Как да свържа фаровете към контактния ключ на B3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да свържа фаровете към контактния ключ на B3
Как да свържа фаровете към контактния ключ на B3.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Как да свържа фаровете към контактния ключ на B3
Какво? Каква ти е идеята колега?
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че идеята на колегата е че като даде на контакт и фаровете му да се пускат сами понеже ги забравя
, но нека си каже той де

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Погледни схемата със сигнал от Алтернатора!
viewtopic.php?f=11&t=119163&hilit=%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да точно това е идеята, автоматично да ми се пускат фаровете, та да питам ако някой може да даде линк на ел. схемата на Пасата. По конкретно ме интересува от къде идват 12v за фаровете.
П.С Преди бях намерил много добри ел. схеми за пасата в един руски сайт, оцветени според цвета на проводника, но сега нещо не мога да намеря сайта.
П.С Преди бях намерил много добри ел. схеми за пасата в един руски сайт, оцветени според цвета на проводника, но сега нещо не мога да намеря сайта.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Това означава че тока от акумулатора първо ще иде за захранване на фарове, а не за запалване, а стартовия ток за запалване е най-големия консуматор и би трябвало да е в обратен ред.
При судено време и леко разреден акумулатор .... може да се окаже кофти конфигурация.
Така поне си мисля аз ...
А инвестиция в едно DRL устройство ?
При судено време и леко разреден акумулатор .... може да се окаже кофти конфигурация.
Така поне си мисля аз ...
А инвестиция в едно DRL устройство ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
DRL устройство съм съгласен стига някой да ми каже от къде и как да се сдобия с такова, и естествено срещу каква сума.
А другия вариант от прочетеното до сега е за релето към генератора, струвами се че ще се избегне споменатият от теб проблем?
А другия вариант от прочетеното до сега е за релето към генератора, струвами се че ще се избегне споменатият от теб проблем?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши лс на L&R . Неговите устройства са прекрасни, монтажа елементарен, работят безпроблемно, правят още доста неща покрай пускане на фаровете. Цената преди 2 години все още беше 30лв+доставка, сега не знам дали все още се занимава да ги прави, но ако да, не се замисляй - това е истината (а и са проектирани с VW на ум).
Поздрави.
Поздрави.
- dancing_niki
- Скиора
dj_tuhla написа:Пиши лс на L&R . Неговите устройства са прекрасни, монтажа елементарен, работят безпроблемно, правят още доста неща покрай пускане на фаровете. Цената преди 2 години все още беше 30лв+доставка, сега не знам дали все още се занимава да ги прави, но ако да, не се замисляй - това е истината (а и са проектирани с VW на ум).
Поздрави.
Абе хора, нали по-горе писах. L&R оше се занимава с такива работи, ето го и сайта за същите неща които той прави: http://drl.hit.bg/
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може много елементарно само с едно реле - прекъсва се главния захранващ + на ключа за фаровете (май беше дебелата му червена жица) и се прекарва през едно реле,което се управлява от контактния ключ.Аз го направих на Пасат-а ми още преди 2 години и си е благодат.Хубавото е,че ако си спрял някде на едно място и си угасил колата ако копчето за фаровете е оставено на пуснати фарове като цъкнел лоста за мигачите светват и двата габарита..което показва,че има кола там.Съответно ако си угасиш копчето за фаровете си свети по стандартната схема.
Т.е. с това реле не се губи идеята да се остави колата спряна само на габарити.
Работа е за няма 20 минути.
Успех!
Т.е. с това реле не се губи идеята да се остави колата спряна само на габарити.
Работа е за няма 20 минути.
Успех!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:Абе хора, нали по-горе писах. L&R оше се занимава с такива работи, ето го и сайта за същите неща които той прави: http://drl.hit.bg/
Е, дал си някав сайт, без пояснения, то такива устройства за тези пари и в конрад продават някакви, ама де да ги знае човек кви са що са

- dancing_niki
- Скиора
Айде да не спамиме темата, но ако някой си беше направил труда да влезне в сайта ще види и колата от аватара на L&R и контактите които му цитират името, и... айде да не издребнявам. Аз лично имам инсталиран DRL5, но скоро може да си метна и 6-ца, понеже обичам такива хитринки в колата и все най-новото да е