкииииииииииииииииииии :welcome_to_group

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 06 ное 2009 22:57

На мен ми намирисва, че към средата на декември ще се появи отсрочка от половин-една година. Просто не я обявяват отсега да пробват колко ще успеят да регистрират. Иначе въпреки, че мотивите са различни - тоя път съм на 1 мнение с мтел.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 07 ное 2009 19:09

Един написа:На мен ми намирисва, че към средата на декември ще се появи отсрочка от половин-една година. Просто не я обявяват отсега да пробват колко ще успеят да регистрират. Иначе въпреки, че мотивите са различни - тоя път съм на 1 мнение с мтел.

Най - вероятно така ще стане ...
Все пак при нас, се знае, че нищо не се прави на време ... винаги има закъснения ... типично по анадолски :evil:

Потребителски аватар
mladen0101
Автомобил: polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот mladen0101 » Съб 07 ное 2009 19:59

ами какво да ви кажа колеги тука в GR мога да си купя колкото и каквито искам предплатени карти данни не се изискват тва у БГ кой го измисли незнам поредната подигравка с народеца е за мен не мисля 4е така ще се намали престъпността закони требват а и да се спазват е най важното нема култура в съзнанието ни освен тва мнооо куропция бе хора то каде ли не се краде и вла4и по света ама като у нас май нема хващат го с подкуп и го пускат с порицание??? :banghead:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 08 ное 2009 9:04

mladen0101 написа:ами какво да ви кажа колеги тука в GR мога да си купя колкото и каквито искам предплатени карти данни не се изискват тва у БГ кой го измисли незнам поредната подигравка с народеца е за мен не мисля 4е така ще се намали престъпността закони требват а и да се спазват е най важното нема култура в съзнанието ни освен тва мнооо куропция бе хора то каде ли не се краде и вла4и по света ама като у нас май нема хващат го с подкуп и го пускат с порицание??? :banghead:

Хммм...щом смяташ така- имам лоша новина за теб:
Prepaid cell phone cards in Greece lose anonymity starting November 2009

Measures first proposed in February to end anonymous prepaid cell phone cards in Greece should have taken effect at the end of July 2009, along with a 12 percent tax and higher monthly subscriber rates.

However, consumers enjoyed lower prices until September 15 before the 12 percent tax was applied, and the registration of SIM cards was stalled due to political bickering and mobile/cell phone companies refusing to cooperate. After the government changeover on October 5, it was decided this law would be upheld and phone companies will be implementing it starting November 8, 2009.
The deadline to convert is June 30, 2010. Those failing to comply during the one-year transition period will have their SIM cards disabled on July 30, 2010.

Read more: http://livingingreece.gr/2009/05/24/pre ... z0WFWQVmMP

Read more: http://livingingreece.gr/2009/05/24/pre ... z0WFVJv1O9

Играе ли мечката у комшиите... :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 08 ное 2009 11:18

mladen0101 написа:... за мен не мисля 4е така ще се намали престъпността закони требват а и да се спазват е най важното нема култура в съзнанието ни ...

Такава промяна в съзнанието на хората не става по желание. Всеки харесва слободията! Трябва с всевъзможни позволени начини, хората да се принудят да спазват законите. То и сега си има правна регламентация във всички обществени сфери, но почти никакви правила не се спазват ... Така че, трябва мършата в нашата родина да се понатисне ...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 09 ное 2009 11:56

Тва с регистрацията не може ли да стане онлай или по телефона нещо?

Eee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eee » Пон 09 ное 2009 14:02

AmW написа:Тва с регистрацията не може ли да стане онлай или по телефона нещо?

Ако е онлайн представяй си колко верни ще са данните.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 10 ное 2009 22:49

AmW написа:Тва с регистрацията не може ли да стане онлай или по телефона нещо?

Само лично става (или с опълномощено лице)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 13 ное 2009 0:26

А до кога са сроковете за регистриране, защото леко не съм в БГ за момента и не искам да ми отиде номера който пазя от 6-7 години :/

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”