Въпрос за дистрибуторна капачка.!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за дистрибуторна капачка.!

Мнениеот BoXeR_555 » Нед 08 ное 2009 22:40

rudoni написа:я пусни една снимка на тая ламаринка дето се е изкривила!че нещо хвръкнахме в джаза! :shock

Toчно след оста на палчето има кръгла метална пластина.

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Нед 08 ное 2009 22:45

Ето намерих и снимка.Става въпрос за металната шайба при оста Изображение

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 08 ное 2009 23:39

съжелявам колега , ама си направо за ново делко със всичко останало по него- капачка и палец !по моргите се намират качествени най - добро е Бош /не съм им фен/ но са по- добри от Валео и Дюселерер! имаш пас ,действай! :D

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Нед 08 ное 2009 23:54

rudoni написа:съжелявам колега , ама си направо за ново делко със всичко останало по него- капачка и палец !по моргите се намират качествени най - добро е Бош /не съм им фен/ но са по- добри от Валео и Дюселерер! имаш пас ,действай! :D

Това на снимката не е моето колега не се плаши,птосто използвам снуимка от нета,за да покажа коя пластина :д

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 09 ное 2009 0:08

ок!
има качествени на ESP и са евтини -17-18 бглв за капачка и 7-8 за палец !до един сезон изкарват! :) сега се сменят! ама освен тях се сменят и кабели и свещи!защото нов бардак със стари к---и не става !палец и капачка избиват заради повредени свещи или кабели! така ,че избирай към кой отбор ще си! :D :beer

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 09 ное 2009 0:09

Кабелите ги имам заедно със капачката миля и свещите и палеца да взема

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 09 ное 2009 0:13

и правилно! успех!и информирай докъде стигна! :да:

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 09 ное 2009 1:41

rudoni написа:и правилно! успех!и информирай докъде стигна! :да:
То впрочем трябва утре да съм готов с тези работи защотто във вторник съм се уговорил с майстора да оправя инсталацията на колата.Защото е пълен ад.Нищо не работи както трябва изпокъсани жици навсякъде и е лудница.Дано преди взимата го завърша този проект,че и парите свършиха и не е лесно.

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Пон 09 ное 2009 8:45

За да не пускам нова тема,ще помоля колегите,които са се сблъсквали с проблеми по дистрибуторната капачка за помощ.Надявам се колегата,автор на темата да ме извини.
Та проблема е следния:Има моменти,когато в дистрибуторната капачка ми влиза влага.При дъждовно,влажно време.Например онзи ден,паля и отивам до един приятел,няма проблеми,връщам се оставям колата за 5 мин,и отново се качвам,паля двигателя и взе да работи неравномерно,както и да се дави.Почистих капачката и колата заработи нормално.Понеже съм рибар,и с нея ходя по черни пътища,където има много локви,до сега не е правила проблем,а когато си поиска.
Преди две седмици,ходих на ЕЛКОН,майстора ми каза,че свещи,кабели и дистр.капачка са наред.Искам да знам,дали да я сменям,или да взема да уплътня капачката със уплътняващ силикон по краищата й.
Благодаря предварително!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 09 ное 2009 9:46

конденза отвътре е друга работа . разлика във температурата на околната среда - влагата във въздуха и затоплянето на делкото от двигателя.на старите лади на капачката имаше 2 отворчета по 2мм за вентилация вътре в капачката.пробвъй със силикона ,но .......не е пробвано от мен и незнам .

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 09 ное 2009 14:34

Значи правил съм всякакви опити на всякакви коли. Следствия на едни като уплатниш със силикон умира години наред. На други става по зле. На трети като се пробие дупчица както вика колегата като на ладите се закрепват нещата. Така, че незнам пробвай със силикон първо. Друго се сещам ако имаш от ония декративните капачки черните върху самата капачка изхвърли я само проблеми прави!

