:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

педала на съединителя , нещо хруска

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: педала на съединителя , нещо хруска

Мнениеот Uneek » Съб 24 окт 2009 22:44

АЗ съм с ново оригинално ФВ жило и онзи ден "замръзна" в натиснато положение,.. Жилото е на 2 месеца максимум. Като го ритнах си се върна и оттогава никакви проблеми... Та си мисля да не би да не са го монтирали както трябва? Все пак е ново оригинално жило за над 100 лв...

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 окт 2009 12:51

а това оригинално жило, каква марка е , и като натискаш съединителя , педала абсолютно без странични звуци ли се движи или си има едно леко прискрибуцване да го наречем ?

Uneek

Мнениеот Uneek » Нед 25 окт 2009 16:34

Ми не знам каква марка е, от Сакар ауто е купувано, с щампа ФВ е... Няма странични звуци иначе колега, всичко си е ОК :) Само ме притеснява въпросното "увисване" да не се случи в най неподходящия момент (при изпреварване примерно)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 окт 2009 16:48

Uneek написа:Ми не знам каква марка е, от Сакар ауто е купувано, с щампа ФВ е... Няма странични звуци иначе колега, всичко си е ОК :) Само ме притеснява въпросното "увисване" да не се случи в най неподходящия момент (при изпреварване примерно)

дай на лични да си направим среща някъде , много искам да го видя това жило

Uneek

Мнениеот Uneek » Нед 25 окт 2009 17:01

Колега не знам как да се видим, аз съм от Благоевград, и нямам скоро път към София (предполагам че си оттам)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 окт 2009 17:55

казваш мазничко си върви педала, без абсолютно никакви странични шумове.
Явно и моето жило е менте, и ще има малко афтър маркет преработка на тресчотката. И незнам следващия път дали въобще да рискувам с автоматично жило или да си перна ръчно , пак закупено от сакар ауто ...

Снимай го поне да го видим

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пет 30 окт 2009 11:49

Проблема го има и при мен само че е много рядко,засега.Проблема е при трезчотката разглобиа я или я смени незнам дали може да се поправи мисля че не !

velimert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velimert » Нед 01 ное 2009 0:00

Имах 100% същия проблем и го реших след като колата спря да включва скоростите, проблема беше че от към купето има една ламарина дето контрира жилото така че да не се мести цялото с натискането на педала, при мен беше се изкривила и то непоправимо и затова я заварих после омазах всичко с грес. Сега няма как да се чуе съединителя просто е безшумно безупречен :)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 01 ное 2009 9:28

velimert написа:Имах 100% същия проблем и го реших след като колата спря да включва скоростите, проблема беше че от към купето има една ламарина дето контрира жилото така че да не се мести цялото с натискането на педала, при мен беше се изкривила и то непоправимо и затова я заварих после омазах всичко с грес. Сега няма как да се чуе съединителя просто е безшумно безупречен :)

този проблем го реших кардинално още преди 1 година, явно не четеш темата.... , и не се налагаха никакви заварки , просто една шайда на струг която да легне в отвора на купето и отвън да се сглоби със капачката на бронята на жилото ....

SLAYTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLAYTER » Пон 09 ное 2009 20:49

Колега аз брах големи ядове с жила и съединители (става въпрос за голф 3) Твоя случай си е за ново жило (около 80 лв) май беше колегите да ме поправят ако бъркам, но и в моя случай беше идентична ситуацията .. дано не те остави на пътя само . УСПЕХ

Потребителски аватар
Crusader
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Crusader » Пон 09 ное 2009 23:30

Проблема е в оста около която се върти педала, обаче е завряно на майка си в.....просто не виждам начин тва да се смаже без да се демонтира таблото, утре ще го мисля...
При мен е сеат ма е се същото лайно...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 10 ное 2009 20:31

freestyler911 написа:е, на , чак вчера се скъса.... след около 25 000 километра ...

Гледах умувах , пак гледах , и си сложих автоматично жило каквото си казва каталога а именно АТЕ , (правено в турция...) .

След смяната , педала омекна много , леко си работи, от време на време припуква точно както преди , и гледах и ластмаси и го разглобих и на разглобено го натисках и с ръка и гледахме и слушахме 2-ма души и не разбрахме от къде пука. Съвсем в началото пуква та се чува в купето и после нищо... работи почти идеално.

та , или пука в тоя механизъм на жилото , щото при въртене на едната капачка спрямо другата изчезва почти. или проблема е във самия съединител. Повече ме съмнява да се проблем във "тресчотката " на жилото ///

Цитирам себе си понеже виждам че хората не четат темата, а просто пишат коментар.

Разглобявал съм целия механизъм, и педалите съм свалял и ми е ясна цялата далавера. Не е чак толкова завряно , и не е чак толкова сложно. Проблема е в това че автоматичните жила които продават са просто казано ментенца..... Проблем е и опората на жилото, която се оправя с една изпъкнала шайба и 5 лева за стругар.!

Потребителски аватар
Crusader
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Crusader » Вто 10 ное 2009 21:51

А бе че не прикаввам на изуст може да си 100 % сигурен, и темата съм чел внимателно, ма при няколкото коли които съм виждал с тоя проблем, жилото е е сменено с обикновено и я кажи как се стига до опорния щифт около който се движи педала на съединителя...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 10 ное 2009 22:34

никакъв опорен щифт няма, педала на съединителя е заедно с педала на спирачката хванат с един болт дълъг който е ос на педалите, тоя болт мината през една онзолка която има четири опори на конзолката, между които има определени дистанционни втулки които ограничават педалите да не ходят наляво надясно!

Големия *уй , идва когато не си знаел да свалиш крайно долно положение чупещия волан та да не ти бягат тия втулки и после да се чудиш кое от каде е .... , не е сложно , и няма абсолютно никакъв смисъл да се разглобява, има си обилно грес , гаранция ;....

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 26 ное 2009 11:09

колега, а какъв ти двигателя? за този шум за които говориш постоянно ли се чува и променя ли се когато натиснеш педала и след това го пуснеш на запален двигател.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”