свири ми пистовия ремак
свири ми пистовия ремак
колеги смениха ми всички ремаци и сега пистовия ремък почна да свири.Натягах го но няма ефект.Колата е г3-1,8ми с климатроник.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Re: свири ми пистовия ремак
калпав ремък или ролка на обтегача за смяна
ролката не е сменена но не е от нея размених я с един колега но пак свири ,като полея ремака с вода спира за малко
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ти си я сменил с друга но другата не е била нова.ремъка като върви по ролката и я износва после новия ремък върви по друго място на ролката и затова свири.сложи една 4исто-нова ролка и мисля 4е 6те спе да свири. Това е според мен.
днес си правих експирименти с ремака мокрих го с един парцал сомо от вътрешната страна и тогава спира да свири
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
golf_III_2e написа:Ти си я сменил с друга но другата не е била нова.ремъка като върви по ролката и я износва после новия ремък върви по друго място на ролката и затова свири.сложи една 4исто-нова ролка и мисля 4е 6те спе да свири. Това е според мен.
твърде вероятно колегата е прав - стария ремък е износил ролката на криво ,смени я...
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
колеги , и при мен пистовия ремък свири , но след малко като по загрее спира, незнам от него ли е или е нещо друго , бих ви по молил за вашите мнения!колата е голф 3 1.8 ми, има климатик, смених стария ремък с нов-DAJKO, и от тогава започна проблема 
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Я и двамата си проверете стария и новия ремък дали са еднаква дължина
На моя пасат свиреше кат луд и се оказа със 1см по-дълъг от необходимото
Понеже сменях стойката и сетъпа на ръмъците и запазих дължината от диарията и се оказа че талянците са направили сетъпа със по-дълъг ремък и в един момент като поостаря почна да цвили кат невидял
На принципа проба грешка открих че там е проблема. А от пиленето на стария гумения прах който е падал върху шайбата на компресора беше запълнил част от каналите и новия ремък подскачаше
Та се наложи да чистя и нея и демпферната от парченца гума вклинени в каналите. Не оставяйте ремъка да цвили може да стане като при мен аз имах неблагоразумието да карам така 2 седмици и това беше резултата 
Та се наложи да чистя и нея и демпферната от парченца гума вклинени в каналите. Не оставяйте ремъка да цвили може да стане като при мен аз имах неблагоразумието да карам така 2 седмици и това беше резултата 
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
но той спира да цвили като малко позагрее 
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
И при мен беше така свири около минута и спира ама не е полезно така че търси проблема докато не е станала по-голяма беля 

-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
колко стрва тази ролка? лесно ли се сменя? каво може да стане ако си карам така??? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”