Потребителски аватар
келеш
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот келеш » Пон 09 ное 2009 19:35

Този проблем взе да го прави от скоро,и винаги когато е по-влажно времето.Днес като запалих и тръгнах-отново взе да прекъсва.Спрях,свалих капачката,почистих с парцалче и си заработи нормално,но нямаше видими следи на влага,както преди.Сега съм уплътнил със санитарен силикон,малко по краищата на капачката.За сега няма проблеми,но ще следя няколко дни по ред и ще пиша тук в темата.
Благодаря за съветите колеги! :wink:

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Пон 09 ное 2009 20:45

След един ден ходене наляво надясно по магазините и по коли на части успях да запаля Колата и вече е при майстора за оправяне на инсталацията.
Та отидох и купих нова капачка и нов палец,Чаках около 3 часа да ги доставяти след това отидох при колата като извиках,човек който е много на ти с този модел коли и тн.Той видя делкото и каза,че датчика е станал на сол и няма да запали изобщо.Хайде хукнах при познатите където може да има такова делко,накрая намерих от КР.На вид имаха малки разлики,но тази от КР си беше оригинална,пък счупената на моя не нищо,че бяха на Бош и двете.И така на улицата под лапата на стълба монтирах всичко наредих кабелите и викам чакай да запаля.След доста въртене и опити се отчаяй,защото нямаше никакъв признак на живот в колата,но се сетих,че съм забравил да сложа буксата на датчика.След това тръгна вече от раз.Сега ще чакам да видя какво ще стане с електроникатаа и мога да кажа,че вече почвам фаза подобрения по колата

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 09 ное 2009 23:08

:да: :beer и ни светвай чат - пат какво си направил! :D

Потребителски аватар
BoXeR_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoXeR_555 » Вто 10 ное 2009 0:15

Еми колата беше в окаяно състояние като я взех с много липсващи неща по нея.Купих и нови накладки Феродо защото предишните бяха свършили,а е с Брембо Макс и веднага ги сменихх за да не заминат дисковете.Още на второто излизане се счупи диференцияла.Един месец докато намеря скорости пък накрая даже така стана,че сега имам две и едната ми е излишна.През това врме правих много дреболийки,но точно те ми излезнаха прескъпо.Просто от толкова липси се изръсих за много неща.Купувах всички крушки,беше без въздушен,филтър,купих си щифтове за предния капака защото вътре дръжката беше счупена и жилото си висеше.Дръжки на вратите трабваше да взема.Купих нови гуми Semperit Ice Grip 3 като уж най добри за нуждите ми с тази кола.Взех нови кабели,като написах и по-горе вече и делко,капачка,палче.Поне 300лв похарчих сам оза бензин да обикалям за тези части.Смених още много неща,ноо в моемнта не ми се изрежда.Отдоло по ходовата,част направо ми се взе акъла.Липсваха болтове от магарето и от другите носещи част.Бяха скъсани дори резбите на кйойто трябваше да се завиват.Тези неща доакто ги оправя ми глътнаха много време и пари.Сега ще видя какво ще стане с инсталацията,защото освен фаровете и габаритите и чат пат стоповете нищо друго не работи както трябва.След това има да си дооправя ръчната да нарпавя ревизия на задните спирачки и мисял,че съм готов с възтановяването.Започва се с закупуване на седалка колан и волан.Генерацията ще я срежа след първото гърне и ще я отведа под десния заден калник.Ще трябва да го доулекотя още защото сега съм махнал само седалките отзад пластмасите мокетите и тн.Ще заменя стъклата с по-леки подходящи замесители.Ще закарам един доста добър заварчик да ми нарпави задна разпънка на бомбетата.За ролкейдж незнам кога ще събера пари и засега няма да монтирам.Другото нещо кеото се сещам е ,че трябва да си взема 4 голями халогена и да им намеря точното място,така че да са максимално полезни през нощта.Та това е в кратка версия за колата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”