niks76 изхвърли ми маслото през аспуха
niks76 изхвърли ми маслото през аспуха
niks 76 питам теб виждам че даваш винаги вярни диагнози колата ми е Г4 ТДИ110к 98г губеши ми се малко мощноста след направената диагностика ми казаха че по електрониката всичко е ок но колата пак не беше добре тогава реших да проверя гърнето да неби да е задръстено и след като го смъкнах реших да я пробвам без гърне как върви по настъпах я малко и след 5 6 км огромен дим зад мен изгасих колата и проверих маслото няма го как мислиш дали 100процента е турбо или счупено бутало или разместен повдигач или водач как точно мога да установя повредата преди да отварям двигатела че скоро сменях сигменти и осн лагери много щте ти бъда благодарен за съвет
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: niks76 изхвърли ми маслото през аспуха
прилича ми на счупено турбо но нека кажат колегите
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Миналия ден едно Рено счупи турбината и качи маслото в смукатела, и няма да ти казвам какво стана.....та може и твоето да е тръгнало да си заминава....откачи тръбата на входа на турбото, тази която отива от въздушния филтър и виж как е оста на турбината и дали има масло 

MuTa4eTo написа:Миналия ден едно Рено счупи турбината и качи маслото в смукатела, и няма да ти казвам какво стана.....та може и твоето да е тръгнало да си заминава....откачи тръбата на входа на турбото, тази която отива от въздушния филтър и виж как е оста на турбината и дали има масло

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
bobo_2002 написа:niks 76 питам теб ........
Що не го питаш на лични?

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
а вие що отговаряте като не питат вас 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Geleto написа:bobo_2002 написа:niks 76 питам теб ........
Що не го питаш на лични?
ifidik написа:а вие що отговаряте като не питат вас

Последна промяна от Dobromirski на Пон 09 ное 2009 6:05, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега сас сигурност за мен е турбо.само внимаваи 4е преди време правих един леон 110коня само 4е тои бе6е набил маслото на кам двигателя и след това прави детонация и няма гасене.а резултата бе6е 4е две от биелите се бяха показали през блока да ме видят как сам.така 4е внимаваи.успех
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за високото мнение колега ,но има и други колеги които са в 4ас с дизела във форума ,а и отговор на питането ве4е си полу4ил-за мен също е турбо за смяна
извинявам се на всички ако съм обидил някого не съм го направил нарочно просто бях много притеснен и niks 76 ми беше пред очите във форума извинявам ви се още веднъж колеги смятам че ме разбирате какъв ужас съм преживял вчера сега по темата да ви споделя точно какво се е случило от 2те злини по малката остичката на турбото се е счупила а маслото го изхвърля от другата страна към ауспуха той е горещт и затова този голям дим сега за ново турбо ми искат 1460 лв може ли някой да ме орентира в цени и магазини
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
От 2 седмици търся турбини за 1.9 дци Меган....но неуспешно, ако излязат са 500 лева втора употреба, но вече дадени. Обадих се в Варна в турно-сервиза, ремонтен комплект е 250 лева, но не могат да поемат гаранция ако не го отремонтират те. А рециклирана турбина е от сорта на 800-900 лева, ако имаш интерес пиши ми лично утре да ти дам тяхния телефон 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
обърни се пак към Никса. той продава нови турбини на поносими цени 

Върни се в “Дизелови агрегати”