Тампони голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MNA
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.6

Re: Тампони голф 4

Мнениеот MNA » Съб 07 ное 2009 12:51

jero88 написа:Колеги помагайте :shock Карам Голф 4 98год.,четох темите за прословутото скърцане при мк4.Бях със плоските тампони на стабилизиращата щанга,При ужасното скърцане ги смених.Спряха за около 20-30 дни и отново почна...Тогава прочетох че трябва да се сложат от новите тампони които са за голфове след 2000год.Купих и такива заедно с гривните,минаха 10 дни и сега скърца още по ужасно... :063: Не знам какво да направя та да спре тази кола да ми хаби нервите :? :banghead:

Колега,
Провери задните тампони на предните носачи преди да се набуташ още веднъж с оригинални за ст.щанга
При мен се оказа, че са наполвина скъсани и ужасното скърцане е от тях. Бройката в представителство на VW е 25лв.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 07 ное 2009 16:56

Сам и единствено ОРИГИНАЛНИ спират скърцането. Доказан факт!
Май вече две години откакто съм забравил за тоя проблем
Сменял съм и задните тампони на предните носачи, и те се чуват по подобен начин, но все пак е различно.

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Съб 07 ное 2009 17:16

Прав е колегата за ОРИГИНАЛНИТЕ !!! Аз лично карам така нищо че ми скърца свикнал съм му^^

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 07 ное 2009 18:29

Добре де, решен ли е проблема от определена година фабрично и ако да от коя?

Аз да чукам на дърво не съм опирал още до тия прословути тампони...

MNA

Мнениеот MNA » Съб 07 ное 2009 20:04

Haralampi написа:Добре де, решен ли е проблема от определена година фабрично и ако да от коя?

Аз да чукам на дърво не съм опирал още до тия прословути тампони...

Фабрично няма какво да се решава Проблема е като при всички коли, когато се разбият трябва да се сменят, и ако не са оригинални (произведени за представителствата на VW) започват след време да скърцат

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 07 ное 2009 21:17

MNA написа:
Фабрично няма какво да се решава Проблема е като при всички коли, когато се разбият трябва да се сменят, и ако не са оригинални (произведени за представителствата на VW) започват след време да скърцат

проблема е фабри4ен за първите години от производството на Г4.
Подробно е обсъден в по-стари теми
В по-ранно произведените коли са вграждани технологи4но разли4ни тампони от по-новото производство.
Това ясно показва 4е проблема е от4етен като фабри4ен дефект и са променили вида на тампоните.
Лесно се разли4ават старите от новите

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Съб 07 ное 2009 21:25

Тоест старите оригинални тампони са скърцали, така ли? Щото аз принципно не мога да си обясня какво толкова може да им е по-различното на новите, поне що се отнася до материала. От новия материал могат да правят и тампони със стария дизайн. А сигурно като дизайн са сменени може би заради захващането.

Потребителски аватар
GOLF
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF » Съб 07 ное 2009 21:57

Другата седмица ще слагам полиуретанови тампони и ще кажа как е с тях.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 ное 2009 3:35

mufin написа:
MNA написа:

В по-ранно произведените коли са вграждани технологи4но разли4ни тампони от по-новото производство.
Това ясно показва 4е проблема е от4етен като фабри4ен дефект и са променили вида на тампоните.

Точно това имах предвид! MNA проблема с тампоните не е от разбиване (изказа се неподготвен), а от неподходящата изработка! За това и са променени! Въпроса ми бе дали са променени, т.е. подобрени още по време на производството на Г4 или в последствие...

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 08 ное 2009 9:27

Моделите до 2000-2001г излизат със стария тип тампони които не са калпави но просто по-рано се разскърцват и след това дори и да се подменят със същите нови пак скърцат защото захвата им за щангата неможе да оплатни образувалия се луфт там(който е сменял е видял как тампоните имат нещо като зъпци и пооронват леко щангата)
Затова и на колите след 2000-2001 фабрично се слагат новия тип тампони,който поне на външен вид са по-различени,а и задължително се сменят планките(скобите)към тампоните които ги стягат.
Няма проблем на първите модели да се сложи новия вид тампони,но само ако са комплект със скобите :!:
Бях писал назад в темата че при ауди А3 нещата са същите.Разскърца се колата,купих нови тампони каквито са си старите като модел и няма и за 2 месеца пак се разскърца ужасно.След като прочетох темата си взех комплекта от новите тампони и новите скоби и ги смених и вече година нямам никакви проблеми :drunk

MNA

Мнениеот MNA » Нед 08 ное 2009 10:00

Haralampi написа:
mufin написа:
MNA написа:

Точно това имах предвид! MNA проблема с тампоните не е от разбиване (изказа се неподготвен), а от неподходящата изработка! За това и са променени! Въпроса ми бе дали са променени, т.е. подобрени още по време на производството на Г4 или в последствие...

