До ден-два трябва да реша дали да ми оперират 4.месечното и половина дого.
Някой,ако се е сблъсквал с подобно състояние моля да сподели,че много си обичам кученцето и направо незнам какво ще правя,
ако нещо не се получи както трябва след операцията.

За да се сменя ставата с изкуствена кучето трябва напълно да е завършило разтежа си! Операциите, които се правят преди това са тройна остеотомия или изсечение на главата на бедрената кост.
Много важно е да ти се постави степен на дисплазията - съществуват степени при които може да се въздейства консервативно и вобще да не се стига до операция.
Довечера имам среща с д-р.Васил Василев от вет.клиника "Анимо" който постави тази диягноза и след това мисля със снимките да отида поне до още 2-3ма които също да изкажат своето мнение по въпроса.VW-fenka написа:Много жалко![]()
Я кажи в коя клиника си водил кучето... това е мн важно !
В никакъв случай не се съгласвай на операция преди да проучиш всички възможности.![]()
Нали твоето е на 4 месеца.... не е ли още малко за тази операция ?
Хубаво разгледай в нета , чети мнения и съвети .... има мн инфо..поне така видях.За да се сменя ставата с изкуствена кучето трябва напълно да е завършило разтежа си! Операциите, които се правят преди това са тройна остеотомия или изсечение на главата на бедрената кост.
Погледни тукhttp://www.marvistavet.com/html/body_hip_dysplasia.html Много добре е обяснено
Много важно е да ти се постави степен на дисплазията - съществуват степени при които може да се въздейства консервативно и вобще да не се стига до операция.![]()
И наистина е важна клиниката и хирургът, който ще извърши евентуално операцията...ако се налага !
Според мен, ако държиш на кучето си потърси ветеринарни лекари, които са СПЕЦИАЛИЗИРАЛИ в чужбина конкретните хирургични техники.
Ок напиши ми го и благодаря.pakumba написа:ако искаш ще ти го напиша на лично. не съм компетентен по въпроса, за да ти кажа повече
Да знам го Жоки,очаквам неговото мнение,а и още си спомням как се просълзих за старото му кучеpakumba написа:защо не пишеш на joker, направил ми е много добро впечатление относно кучетата
Dead man написа:Отиди в клиника "Син Кръст" за още едно мнение...![]()
Там са повече от професионалисти.
Късмет и кураж !!!
joker написа:Абсолютно безсмислена и много рискова е операция на тази възраст.Намирисва ми на ветеринарна търговийка!Дисплазията се проявява на 6 м възраст или на 1 година....просто тогава започва и завършва най-бурния растеж ....Гледайте си животните с любов и не давайте на измислени ветеринари търговци да ви ги оскатяват за да ви вземат парите!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта