Въпрос за Голф 3?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Въпрос за Голф 3?

Мнениеот hooligan_sk » Вто 10 ное 2009 12:39

Аз съм направил към 50 000км на 1,8 моно. За дълго ползване мога да ти препоръчам като го вземеш да смениш бобина, кабели на свещи и вече ако имат нужда - свещи. От това съм закъсвал до сега и веднъж от бензинова помпа, но тя беше оставяна често без гориво, за това замина... смени тез неща като я обслужваш и си бомба, всичко е евтино ;)

ПП: Колега Nikkolay На моя Голф 4 тампоните на макферсоните с лагерите са ми 46лв ;)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 10 ное 2009 14:53

Данъка на бившата ми Golf 3 AFT мотор, беше 98 лв. в нашия град, за 2008 г.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 ное 2009 18:26

Колеги,
Много ви благодаря за мненията и препоръките.Форума оставам с впечатлението че е страхотен, въпреки че от доста време го посещавам..........но само като чиател.С ръка на сърце си казвам че не съм почитател на немските автомобили, предпочитам японски,........но впредвид и обстоятелствата се налага да мина на вариант "нещо по народно", въпреки че фауве вече се броят за премиум марка и те.Та по тази причина пуснах темата сравнено с доста цени на японски марки ваувето е доста по-евтино, имах опасения че качеството му не е на високо ниво(за двигателите говоря), но след вашите мнения и най вече ПРЕКИ ВПЕчАТЛЕНИЯ, мнението ми се промени на 180 градуса.Ще видя и темата която ми е пеистнал колегата, но твърдо ще се търси Голф3-ка макар и временно да съм с него важно ми е да няма скъпа поддръжка.Още един път мерси на всички писали и дали мнения.Ако модераторите решат могат да я заключват вече темата.Вероятно скоро може да сме колеги не само по форум но и по марка автомобили :)

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Сря 11 ное 2009 9:25

ALESYZ написа:Данъка на бившата ми Golf 3 AFT мотор, беше 98 лв. в нашия град, за 2008 г.

Нещо са те прекарали в данъчното. AFT/AEK влизат в графата ДО 74 KW и данъка е около 25-30 лв. Данъка се определя на база киловати, не на конски сили. Всичко друго е опит за мисловен процес на някоя лелка, здраво заседнала зад гишето...

По темата - въпреки че карам 1.6 101 кс, за това за което търсиш колата 1.8 е твоя мотор. Не че съм недоволен, даже напротив, за 3 години съм сменял само консумативи, нищо друго, но газификацията е скъпичка. Може да се сложи и нормална ама там вече е малко божа работа...
Пък и ако го намериш в GT изпълнение :D

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 16 ное 2009 11:05

Вземи си моно 1,8 задължително. Лека по лека 1,6 ще ти се стори слабо и отново ще мислиш за смята, така че успех и да се похвалиш. До колкото съм чел по форума 1,8МИ имал доста по-добра тяга от 1,6И

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”