Бе големи състезатели станахте всичките... Какво му е малкото на 1.4??? Човека да не би да ходи на рали? Сър Том, абе малко се самозабравяш май... 180-190-240...
Колега, вземай 1.4 и не му мисли, щом е запазена колата. Както ти сам каза, вземаш я да ти върши работа и да ти харчи малко.
То дори 1.2 да караш, като не си махаш крака от педала и постоянно си до ламарината, и 15 на сто ще запчне да харчи...
Избор на Голф 4? Какво е вашето мнение?
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
VW_FEN написа:Бе големи състезатели станахте всичките...
Дали има смисъл да ти припомням твои постове, в които се оплакваш от малкия 1,8 мотор на пасата...???
finchy, гледайте внимателно и ако е възможно закарайте за проверка в сервиз. Това че е по-тромаво с тоя мотор, мисля че даже е + за начинаещ шофьор, а за по-улегнал човек си е идеално.
И, да, разликата в цената м/у 1.4 и 1.8Т е очевадна!
Дано попаднете на читава кола! Успех!
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
madmen написа:VW_FEN написа:Бе големи състезатели станахте всичките...
Дали има смисъл да ти припомням твои постове, в които се оплакваш от малкия 1,8 мотор на пасата...???

VW_FEN написа:Сър Том, абе малко се самозабравяш май... 180-190-240...
Sir T е по принцип и няма нищо общо с Том .. въпреки, че в началото се бях регистрирал като Tomcat, но това беше защото имах Rover Tomcat. Sir T идва от друго .. благодаря! Още веднъж благодаря за забележката, но дали се самозабравям или не .. ще го подмина с усмивка.

Мисля, че одавна отговорихме на всички въпроси на човека пуснал темата и не веднъж, почти всички писахме, че щом не търси спорт и 1.4 ще върши чудесна работа. Всички сме на мнение, че разхода в града няма да е по-различен много от 1.6 и 1.8. И всички май сме на мнение, че новите коли съвсем спокойно се движат със скорости над 150км/ч.
relaxxx написа:по магистралите коли бавно не се карат
обожавам Германия ..

http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?id=26982
Golf 1.8T 150кс максимална скорост 216 км/ч ???
Golf 1.8T 150кс максимална скорост 216 км/ч ???
VW_FEN написа:Бе големи състезатели станахте всичките... Какво му е малкото на 1.4??? Човека да не би да ходи на рали? Сър Том, абе малко се самозабравяш май... 180-190-240...
Колега, вземай 1.4 и не му мисли, щом е запазена колата. Както ти сам каза, вземаш я да ти върши работа и да ти харчи малко.
То дори 1.2 да караш, като не си махаш крака от педала и постоянно си до ламарината, и 15 на сто ще запчне да харчи...
Колега на базата на собствен опит ли го казваш или

щото това с малкия разход от 1.4 ама никак не си прав
Да ти дам един пример за размисъл 5 човека вътре и пред тебе шипченски проход

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Аз пък ще изчакам SirT да реши да си продава GTI-то и ще се замисля сериозно за 4-ка

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
азвам го, щот се возих, ама наистина бяхме само двама в колата...
ОК, може и да не съм прав.
madman, аз се оплаквам щото е тежка колата. Има разлика между пасат В3 и голф 4 все пак, нали. И да ми припомняш, и да е ми припомняш, все тая. Всичко завесе от начина на каране. Ся в случайте, когато се минава през проходите с по пет човека в колата, това е друг въпрос. Щото ако всеки ден минаваш от там с по пет човека в колата, няма да вземеш 1.4. Човек си търси кола спрямо това за какво му трябва, за да си върши работа. Това, че повечето тук имат някакви резачки и повече пари за харчене е друг въпрос.
Sir T, извинявай, заблудил съм се от tomcat.
В крайна сметка щом казвате, сигуно е така. Аз само един път се возих и разхода беше малък, но само двама в колата и не сме карали до ламарината. 90-110 ги държи съвсем нормално.
Но според мен по-добре е запазена 1.4 на реални километри и със сменяни консумативи, отколкото 1.8, която е ръчкана вероятно и не чак толкова запазена...
ОК, може и да не съм прав.
madman, аз се оплаквам щото е тежка колата. Има разлика между пасат В3 и голф 4 все пак, нали. И да ми припомняш, и да е ми припомняш, все тая. Всичко завесе от начина на каране. Ся в случайте, когато се минава през проходите с по пет човека в колата, това е друг въпрос. Щото ако всеки ден минаваш от там с по пет човека в колата, няма да вземеш 1.4. Човек си търси кола спрямо това за какво му трябва, за да си върши работа. Това, че повечето тук имат някакви резачки и повече пари за харчене е друг въпрос.
Sir T, извинявай, заблудил съм се от tomcat.
В крайна сметка щом казвате, сигуно е така. Аз само един път се возих и разхода беше малък, но само двама в колата и не сме карали до ламарината. 90-110 ги държи съвсем нормално.
Но според мен по-добре е запазена 1.4 на реални километри и със сменяни консумативи, отколкото 1.8, която е ръчкана вероятно и не чак толкова запазена...
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:musura написа:Аз пък ще изчакам SirT да реши да си продава GTI-то и ще се замисля сериозно за 4-ка
Ами тук в "Продава" има един Г4 само че не е ГТИ а ТДИ 90кс та май няма да ти пасне
И ако нещо не бъркам в някой от постовете на продавача колата е на 300 000 а в обявата е 200 000км! Или е друг този автомобил или нещо не е в ред
Аз пък неговото ГТИ не бих го купил

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:90-110 ги държи съвсем нормално.
е то и Трабант ги поддържа тези скорости ..

musura написа:Аз пък ще изчакам SirT да реши да си продава GTI-то и ще се замисля сериозно за 4-ка
и със сигурност няма да сбъркаш, защото компромиси за моята кола не правя .. опасявам се, че поне за сега нямам намерения да я продавам

- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
Вижте сега тея скорости от сорта на 90-110 не са проблем и за другата ми кола Форд Ескорд 1.6д,дори и 120 държи той,въпроса е че другите коли имат по-добра еластичност при изпреварване и на първия баир с 4 човека в колата да трябва да си изкараш крака през пода за да го качиш или да сваляш скорости.Истината е,че ако не ти пречи че е слаб мотора и колата е добре технически,я взимай,аз лично не бих направил тази жертва,по-добре бих потърсил едно читаво ТДИ 90к.с.,там имаш еластичност от турбото и разхода на дълъг път е 4,5-5л/100км,а градско 5,5-6,5л/100км
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”