Колега,
Не съм се изказал неподготвен На всяка кола след време се разбиват тампоните При Golf без значение от кой модел са до 2001 или след 2001 ако са фабричните няма никакво скърцане Ако се наложи смяна просто трябра да са оригинални за да не скърцат Друг е въпроса, че швабина просто е решил да направи някакво изминение след 2001г. и затова оригинални се намират само с канал

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 08 ное 2009 11:51

MNA написа:Друг е въпроса, че швабина просто е решил да направи някакво изминение след 2001г. и затова оригинални се намират само с канал

И според теб това е станало... от скука??? :applause: НИЩО, НИКОГА не се променя безпричинно. За да е променено, значи е подобрено. За да е имало нужда от подобрение, значи нещо не е било достатъчно качествено! :idea:

Dorian написа:Моделите до 2000-2001г излизат със стария тип тампони които не са калпави

В моя речник, значението на "калпав" е "недостатъчно качествено изработен, дефектен продукт" и не знам това според теб по какъв начин противоречи на

Dorian написа:просто по-рано се разскърцват и след това дори и да се подменят със същите нови пак скърцат защото захвата им за щангата неможе да оплатни образувалия се луфт там(който е сменял е видял как тампоните имат нещо като зъпци и пооронват леко щангата)

:lol:

Както и да е, разбрахме се. Т.е. ако си прав, би трябвало след 2001 да излизат с новите тампони....? Това ми бе въпроса...

P.s. УплЪтни; зъБци !

:beer

MNA

Мнениеот MNA » Нед 08 ное 2009 12:00

Haralampi написа:
MNA написа:Друг е въпроса, че швабина просто е решил да направи някакво изминение след 2001г. и затова оригинални се намират само с канал

И според теб това е станало... от скука??? :applause: НИЩО, НИКОГА не се променя безпричинно. За да е променено, значи е подобрено. За да е имало нужда от подобрение, значи нещо не е било достатъчно качествено! :idea:

Dorian написа:Моделите до 2000-2001г излизат със стария тип тампони които не са калпави

В моя речник, значението на "калпав" е "недостатъчно качествено изработен, дефектен продукт" и не знам това според теб по какъв начин противоречи на

Dorian написа:просто по-рано се разскърцват и след това дори и да се подменят със същите нови пак скърцат защото захвата им за щангата неможе да оплатни образувалия се луфт там(който е сменял е видял как тампоните имат нещо като зъпци и пооронват леко щангата)

:lol:

Както и да е, разбрахме се. Т.е. ако си прав, би трябвало след 2001 да излизат с новите тампони....? Това ми бе въпроса...

P.s. УплЪтни; зъБци !

:beer

:да:

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Пон 09 ное 2009 9:38

Dorian написа:Моделите до 2000-2001г излизат със стария тип тампони които не са калпави но просто по-рано се разскърцват и след това дори и да се подменят със същите нови пак скърцат защото захвата им за щангата неможе да оплатни образувалия се луфт там(който е сменял е видял как тампоните имат нещо като зъпци и пооронват леко щангата)
Затова и на колите след 2000-2001 фабрично се слагат новия тип тампони,който поне на външен вид са по-различени,а и задължително се сменят планките(скобите)към тампоните които ги стягат.
Няма проблем на първите модели да се сложи новия вид тампони,но само ако са комплект със скобите :!:
Бях писал назад в темата че при ауди А3 нещата са същите.Разскърца се колата,купих нови тампони каквито са си старите като модел и няма и за 2 месеца пак се разскърца ужасно.След като прочетох темата си взех комплекта от новите тампони и новите скоби и ги смених и вече година нямам никакви проблеми :drunk

Това е цялата истина.
По-старите Г4 трябва да сменят тампоните с оригинални от новия тип, заедно с гривните
Писал съм го преди 1 година в специална тема, защото никъде не намерих инфо защо аджеба в Порше БГ няма от старите тампони. Оказа че е са открили дефекта и са ги сменили.
Не е зле оня тема да се забоде в нещо като FAQ, защото доста народ са се набутали да сменят старите тампони през 2-3 месеца.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 09 ное 2009 10:06

Аз ги смених моите в петък с оригинални и скърцането спря. А колата е произведена август или септември 2001, тъй че не вярвам да е до реколта :mrgreen:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”